A kormányfő szerint nem vethető el Európa felfegyverzése.

Orbán Viktor Gazdasági Évnyitót tartott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában. Ebben kitért arra, hogy jelenleg a világ gazdasági és politikai térképének átszabása zajlik – írta a telex.hu. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban úgy véli, a Nyugat beleugrott ebbe, a saját háborújának tekinti, a kelet pedig vagy nem mond semmi, vagy inkább oroszpárti.

Orbán: "Kitolódhat az orosz határ Magyarország felé"

Orbán Viktor szerint az orosz-ukrán háborút sem a Nyugat, sem pedig az oroszok nem fogják megnyerni/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő úgy véli, ha visszatér a hidegháború, megint mi leszünk a határvidéken. Ebben az esetben a nyugat egy „senkit nem érdeklő, félhomályos, poros” hely lesz. Mi arra fogadtunk, hogy ugyan a Nyugat részei vagyunk, reméli mégis sikerül fenntartani az összekapcsolhatóságunkat a török világgal, Oroszországgal és Kínával.

Orbán szerint nem kerülhető el Európa felfegyverzése. Magyarország ez ügyben jól áll, hiszen mi ezt mindenkinél előbb elkezdtük, s történelmi mértékben fejlesztjük a haderőt. Szerinte világos, hogy a háborút sem a Nyugat, sem pedig az oroszok nem fogják megnyerni. Egyetlen megoldás van: a béketárgyalás. Annak kellene kezdeményeznie a lezárást, aki szerint az idő a másik fél oldalán van. Egyetlen módon lehet elkerülni, hogy az orosz határ kitolódjon Magyarország irányába, ha minél előbb megszületik a béke. Szerinte az a veszély is fenyeget, hogy az oroszok a végén már csak az Egyesült Államokkal lesz hajlandó tárgyalni. Állítása szerint eleve azért tört ki a háború, mert nem Donald Trump van hatalmon.

Forrás: telex.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocsok hazaáruló! Putyinpincsi oroszbérenc!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mocsok hazaáruló! Putyinpincsi oroszbérenc!
Pusztai
"Állítása szerint eleve azért tört ki a háború, mert nem Donald Trump van hatalmon"
..
teljes elhülyülés?
vagy csak viccel??
Pusztai
@Béla333: tömeggyilkos is, és országrabló.
Cherry
Hazaáruló zsiros szemét .,ez kell neked ugye,?? van becsületed?? sosem volt
Cherry
Hányingerem van mikor látom" Nekünk Magyarország az első" van pofája ennek a zsiros román cigánynak,VAN csak a javai kellettek rohadék
Menőmanó
A nép úgy kell tekintsen vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd.
Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe, és oldd meg a (nemlétező, ill. általad gerjesztett) problémákat.

Ez zajlik most a szemünk láttára, a hatalom tízparancsolatának egyik pontja.
Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
Cherry
@KisTehen: A tiéd meg a román szutyok cigány putri te tehénsz&ros senkiházi...ott ugass kis bocskoros, beengedett a főni ide te megtürt sz@rbarab
KisTehen
@Cherry: húzz haza ukrajnába, te paraszt
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr mindig megfelelően, a helyén kezeli a dolgokat...! :)
jáger laszló
Nekem nem a szívem vágya
Jól +vagyok nélküle is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Hát ha a geci egyszer beindul akkor még a muszka segg sem állítja meg a rek-viziciót!
Péter2
Ha az oroszok lenyomulnak a magyar határig , akkor Magyarország az egész éves költségvetéseket a védelmi kiadásokra költheti és visszaállíthatja a sorállományt , de nem csak Magyarország , hanem aki most szomszédos Ukrajnával . Európa érdeke , hogy a ruszki a karámja mögött maradjon, csak a moszkovita beidegződésű kommunisták vizionálják a haldokló nyugatot , egyesek oda szarnak ahonnét esznek lásd pedofideszesek , ők már rossz lóra tettek, lásd a forint vásárlóértékét és a lerohasztott magyar gazdaságot .
G.Freeman
@KisTehen: Az alternatív valóság is egyfajta valóság.
ceni
Ne haggyuk már magunkat hülyének nézni Trump elnöksége idején is lobbizni kellet hogy szóba álljon vele.
Csizmás Kond
...nyugaton senkit sem a béke érdekel hanem a pénz...
kereső
Csipnéd ezt , ugye orbán?, hogy szakadna rád a karmelita mennyezete.
KisTehen
@G.Freeman: az ellenzéket be is szippantotta
tothjani
Nem a határvidéken leszünk, hiszen a Baráti Orosz csapatok nálunk akadálytalanul vonulhatnak Bécsig.
Vagyis mi leszünk az ütköző zóna, és itt lesznek a legdurvábbak a harcok.
Azért ne feledjük a franciák és a németek is sokan vannak és nem biztos hogy önként átadják az országukat egy rohadék Fasisztának.
rücsü41
Orbán biztos már számításba vette, hogy a magyar határ is kitolódhat Ukrajna és Oroszország felé.Ez annyit jelent ha így lesz, hogy soha nem mossuk le magunkról azt ,hogy Orbán azért volt volt Putyin pincsi kutyája, ahogy a doltorminiszterelnökúr fogalmazott, hogy visszakapjuk Kárpátalját!Lövés és háború nélkül juthatunk az elcsatolt területek egy részéhez.Gondolom , hogy ebből a románok, a szlovákok, a szerbek messzemenő következtetéseket vontak le, mondom ha ez így lesz!
Toller Béla
Amikor a Nyugat egy félreeső, poros hely lesz, a Keletnek már az emlékét sem őrzi majd semmi ...Valahogyan így kell orbánt értelmezni. Mért nem megy ez az ember a picsába már ? llyen dumákkal tárt karokkal várja, bár ki is röhögi szolovjev, medvegyev, a kirgiz kecskék és kazah tetvek is. Bennünket akar provokálni ? Háát, részben sikerült is ...Meddig árthat még ennek a mi országunknak ? Már csak a nemzeti virtus miatt kérdezem ...
kereső
Na, de mit keres 200 magyar katona Csádban?
balos
@kereső: Havonta két kecskét,meg egy menyecskét!
Pusztai
@balos: Anno volt régen egy főnököm, aki dolgozott valahol arab Afrikában - építő ipar,- ő mesélte, ahol dolgoztak ott egy nő ára két kecske volt. Neki ajánlották.
balos
@Pusztai: A fideSSesnél a kecske már főnyeremény,bár előbb lelövi,hogy ne ugráljon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.