Április 1-jétől az eddiginél több utcában is fizetni kell majd a parkolásért Balatonfüred felső városrészében. Az önkormányzat ezzel szeretné javítani a parkolási helyzetet a forgalmas területen. A lakók saját ingatlanukon parkolhatnak, a vendégek pedig két óráig ingyen állhatnak meg.

A felső városrészben eddig ingyenes volt a parkolás, de az önkormányzat úgy döntött, hogy bevonja a fizetős rendszerbe. A Kossuth Lajos-, a Mérleg-, a Siske-, a Dózsa György-, a Somogyi utca és az Alsó köz is a III. díjövezetbe kerül, ahol a munkanapokon 8-17 óra között kell fizetni a parkolásért.

A jegyautomatából vagy a mobiltelefonnal váltott jeggyel két óráig ingyenes a parkolás, utána 200 forintot kell fizetni óránként. A területen négy új parkolóautomatát is elhelyeznek, és egy új mélygarázs is megnyílik.

Még több utcában kell fizetni a parkolásért Balatonfüreden

Illusztráció: 123rf.com

Az önkormányzat azt reméli, hogy az új szabályozás segít megoldani a parkolási problémákat azokon a területeken, ahol sokan intéznek ügyeket. A környéken lakók saját ingatlanuk előtt parkolhatnak, így több hely marad a vendégeknek. A mélygarázshoz tartozó társasház lakói pedig kedvezményes bérletet kaphatnak, amellyel a mélygarázsban parkolhatnak.

A város teljes parkolási rendszere, övezetek, díjak itt találhatók.

Forrás: balatonfured.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.