Szijjártó aláírta a szerződést. E szerint a kormányt nem nagyon érdekli, hogy a rákosrendezői szolgálati otthonokban ma még 24 család lakik, kiköltöztetik őket, mert jön az új maxi-Dubaj

Szijjártó Péter külügyminiszter és Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi államminisztere Budapesten aláírták a maxi-Dubajról szóló szerződést – írta az index.hu. Szijjártó Péter ezt ki is posztolta a Facebook oldalára. Ez pedig csak egyet jelent: rohamtempóban kiürítik a zuglói telep 24 szolgálati lakását, melyet többségét jelenlegi és volt MÁV-alkalmazottak bérlik. A MÁV már le is szögezte: ha nem hagyják el 30 napon belül, akkor polgári peres eljárást indítanak ellenük, amelynek a költségeit is rájuk terhelik.

Pénz beszél! Jön a maxi-Dubaj 2000 milliárd forintért, míg a vasutasok mennek a híd alá a lakásaikból

Szijjártó Péter megállapodott/Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Karácsony Gergely és a Fővárosi Önkormányzat tiltakozik ez ellen és az egész projekt ellen is, de nagyon úgy néz ki, hogy ez nemigen érdekel senki.

A tervek szerint egy komplett új városnegyedet építenek Rákosrendezőn, amely 5 milliárd eurós (2000 milliárd forint) beruházás lesz. Magas házakat, irodaházakat és luxuslakásokból álló épületegyüttest akarnak felépíteni. Sajtóhírek szerint egy 220-240 méter magas felhőkarcolót is felhúznának, amely majdnem száz métert verne a jelenleg legmagasabb Mol-toronyra.

Forrás: index.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

LászlKovács
@Maccska: Ezek szerint a szerződés azt is tartalmazza, hogy mikorra kell és milyen következmények mellett elhagyni a bérlakást, ha a 30 nap alatt nem ürül ki a lakás! Akkor ki is szabott feltételt a MÁV-nak? Nyau?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
LászlKovács
Szíjártó! Neked annyi eszed sincs, hogy egy mokkáskanálba beleférjen! Ne ám hogy te szabj feltételeket és hozzá fenyegetést a MÁV szolgálati lakásában élőknek, szarházi! Minek képzeled magad dióverő??! Biztosíts megfelelő cserelakást számukra és ne fenyegetőzz! Mellesleg neked ehhez semmi közöd, van önkormányzat is, nemde!??
Maccska
@LászlKovács: bizonyára a szerződések mindent tartalmaznak.
Nem a te dolgod,buksi.
LászlKovács
@Maccska: Ezek szerint a szerződés azt is tartalmazza, hogy mikorra kell és milyen következmények mellett elhagyni a bérlakást, ha a 30 nap alatt nem ürül ki a lakás! Akkor ki is szabott feltételt a MÁV-nak? Nyau?
Sakk Matt
Én azért picit megszeppennék, ha egy hónapom lenne költözni :( Konkrétan kurva kevés idő!
Ez igazán sunyi húzás Lázáréktól!
Maxipocak
@Maccska: majd ha kibasznak téged is a hóra szarni, akkor nyávogj, rühös.
Maxipocak
Szíjártó is kapjon 3 órát, mielőtt a nép felgyújtja az összelopott házát. Csak, hogy sportszerű legyen az ügy.
Billibácsi
Mit mondott vezérünk? Senkit nem hagyunk az út szélén. Akkor most szoríts helyet ezeknek az embereknek a karmelitában. Esetleg apunál Hatvanpusztán.
rücsü41
Valamikor, régen Orbán azt mondta erről a beruházásról, hogy ha a budapestiek nem akarják akkor nem lesz ez a beruházás Pesten.Kérdezem, hogy megkérdezték már a fővárosiakat, hogy akarnak -e maxi Dubait Rákosrendezőn?Nyilatkoztak már a helyben élők erről a beruházásról, vagy Szíjgyártó le sem szarj amit a főnöke Orbán Viktor ígért a fővárosiaknak, vagy Orbán csak ígérget fűt fát és azután azt csinál amit az ő kis agyával kigondolt?Nem érdekli őt a fővárosban lakók véleménye.
csak úgy....
egy kiköpött családbarát kormány...,aztán csodálkoznak,hogy nekik már a kutya se csinál kölyköket..
Maccska
@rücsü41: téged miért érdekel,buksi?
csak úgy....
@Maccska: nem tudom eldönteni,hogy te egy született idióta vagy csak belecsöppentél a krédóba !? :) nyugtass meg,ugye téged már hülyén hozott a gólya!
Sakk Matt
@rücsü41: Valójában nem is a beruházásról van szó. Egy ekkora buliból mindig nyúlnak. A magas házak talán nem kellenének, mert tényleg furcsán néznének ki a környéken, de a Szegedi úti felüljáró nagyon kell! Ha azon még egy villamosjárat is összeköti Zuglót Angyalfölddel, csak hab a tortán.
A lényeg, hogy azzal az ocsmány területtel kezdjenek valamit!

24 bérlakást pedig úgy is találnának Lázárék, hogy eldobnak néhány kavicsot!
jáger laszló
Már alig várom,hogy +épüljön a maxi- Dubaj és akkor máris boldogabb leszek 1 hangyányit!
csak ennyi
barátilag
J.L.
fideszes gyökér
Rendben, de miért egy csimpánz és egy orángután közös fotóját kellett betenni borítóképnek?
Pálinkás Pál
ha buknak ,szimplán visszavenni, a tuareg meg fusson a pénze után...
Péter2
Megint idegen érdekeket szolgál a pedofidesz , ha nem lopták volna el az uniós támogatások egy részét , abból bőven jutott volna , ennek a helynek is a hasznossá tételére a magyar emberek érdekében ! De a pedofidez külföldi érdekeket szolgál amiből ezek a pedofideszes bűnözők profitálnak ! Kíváncsi volnék a szerződésre !
C_3PO
Talán inkább elővásárlási jogukkal élve a bérlők megvásárolhatják a lakásokat!
Mert egyébként Péter, neked ehhez semmi közöd! Max. Lézer Jani intézhet ilyet, mint szakminiszter! Külügynek ehhez semmi köze!
Dr. Proktor
Ha a majdnem oda elképzelt kormányzati negyed volt a szálka, akkor ez a minimál dubaj egyenesen a gerenda...
Maccska
@C_3PO: azt majd a tulajdonos eldönti.
Érdekes hogy a libernyákok kétségbe vonják a tulajdonos jogait.
Majd ha a tulajdonos nem a szerződés szerint jár el akkor lehet jogosan reklamálni.
jáger laszló
A 2 dolog nem azonos kategória!!
Összehasonlítása ezért nem transzparens!!
csak ennyi
barátikag
J.L.
KisTehen
"a vasutasok mennek a híd alá a lakásaikból"

B+ a sok sznob bp-i libsi meg majd két kézzel kapkod az új lakások után

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.