Közép-európai Orvostechnikai Innovációs Kiválósági Központ létrehozásáról kötött kiemelt stratégiai együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem, a MediKlaszter és a Medicor.

Orvostechnikai kiválósági központ jön létre Budapesten

Az egyetemi kutatás-fejlesztések ipari hasznosulása a hazai versenyképesség egyik alappillére. Pixabay

Prof. Dr. Kovács Levente szerint az Óbudai Egyetem az orvostechnikai fejlesztések és egészségipari innovációk egyik élenjáró műhelye Magyarországon. A kiválósági központ létrehozása hatékonyan mozdíthatja elő a magyar és közép-kelet-európai medtech-szervezetek, cégek kapcsolatainak bővítését, innovációját, közös hazai és nemzetközi lehetőségeit.

Az együttműködés helyszíne a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park lesz – hívta fel a figyelmet a rektor megemlítve, hogy a Medicor Zrt-vel és a Mediklaszterrel elsőként Magyarországon közös Orvostechnikai Ipari Tanszéket alapítottak két évvel ezelőtt az Óbudai Egyetemen.

A most aláírt dokumentum szerint kiemelt cél a MediKlaszter, a Medicor, az Óbudai Egyetem, valamint a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park közötti együttműködések összehangolása, valamint olyan innovatív orvostechnikai fejlődési irány kijelölése, amelyet kutatások, szolgáltatások és iparági oktatási, képzési tevékenységek nyújtásával és összehangolt fejlesztésével kívánnak elérni.

Az Óbudai Egyetem, a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park, meghatározó orvostechnikai iparági vállalkozás, valamint a klaszter közötti kiemelt stratégia együttműködés alapot teremt az innováció, a gazdasági növekedés és a fenntartható fejlődés elősegítésére, valamint a regionális és nemzetközi versenyképesség erősítésére.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem kellene előbb a ""mindennapi"" kiválóságot újraindítani?
Aztán jöhetne a luxus!
Nessy
Ha továbbra sem fizeti ki az eddigi orvostechnikai eszközök árát a kormány, ha nem veszik tudomásul, hogy ezeknek z eszközöknek az ára is növekszik, lassan elemi dolgok fognak hiányozni a diagnosztikában, a betegellátásban! Már így is sok minden hiányzik, vagy csak egy olcsó, nem az adott célnak megfelelő eszköz áll rendelkezésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.