Bár Rákay Philipkorábban hevesen bizonygatta, hogy nem teszik kötelezővé a Most vagy soha! megtekintését, sőt a meghívott pedagógusoktól sem várják el, hogy elvigyék rá a diákokat, mégiscsak úgy tűnik, igazolatlan jár annak a diáknak, aki nem ül be - önköltségen - a moziba. Bár Rákay Philip korábban hevesen bizonygatta, hogy nem teszik kötelezővé a Most vagy soha! megtekintését, sőt a meghívott pedagógusoktól sem várják el, hogy elvigyék rá a diákokat, mégiscsak úgy tűnik, igazolatlan jár annak

Úgy tűnik sok tanár gondolta kapásból, hogy a film illik a tantervbe, így meg is indultak osztályostul a moziba. A program kötelező volt, az 1500-2000 forintos mozijegyet a gyerekeknek, illetve szüleiknek kellett megvenniük.

„Mi ilyesmit biztosan nem szervezünk – közölte még februárban Rákay Philip a Nők lapja Cafe kérdésére. – Február vége felé lesz néhány ingyenes vetítés pedagógusoknak, de ez nem egyedi eset, más filmekre is meg szokták hívni őket a filmforgalmazók és a színházak is. A részünkről nincs olyan elvárás, hogy cserébe diákcsoportokat szervezzenek.

Ha valamelyikük mégis úgy gondolja, hogy a film illene a tantervbe, örülni fogunk, ha elmennek rá együtt moziba. Egyébként nagy baj lenne, ha a Most vagy soha! nézettségi adatai azon múlnának, hány busznyi diák ment el rá. Régóta beszédtéma a filmünk, bízunk abban, hogy nagy lesz iránta az érdeklődés."

Ciki! Igazolatlannal kell fenyegetni a gyerekeket, hogy megnézzék a Most vagy soha! filmet

Úgy tűnik sok tanár gondolta kapásból, hogy a film illik a tantervbe, így meg is indultak osztályostul a moziba.

A program kötelező volt, az 1500-2000 forintos mozijegyet a gyerekeknek, illetve szüleiknek kellett megvenniük.

A Westendben egy budapesti alapítványi technikum diákjaiba botlott a 444.hu tudósítója. A gyerekek azt mondták, igazolatlan hiányzás járt volna érte, ha nem jönnek.

A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói szintén kötelező jelleggel jelentek meg, sőt két-három tanórájuk még el is maradt a cél érdekében.

A lap információi szerint a Magyar Hajózási Technikumból is visznek diákokat péntek délután a Duna plázába. A tanárokkal kész tényként közölték, hogy menni kell. Hogy ez nem iskolai, hanem délutáni program lesz, állítólag a tanárok is csak tegnap tudták meg. A szülők a programról nem kaptak tájékoztatást.

Forrás: 444.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
A kommunista beidegződés , még az átkosban sem volt ilyen , hogy zsarolással kényszerítsenek gyerekeket egy film megnézésére , mert ha abban az időben el akarták érni , hogy filmet nézzenek a gyerekek diákok , akkor olyan filmet csináltak , hogy a többség meg is nézte , minden zsarolás nélkül , akkor még tudtak filmet készíteni , most meg milliárdok mennek a semmire , gondolom abból az x milliárdból le merem fogadni pedofideszes zsebekbe is jutott bőven .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
A kommunista beidegződés , még az átkosban sem volt ilyen , hogy zsarolással kényszerítsenek gyerekeket egy film megnézésére , mert ha abban az időben el akarták érni , hogy filmet nézzenek a gyerekek diákok , akkor olyan filmet csináltak , hogy a többség meg is nézte , minden zsarolás nélkül , akkor még tudtak filmet készíteni , most meg milliárdok mennek a semmire , gondolom abból az x milliárdból le merem fogadni pedofideszes zsebekbe is jutott bőven .
balos
@Péter2: Hát ami itt 1 ilyen rákos nemzethy kultúrha a "vészhelyzetre" hívatkozva meg tehet azt még a hitler is megmosolyogná!
nemkati
Gondolom, olyan vacak a film, hogy az embereket (és a gyerekeket) csak erőszakkal lehet oda elvinni.
Loksmith
Nekünk 1974-ben a Vörös kányafát (szovjet filmremek) kellett önként megnéznünk. Később is kellett volna színvonalas kurzus filmeket, de addigra dörzsöltek lettünk és ki tudtunk lógni ezért nem tudom a címeket.
Pegero
Az biztos, hogy ez nem egy LMBTQ film!
levarosbukta
Mindig is azt mondtam lóf@sz a tanárok seggébe. Szégyentelenek, le lehet mindent szart lenyeletni velük.
Nyírfa
@Péter2: Ha még az átkosban sem volt ilyen, akkor mitől kommunista beidegződés? Néhányotoknak a "kommunista, komcsi" szlogen ugyanúgy becsípődött, mint az orbáni széltolóknak Soros és Gyurcsány.
levarosbukta
@Pegero: még mindig kevesebb kárt tenne a gyerekekben mint ez az igen magyaros nevű Philipke. Csak tudnám mire veri a f@szát.
Pegero
@nemkati: @mi ha nemkati:?
Ne találgass! Előbb nézd meg a filmet, utána ráérsz gondolkodni te nagy magyar!
Pegero
@levarosbukta: @lekváros:!
Az a baj, hogy az ilyen balos csókák, mint te is vagy, nemcsak Rákay Philipen próbálnak "ütni", hanem Petőfin is, a magyar filmgyártáson, meg úgy mindenen, ami magyar!
troppauerhumer
@Pegero: @Pegero: Najó Orbanisztánban úgy tudják a férfiak is szülhetnek ,sőt az ovisokat is átműti Dobrev a liberális nyugat utasítására .Külön tetszik a gender férfi,fehér,heteró és keresztény. Pszt csak halkan kérdem nehogy megijedjenek a szellemi alultápláltak az idomított NER sötétben.
troppauerhumer
Kedves tanulok! Ez a film tortenelmunk legismertebb forradalmarairol szol, akik fellazadtak az elnyomas ellen. Eszetekbe ne jusson lazadni az ellen, hogy kotelezo megnezni, mert akkor megbuntetunk!!
troppauerhumer
vagy már eleve azzal kezdeni, hogy nem adtak ki ilyen utasítást, ezzel is éreztetve a buzgómócsing talpnyalókkal, hogy akkor ezt kellene mégiscsak tenni (majd ők megmutatják)...

