Bár Rákay Philipkorábban hevesen bizonygatta, hogy nem teszik kötelezővé a Most vagy soha! megtekintését, sőt a meghívott pedagógusoktól sem várják el, hogy elvigyék rá a diákokat, mégiscsak úgy tűnik, igazolatlan jár annak a diáknak, aki nem ül be - önköltségen - a moziba. Bár Rákay Philip korábban hevesen bizonygatta, hogy nem teszik kötelezővé a Most vagy soha! megtekintését, sőt a meghívott pedagógusoktól sem várják el, hogy elvigyék rá a diákokat, mégiscsak úgy tűnik, igazolatlan jár annak

Úgy tűnik sok tanár gondolta kapásból, hogy a film illik a tantervbe, így meg is indultak osztályostul a moziba. A program kötelező volt, az 1500-2000 forintos mozijegyet a gyerekeknek, illetve szüleiknek kellett megvenniük.

„Mi ilyesmit biztosan nem szervezünk – közölte még februárban Rákay Philip a Nők lapja Cafe kérdésére. – Február vége felé lesz néhány ingyenes vetítés pedagógusoknak, de ez nem egyedi eset, más filmekre is meg szokták hívni őket a filmforgalmazók és a színházak is. A részünkről nincs olyan elvárás, hogy cserébe diákcsoportokat szervezzenek.

Ha valamelyikük mégis úgy gondolja, hogy a film illene a tantervbe, örülni fogunk, ha elmennek rá együtt moziba. Egyébként nagy baj lenne, ha a Most vagy soha! nézettségi adatai azon múlnának, hány busznyi diák ment el rá. Régóta beszédtéma a filmünk, bízunk abban, hogy nagy lesz iránta az érdeklődés."

Ciki! Igazolatlannal kell fenyegetni a gyerekeket, hogy megnézzék a Most vagy soha! filmet

Úgy tűnik sok tanár gondolta kapásból, hogy a film illik a tantervbe, így meg is indultak osztályostul a moziba.

A program kötelező volt, az 1500-2000 forintos mozijegyet a gyerekeknek, illetve szüleiknek kellett megvenniük.

A Westendben egy budapesti alapítványi technikum diákjaiba botlott a 444.hu tudósítója. A gyerekek azt mondták, igazolatlan hiányzás járt volna érte, ha nem jönnek.

A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói szintén kötelező jelleggel jelentek meg, sőt két-három tanórájuk még el is maradt a cél érdekében.

A lap információi szerint a Magyar Hajózási Technikumból is visznek diákokat péntek délután a Duna plázába. A tanárokkal kész tényként közölték, hogy menni kell. Hogy ez nem iskolai, hanem délutáni program lesz, állítólag a tanárok is csak tegnap tudták meg. A szülők a programról nem kaptak tájékoztatást.

Forrás: 444.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
A kommunista beidegződés , még az átkosban sem volt ilyen , hogy zsarolással kényszerítsenek gyerekeket egy film megnézésére , mert ha abban az időben el akarták érni , hogy filmet nézzenek a gyerekek diákok , akkor olyan filmet csináltak , hogy a többség meg is nézte , minden zsarolás nélkül , akkor még tudtak filmet készíteni , most meg milliárdok mennek a semmire , gondolom abból az x milliárdból le merem fogadni pedofideszes zsebekbe is jutott bőven .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@SÍva: tegnap, 21.31

Miért nem @Péter2: -nek írod az ellenbizonyítékodat? :) Ő azt állítja, hogy ilyen még az átkosban sem volt. Én "csak" egyet értek vele.
Jelzem, a gimiben többször is voltunk moziban az osztályommal, de úgy, hogy a magyartanárnőnk megkérdezte, van-e kedvünk, és mit néznénk meg. Így került sor a Fényes szelekre és a Ha című angol filmre is, amelyeket a következő órán , igen hevesen, meg is vitattunk. Nyilván nem mindegy, az ember hová születik, milyen körülmények között nevelkedik, kik és milyen szemlélettel veszik körül. Nekem nagyon jó gyermek- és fiatalkorom volt, nemcsak a szüleim felvilágosult szellemisége miatt, hanem a tanáraim okán is. Már az általános iskolában olyan magyar- és történelemtanár oktatott minket, aki számára a szabadság jelentette a természetes létállapotot.
Ami a demográfiát illeti, miért is ne gyarapodott volna a létszámunk? Biztonságban éltünk, addig tanulhattunk, ameddig csak akartunk, volt otthonunk, a pultok roskadoztak az élelemtől, nem jelentett gondot a nyaralás, a színházjegy, az egészségügyi ellátásról nem is beszélve.
A Kádár-érában aranykorát élte a magyarság, ezt lehet tagadni, lehet finnyáskodni, de attól még igaz.
SÍva
@Nyírfa: Ne haragudj valószínűleg tévesen jelöltelek meg! Az utolsó mondatodra reagálva nem finnyáskodom és tudom ha valaki olvassa az írásom köpködni fog de egyet értek veled!
szaboria1
@Eladott Ország: Telitalálat a bejátszás ez volt a seg vakarós, csúnya szájú Kálmánkából lett philipinó.
Pegero
@vacsi: 06:34
Nagy baromságot firkáltál. Neked az RTL Klub a színvonalad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.