A kormány és a jegybank pengeváltása megrémítette a magyar devizát.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tényleg nagy kár, hogy sokat hablatyolnak róla, de valahogy a legfontosabb momentum mindig elmarad

„A kormány és a jegybank pengeváltása megrémítette a magyar devizát.”

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője nyilatkozta az Indexnek: „Azonnal áttörte az euró-forint árfolyama a 390-es szintet a magyar jegybank kamatdöntése után, és egyelőre úgy tűnik, hogy átkerült a 390–395-ös kereskedési sávba. Csütörtökön pedig ismét pengeváltás volt a Magyar Nemzeti Bank és a kormány között, mely újabb volatilitást hozott a forint árfolyamában. A hét végéhez közeledve már 394 forintnál is többe került egy euró, amelyre legutóbb tavaly szeptember végén láttunk példát, azaz öthavi mélypontra zuhant a magyar fizetőeszköz.
Igen egyértelmű, hogy a forint hektikus viselkedése mögött elsősorban az MNB és a kormány kinyilatkozásai és /vagy pengeváltásai hatása a meghatározó tényező.
Bár sem Matolcsyról sem egykori alvezéréről nem állíthatjuk bizton, hogy érdeklik a következmények – azt is mondhatnám, hogy igazi liberális elmék; ha bele gebed is a világ ő akkor is szajkózza a véleményét -, de ennél is relevánsabb az, hogy ezeknek a kirohanásoknak a hatása elég jól prognosztizálható. Ergo, ha valaki számít rájuk nagyon sokat kereshet a deviza-piacon! =))
balos
@RonaGyuri: Nem értek ezekhez a "finomságokhoz",de ahol a megvezetés úgy játssza ki a "törvényeit" hogy ezen nyerészkedhet,akkor ott nagy az "agy-baj" minden szinten!Ilyet legfeljebb a "demokratikus" Észak Korea vezetőjénél látunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.