Az utolsó előtti dolog, amit most egy új köztársasági elnöktől várnánk, hogy pontról pontra felmondja Orbán Viktor Európa-politikájának fő téziseit. (Az utolsó néhány pedofília-relativizáló gondolat lenne, de ezt a kínos teendőt Lázár János magára vállalta.) Márpedig Sulyok Tamás felmondta, holott az alkalom nem kötelezte rá: igaz, hogy a Fidesz általi megválasztása alkalmából beszélt, de az államműködés olyan súlyos kisiklása, a közbizalom olymértékű megrendülése után, amely az előző államfő és igazságügy-miniszter azonnali eltávolítását tette szükségessé. Az elnök-utódnak a mai a helyzetben mindenekelőtt a polgárok és az állam közötti bizalom helyreállításáról kellett volna beszélnie. Ám Sulyok Tamás számára a legfontosabb nem ez, hanem az Orbán és a köztársasági elnöki hivatal közötti, láthatóan szintén megbillent bizalom újraalapozása volt.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Telitalálat, a jelenség feltárása

azonban az én olvasatomban a végkövetkeztetése távol áll a matyar rögvalóságtól

„A köztársasági elnök az alaptörvény szerint a nemzeti egység megtestesítője – annak az egységnek, amely a kegyelmi botrányban súlyos sebet kapott. De lehet-e új egységet teremteni úgy, ha az államfő a legmegosztóbb témákban már előre a legmegosztóbb politikai szereplő hamis álláspontjára helyezkedik?” –írta, s ebben csak elvben van igaza. Mert sajnos a hazai többség – még akkor is, ha sokan befogott orral - „a legmegosztóbb politikai szereplő hamis álláspontjára helyezkedik”!
Ráadásul kifogásolt jelenség ékes bizonysága a rögvalóság legdurvább tulajdonságának.
Az új államfőnek „a mai a helyzetben mindenekelőtt a polgárok és az állam közötti bizalom helyreállításáról kellett volna beszélnie.” és nem „pontról pontra felmondja Orbán Viktor Európa-politikájának fő téziseit.”!
Igen fontos, hogy miért tette???
Persze nem zárhatjuk ki annak lehetőségét sem, hogy parancsba kapta, de úgy vélem ennél sokkal rosszabb a helyzet: ő maga gondolta ezt így helyesnek! A megbízója kedvébe akart járni! Úgy érzete, hogy ezt várja el tőle.
Meg kell jegyezzem, hogy bár biztos vagyok benne, hogy nincs Orbán ízlése ellenére, de fizikai képtelenség lenne, hogy minden ócska ocsmányságot maga rendelje el.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Na kérem itten van az a bizonyos eb elhantolva

példa hogy és hogyan sumákol az ellenzéki média

A derék nepszava.hu „Az Orbán Viktorék által elkövetett hibákat nem az ellenfelük kényszerítette ki, saját maguknak csinálták a bajt” címmel adja közre elemzését a közéletet megrengető kegyelmi ügyről. Az egy dolog, hogy a legfontosabb az ellenzék ekézése, hisz minden ok meg van rá, de az ügynek vannak ennél sokkal fontosabb momentumai. Ami az első reakció a Kúria értesítőjének betiltása!!!
Mindenkit megnyugtatok, hasonló ügyek tömege van Orbániában, de valahogy nem kerülnek reflektorfénybe! =))
Ahogy ezt a már általam sokszor felemlített: az MTI nem hajlandó közreadni Orbán durva hazugsága bizonyítákait!!! =))
Pusztai
"A népszerű vallásfilozófus, Gábor György is elmondta a véleményét Sulyok Tamás köztársasági elnök kapcsán. A közösségi oldalán fejtette ki, mit gondol róla, és általában az államfő szerepéről hazánkban.
„Magyarország államfője kifejezi a nemzet egységét.
Töröm a fejem, vajon Sulyok Tamás miben fejezi ki? Abban fejezi ki, hogy a rendszerváltás után viceházmester színvonalú seftelésbe fogott, piramisszerűen működő céget irányítva, nyerészkedve aranyon, sztereómagnón, pián, mindenen, csak dőljön a jó német márka, egészen addig, míg a pénzügyőrök be nem zárták a kócerájt?
Vagy azzal fejezné ki a nemzet egységét, hogy méreteset és kirívóan alpárit hazudott, hogy antiszemita, nemzetiszocialista, Szálasitól kissé jobbra álló apjából a kommunizmus mártírját farigcsálhassa?
..
És ez utóbbi vajon miért nem veri ki a biztosítékot e honban? Maga a nemzet egysége hazudik, meghamisítja a múltat, s nem érzi úgy, hogy neki, az alkotmányosság legfőbb őrének épp ellenkezőképpen kellett volna tennie. Novák Katalinnak azért kellett mennie, mert hibáját követően – mint elhangzott – már nem lesz többé képes kifejezni a nemzet egységét. Sulyok a giga hazugságával és nyilas apjának sunyi mentegetésével kifejezné a nemzet egységét?

.. Van, ahol le se jött a történet (Isten veled, Telex), a nagyközönséget már meg sem rázza a hír, s az ellenzék vezetői halkan, avagy inkább sehogy sem duruzsolnak. Csönd van, üresség és hazug hallgatás.
Sulyok Tamás tényleg kifejezi a nemzet egységét” – zárja sorait Gábor György.
Pusztai
@Pusztai: A LÉNYEG:

"Töröm a fejem, vajon Sulyok Tamás miben fejezi ki? Abban fejezi ki, hogy a rendszerváltás után viceházmester színvonalú seftelésbe fogott, piramisszerűen működő céget irányítva, nyerészkedve aranyon, sztereómagnón, pián, mindenen, csak dőljön a jó német márka, egészen addig, míg a pénzügyőrök be nem zárták a kócerájt?
Vagy azzal fejezné ki a nemzet egységét, hogy méreteset és kirívóan alpárit hazudott, hogy antiszemita, nemzetiszocialista, Szálasitól kissé jobbra álló apjából a kommunizmus mártírját farigcsálhassa?
..
És ez utóbbi vajon miért nem veri ki a biztosítékot e honban?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.