Kreatív jogértelmezés. vs. ÉRTELMEZÉSI FOGYATÉKOSSÁG!!! Az Alkotmánybíróságról (Ab) szóló törvényt szigorúan, szó szerint értelmezve Trócsányi Lászlót nem lehetne újra alkotmánybíróvá választani. A jogszabály szerint „Az Alkotmánybíróság tagjának megbízatási ideje tizenkét év. Az Alkotmánybíróság tagja nem választható újra”, vagyis az Ab-törvény kizárja az újrázást és nem ismer „megszakított” alkotmánybírói mandátumot sem.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A jogállam vs. az orbáni jogász(kodó)-állam

Enyhén szólva is erősen véleményes Trócsányi Lászlót újra alkotmánybíróvá választani.

Talán találó a nepszava.hu rövid és velős leadje: „Kreatív jogértelmezés.”!!! =))
Ami nem csak azért, hogy és ahogy összejogászkodják, hogy bár taxatíve tiltja (pontosabban kizárja) a vonatkozó előírás, de ugye a fityesz-potentátokra, nem illetve más, vagy másképp vonatkoznak a törvények.
Ahogy Őfenesége szokta volt mondani TALÁLÉKONY-ak!! =))
Legalább olyan mértékben, mint az új köztársaság nélküli!!! Aki lássuk be nem árul zsákbamacskát; igencsak egyértelműen tett hitet Őfensége alfeléhez! =))
dr. prédikátor
Nem probléma!!! Majd a lókupec és csürhélye visszamenőleg új törvényt hoz!!!
balos
@dr. prédikátor: Mindenki nyugodjon le a pi-csába!Már kész 10 évre a saláta törvénykezés!A szavazási herce-hurca pedig levajazva az ellenzék elaprózva,a rend a itthon ragadt túlélőkre gettósítva!Aki ezért felemeli a fejét annak huzatos lesz a helye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.