A kormányfő szerint nem vethető el Európa felfegyverzése.

Orbán Viktor Gazdasági Évnyitót tartott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában. Ebben kitért arra, hogy jelenleg a világ gazdasági és politikai térképének átszabása zajlik – írta a telex.hu. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban úgy véli, a Nyugat beleugrott ebbe, a saját háborújának tekinti, a kelet pedig vagy nem mond semmi, vagy inkább oroszpárti.

Orbán: "Kitolódhat az orosz határ Magyarország felé"

Orbán Viktor szerint az orosz-ukrán háborút sem a Nyugat, sem pedig az oroszok nem fogják megnyerni/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő úgy véli, ha visszatér a hidegháború, megint mi leszünk a határvidéken. Ebben az esetben a nyugat egy „senkit nem érdeklő, félhomályos, poros” hely lesz. Mi arra fogadtunk, hogy ugyan a Nyugat részei vagyunk, reméli mégis sikerül fenntartani az összekapcsolhatóságunkat a török világgal, Oroszországgal és Kínával.

Orbán szerint nem kerülhető el Európa felfegyverzése. Magyarország ez ügyben jól áll, hiszen mi ezt mindenkinél előbb elkezdtük, s történelmi mértékben fejlesztjük a haderőt. Szerinte világos, hogy a háborút sem a Nyugat, sem pedig az oroszok nem fogják megnyerni. Egyetlen megoldás van: a béketárgyalás. Annak kellene kezdeményeznie a lezárást, aki szerint az idő a másik fél oldalán van. Egyetlen módon lehet elkerülni, hogy az orosz határ kitolódjon Magyarország irányába, ha minél előbb megszületik a béke. Szerinte az a veszély is fenyeget, hogy az oroszok a végén már csak az Egyesült Államokkal lesz hajlandó tárgyalni. Állítása szerint eleve azért tört ki a háború, mert nem Donald Trump van hatalmon.

Forrás: telex.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocsok hazaáruló! Putyinpincsi oroszbérenc!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mocsok hazaáruló! Putyinpincsi oroszbérenc!
Pusztai
"Állítása szerint eleve azért tört ki a háború, mert nem Donald Trump van hatalmon"
..
teljes elhülyülés?
vagy csak viccel??
Pusztai
@Béla333: tömeggyilkos is, és országrabló.
Cherry
Hazaáruló zsiros szemét .,ez kell neked ugye,?? van becsületed?? sosem volt
Cherry
Hányingerem van mikor látom" Nekünk Magyarország az első" van pofája ennek a zsiros román cigánynak,VAN csak a javai kellettek rohadék
Menőmanó
A nép úgy kell tekintsen vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd.
Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe, és oldd meg a (nemlétező, ill. általad gerjesztett) problémákat.

Ez zajlik most a szemünk láttára, a hatalom tízparancsolatának egyik pontja.
Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
Cherry
@KisTehen: A tiéd meg a román szutyok cigány putri te tehénsz&ros senkiházi...ott ugass kis bocskoros, beengedett a főni ide te megtürt sz@rbarab
KisTehen
@Cherry: húzz haza ukrajnába, te paraszt
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr mindig megfelelően, a helyén kezeli a dolgokat...! :)
jáger laszló
Nekem nem a szívem vágya
Jól +vagyok nélküle is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Hát ha a geci egyszer beindul akkor még a muszka segg sem állítja meg a rek-viziciót!
Péter2
Ha az oroszok lenyomulnak a magyar határig , akkor Magyarország az egész éves költségvetéseket a védelmi kiadásokra költheti és visszaállíthatja a sorállományt , de nem csak Magyarország , hanem aki most szomszédos Ukrajnával . Európa érdeke , hogy a ruszki a karámja mögött maradjon, csak a moszkovita beidegződésű kommunisták vizionálják a haldokló nyugatot , egyesek oda szarnak ahonnét esznek lásd pedofideszesek , ők már rossz lóra tettek, lásd a forint vásárlóértékét és a lerohasztott magyar gazdaságot .
G.Freeman
@KisTehen: Az alternatív valóság is egyfajta valóság.
ceni
Ne haggyuk már magunkat hülyének nézni Trump elnöksége idején is lobbizni kellet hogy szóba álljon vele.
Őrnagy
Magyarországnak elsődleges geopolitikai érdeke a náci-fasiszta Ukrajna eltörlése, akármi is lesz helyette!
Egy ukrán mondta egyébként (nem én mondom), Zelenszkij korábbi főtanácsadója és szinész társa, hogy: "Ukrajna vagy Oroszország barátja, vagy része lesz"!
Őrnagy
@Maccska: Lényegében ha bárhogy megvalósul Olekszij Aresztovics jóslata:

"Ukrajna vagy Oroszország barátja, vagy része lesz"!

