Jelenleg 16 ezer magyar jár külföldi egyetemre. Ez az összes magyar egyetemista 7 százaléka.

Külföldre mennek a magyar egyetemisták – Újabb százak hagyják itt az országot minden évben

Illsuztráció: Pixabay.com

Az utóbbi két évben, bár csökkenő ütemben, de továbbra is folyamatosan, évi pár száz fővel nő a külföldön tanuló magyar diákok száma – írja a hvg.hu. Az Engame Akadémia elemzésére hivatkozva arról számol be a lap:

A 2022/2023-as tanévben több, mint 16 ezer magyar diák tanult külföldi egyetemeken.

Ez az összes magyar egyetemista 7 százaléka – teszik hozzá –, a legjobbnak számító középiskolákból pedig sokszor a végzős osztályok több mint ötöde külföldi egyetemre megy.

A magyar diákok körében továbbra is változatlan az öt legnépszerűbb célország listája, a sorrend azonban nem a régi. Az első és második helyen továbbra is Ausztria (3633 diák) és Németország (2908 diák) szerepel.

Várható volt, hogy a harmadik helyet előbb-utóbb átveszi Hollandia az Egyesült Királyságtól, ez a legutóbbi tanévben meg is történt: ekkor 23 százalékkal, 2433 főre nőtt a Hollandiában tanuló magyar diákok száma.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
@vacsi: De nélkülözöl , mert 100% hogy havonta nem jász színházba , vagy moziba legalább 4x , sem étterembe ,stb kulturális élet kilőve spórolsz az energiahordozókkal , vagy egy váratlan kiadás elromlik a mosó , mosogatógép , tv de nem akarom folytatni , mert más dolgom is van , én ismerek olyan nyugdíjasat , akinek az éves villanyszámlája 4000 forint a víz számlája sem több , igaz büdös koszos de nem nélkülözik , mert erre van csak igénye , az mellett , hogy 2 telke van a házán kívül meg egy 2 hektáros szántója ami bérbe van ! Látod ez a nem mindegy , mert ha te úgy élnél igény szerint mint egy átlag osztrák nyugdíjas még országos léptékben a 600 ezer ft nyugdíj is kevés volna . Csak azért hoztam példának az osztrák nyugdíjasokat , mert azok élnek , színházba jár , kirándul , hajón , vasúton repülővel átlagban 3 havonta egyszer , nyáron külföldre megy akár 1 hónapra , stb ez az élet bátyó !
Dr. Proktor
Csak halkan jegyzem meg: nem a hülyék távoznak!
Azok ittmaradnak ellenállni vagy a fideszre szavazni...
pultosjocó
jól teszik, az összes fiatalnak ezt kéne tenni...a puhos rezsimet tartsák el a szavazói, a cigók, nyuggerek, külhoni paraziták-...
ómió
Kevés nekik az "efftársilag megalapozott" magyar alapbér!? Nem csoda!
Dr. Proktor
@KisTehen: Azért, hogy használható tudást szerezzenek!
Osztrák anyavállalatunknál az új mérnökök a közeli egyetemről 3 hónap múlva teljes értékű munkatársak, nálunk itthon ehhez 1,5 - 2 év is kellhet...
Na?
Aki Én
@ómió: ,,Kevés nekik az "efftársilag megalapozott" magyar alapbér!?"

Az a rész megvan, hogy a gazdád garázdálkodik 14. éve?
És az, hogy 56-ban nem menekültek annyian, mint ma a gazdád miatt?
Nem kell találgatnod agyhalott balfasz, aki elmegy elmondja, hogy miért. Vagy azt is jobban tudod, te buta csicska?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.