A Balatonon idén hamarabb indult a szezon, hiszen máig egy új, tíznapos gasztrofesztivál várta a látogatókat. A Taste Balaton a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit fogja össze, ahol a gasztronómia mellett a zene, a művészet, az irodalom és a helytörténet is fontos szerepet kapott.

Harapj rá a Balatonra!

A Taste Balaton egy új kezdeményezés, amelyet Csapody Balázs, Budavári Dóra, Kalas Györgyi és Csapody Bence álmodott meg. A fesztivál célja, hogy bemutassa a balatoni régió sokszínűségét, és a hideg tél után, az első tavaszi fuvallatokkal érkezve, korábban csábítsa a vendégeket a Balatonhoz. A fesztivál 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre, és mintegy 100 programon vehetnek részt az érdeklődők.

Taste Balaton: gasztro- és kulturális élmények a Balatonnál

Illusztráció: freepik.com

A fesztivál programjai között mindenki megtalálhatja a kedvére valót, legyen szó örömfőzésről, izgalmas workshopokról, kiállításokról, helytörténeti túrákról, koncertekről, vetítésekről vagy irodalmi estekről.

A rendezvény idején a vendégek két kulináris kaland között a Balaton Bike 365 csúcskategóriás biciklijeivel is közlekedhetnek és fedezhetik fel a balatoni vidéket. A fesztivál fontos eleme a közvetlenség, így a vendégek beleshetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak a vendéglátókkal és séfekkel, és megismerhetik a balatoni gasztronómia és kultúra titkait.

Forrás: foldjaro.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.