Az azt jelenti, hogy ha névlegesen nem is, gyakorlatilag mindenképpen közös határunk lesz újra Oroszországgal, aminek me lehetnek az előnyei, de lehetnek hátrányai is.
Szerintem csak előnyei lesznek. Magyarország nem náci ország mint Ukrajna, és a magyarság nem rángatja az Orosz medve bajszát se, mert már erdélyben megtanultuk, hogy a medve nem játék. Ha meg a romános szemétkednek a magyarsággal, és elkezdik ők is rángatni az orosz medve bajszát, az oroszok úgy is dönthetnek (erre már korábban Putyin figyelmeztette is a románokat) Erdély Magyarország része lesz újra, hiszen 1000 évig hivatalosan a Magyar Királyság/Fejedelemség része volt.
Csizmás Kond
...nyugaton senkit sem a béke érdekel hanem a pénz...
Őrnagy
@Csizmás Kond: Ők tudják, hogy a pénz nem boldogít, de jó ha van.
A Khón azt is tudja, hogy valójában nem a pénz boldogít, hanem a magyas kamat!
Őrnagy
Bocsánat: Nem a magyas, hanem a magas kamat!
Őrnagy
@Maccska: Ezt tudták is. Azért nem a medve rugdosásával kampányolt a Zelenszkij 2019-ben, hanem azzal, hogy rendbe hozza a kapcsolatokat Oroszországgal! Csak hát csúnyán átbaszta a választókat. Ha azzal kampányol, hogy halálba küld 300.000 ukránt (vagy sokkal többet, hiszen még nincs vége a felesleges vérontésnak), és hagyja lerombolni fél ukrajnát, ki lett volna olyan marha, hogy rá szavaz?
kereső
Csipnéd ezt , ugye orbán?, hogy szakadna rád a karmelita mennyezete.
KisTehen
@G.Freeman: az ellenzéket be is szippantotta
Őrnagy
@KisTehen: 15.37

A hazátlanoknak nincs hazájuk, csak lakhelyük van!
tothjani
Nem a határvidéken leszünk, hiszen a Baráti Orosz csapatok nálunk akadálytalanul vonulhatnak Bécsig.
Vagyis mi leszünk az ütköző zóna, és itt lesznek a legdurvábbak a harcok.
Azért ne feledjük a franciák és a németek is sokan vannak és nem biztos hogy önként átadják az országukat egy rohadék Fasisztának.
rücsü41
Orbán biztos már számításba vette, hogy a magyar határ is kitolódhat Ukrajna és Oroszország felé.Ez annyit jelent ha így lesz, hogy soha nem mossuk le magunkról azt ,hogy Orbán azért volt volt Putyin pincsi kutyája, ahogy a doltorminiszterelnökúr fogalmazott, hogy visszakapjuk Kárpátalját!Lövés és háború nélkül juthatunk az elcsatolt területek egy részéhez.Gondolom , hogy ebből a románok, a szlovákok, a szerbek messzemenő következtetéseket vontak le, mondom ha ez így lesz!
Toller Béla
Amikor a Nyugat egy félreeső, poros hely lesz, a Keletnek már az emlékét sem őrzi majd semmi ...Valahogyan így kell orbánt értelmezni. Mért nem megy ez az ember a picsába már ? llyen dumákkal tárt karokkal várja, bár ki is röhögi szolovjev, medvegyev, a kirgiz kecskék és kazah tetvek is. Bennünket akar provokálni ? Háát, részben sikerült is ...Meddig árthat még ennek a mi országunknak ? Már csak a nemzeti virtus miatt kérdezem ...
kereső
Na, de mit keres 200 magyar katona Csádban?
balos
@kereső: Havonta két kecskét,meg egy menyecskét!
Pusztai
@balos: Anno volt régen egy főnököm, aki dolgozott valahol arab Afrikában - építő ipar,- ő mesélte, ahol dolgoztak ott egy nő ára két kecske volt. Neki ajánlották.
Őrnagy
"Orbán: "Kitolódhat az orosz határ Magyarország felé""
Orbán nagyon pontatlan!
Helyesen:

Folyamatban van Oroszország határának Közeledése Magyarország felé, és ki tudja hol áll meg?
A Dnyeper folyónál, Moldova északi csücskénél, Lembergnél, vagy a fene tudja hol?
Abba kellene hagyni a háborózást, hogy bele tudjunk szólni, hogy hol?
balos
@Pusztai: A fideSSesnél a kecske már főnyeremény,bár előbb lelövi,hogy ne ugráljon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.