Tisztelettel szeretnem kerdezni, hogy a nyila Nelkuledet a film elott vagy utan kell spontan elenekelni?
troppauerhumer
Hogy mennyire nem áll mindez összhangban a történelmi hitelességgel, azt sokat fogják még elemezni, de a filmnek ez a legkisebb baja.Belügyminisztérium: Nem tettük kötelezővé egyetlen iskola egyetlen diákjának sem a Most vagy soha! film megnézését.természetesen nem kötelező, Pelikán elvtárs...
Rákay szarkálmán "...hadd mondjam azt, hogy hazafias kötelezettség elmenni a moziba és megnézni"
Nem kötelező, csupán határozottan ajánlott.

Mi azóta is röhögünk a Honfoglaláson, ez is biztos nagyon jól fog sikerülni, és beépül a nemzetünk büszke öntudatába...
Aki esetleg nem olvasná el, mert fujjfujjj
"A Westendben egy budapesti alapítványi technikum diákjaiba botlott tudósítónk. A gyerekek azt mondták, igazolatlan hiányzás járt volna érte, ha nem jönnek."
.csak az iskolaigazgatókat utasítottuk,deportáljuk ha ...

Nem tudod visszatenni a lószart a lóba, ez is kijött kálmánfilip istállójából...
mélysötétség.
troppauerhumer
@Pegero: Pszt csak halkan kérdem nehogy megijedjenek a szellemi alultápláltak az idomított NER sötétben.
Pegero
@troppauerhumer: @tripperhummer: Tényleg azt hiszed, hogy te osztod itt a fokhagymás lángost? El vagy te varázsolva!
Géza
Az ugye nem volt problémás, amikor a gyerekeket a Sorstalanság megnézése kötelezték?
levarosbukta
@Géza: akiket köteleztek azoknak igen, akik előirták azoknak nem
jáger laszló
Most vagy soha ,de +erőszakoljuk többek között!!
A fülöp legnagyobb örömére!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pegero
@nemkati: @mi ha nemkati:?
Csak az előzetest láttam! Lenyűgöző látványvilágú, nagyszabású kalandfilm Petőfiről, a márciusi ifjakról, és arról a napról, amely örökre megváltoztatta a magyar történelmet. Amint időm engedi, meg fogom nézni!
SÍva
@Nyírfa: Bizony volt! A film címére és tartalmára már nem emlékszem csak arra, hogy suli után kellett menni és télen amikor korán sötétedett. Kötelező volt részt venni! Utáltam minden percét mert már akkor elkezdődőtt a falvak lerombolása a beköltöztetettek által. A kerítéseket nem gondozták, a kapukat nem zárták és a kutyáik szabadon kóboroltak az utcán halálra rémítve minket gyerekeket. Ehhez jött még, hogy akkor az alsós és felsős osztályok de.-du. váltásban tanultak mert nem volt elég osztályterem. Akkor még születtek gyerekek.
izéke
" a főszereplő annyira döbbenetesen hasonlít Petőfire akiről nem is tudjuk,hogy nézett ki " :)))))))))))) na ez a felszopás mindent visz és elárul a jobboldali tábor értelméről
namihami
Nem szeretne a Fidesz abba szégyenbe ismét beleszaladni, hogy az új kultuszfilmje---miként az előző is---1,2. (egyegész-kettőtized) pontos és mérhetelen nézőszámú blamázsba szaladjon újra bele!
A pénz ugyan már kinn van, de a renomé rohamosan csökken! Hiszen ezt is szuperfilmnek számlázták!!! És ez lett belőle...
izéke
@namihami: a magas nézőszám nem jelenti automatice azt,hogy a film jó. Utána pontoznak a nézők,azt nem tudják befolyásolni,hogy milyen pontozást adjanak. A kötelező jelleg miatt én eleve a legrosszabbat adnám.
RonaGyuri
Lánglelkű Fülöpke újabb történelem hamisítása

a számlálási tudományánál, csak a történelem formáló - értsd utólag átértelmező - tudománya zseniálisabb!

Az év magyar filmje, az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörését bemutató, a márciusi ifjakból akcióhőst csináló Most vagy soha! Rákay Philip privát projektje alternatív történelmet írt, amiben Petőfi Sándor és bandája osztrák titkos ügynökökkel csatázik – amikor éppen nem csajoznak.
Az egyik kritika szerint: „a márciusi ifjak története nem igazán illik a jelenlegi hivatalos politikai irányvonalba: ezek a háborúpárti, liberális suhancok ugyanis a fennálló, törvényes rendre törtek, Petőfit pedig közeli barátaink, a különleges hadműveletet végző oroszok ölték meg.”.
Ami persze tény, de ezen ártunk és qurmányunk elegánsan át szokott lépni. Látatlanban így lesz Őfenesége mai felszólamlása során is! =))
izéke
de hát azt mondta rákosi kálmán,hogy kötelesség megnézni ezt a...valamit,most meg nem az? a fene se érti ezt :))) csikarigézát meg a társait kötelezném,hogy egy évig megállás nélkül csak ezt nézzék ;)))
vacsi
"A program kötelező volt, az 1500-2000 forintos mozijegyet a gyerekeknek, illetve szüleiknek kellett megvenniük."
És volt olyan idióta szülő, aki megvette?!
vacsi
@levarosbukta: Honnan vette ezt a filipke nevet? Csak nem filippinó őseitől?
izéke
@vacsi: akinek számít az,hogy gyereke ne kapjon igazolatlant... ez kb,olyan,mint a novákkati rendezvényére " nemkötelezően " kirendelt iskolások esete,a pedagógus ott is azt válaszolta arra a kérdesre,hogy önszántukból jöttek e ide,hogy maga szerint???
vacsi
@Pegero: A magyar történelemről én csak magyarok által készített filmet nézek meg. Ez a filipke nem magyar, akkor minek nézzem a hülyeségét?
Pálinkás Pál
ugye tisztánnlátszik hogy a tanárok gerinctelen férgek...ha legközelebb megint " majálisoznak " valamiért, remélem sajnálni fogjátok őket...
Menőmanó
@RonaGyuri: Csak szólok a Mandinak, hogy nem ez az első Petőfi film a világon. Még az "átkosban" készült a Petőfi 73 cimű, néha leadják a Magyar Mozi csatornán. De biztos van több ilyen témájú film is, szóval nem a Filippinó találta fel a Petőfiről szóló filmet.
Eladott Ország
Pelikán elvtárs! Az igazi kommunsták megnézik a Petőfi filmet! – Virág elvtárs! Nem lehetne inkább egy szokásos koncepciós per?
twitter.com/janos_hary/status/1768515653424566298/photo/1
R. Philips Kálmán hazafy: „ Nekünk hazafias kötelességünk volt végre filmet készítenünk Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról, és hadd modjam azt, hogy hazafias kötelesség elmenni a moziba és megnézni.”
twitter.com/janos_hary/status/1768210294759670172/photo/1
Az b.szná be a kaput, ha nekem a Rákayfilip-félék mondanák meg, mi a hazafias kötelesség. Petőfit idézek: "a qrva anyátok."
img.hvg.hu/Img/981ba3b7-9144-4244-a8b1-39094b1840d5/2cc660ab-8eda-48d0-9732-ada345fdde9c.jpg
Eladott Ország
"Kálmánkám, vagy filipsz? A te fajtád, minden rendszerben egy dörgölőző senkiházi marad, mert bár a szar lehet friss, de a légy mindig ugyanaz."
twitter.com/janos_hary/status/1760697263314092156/photo/1
Géza
Hihetetlenül komoly hisztibe kezdett az ellenzék. Ebből tudhatjuk, hogy a film magyar és jó. Végre nem Sorstalanság a téma, hanem a magyar nemzet.
Eladott Ország
@Géza: A Kálmán azért valaki, mert egy nagy senki. Rák a Nemzeth’ Testén Philip egy tehetségtelen, közpénzzel kitömött nímand. Akasszátok fel a vajdátokat , Petőfi verse. Mindent tönkretesz ez a rendszer. Belebetegedne szegény Petőfi, ha látná, mi lett ebből az országból. A híres-neves jobboldali morális fölény. Okádék banda!
Megint ez a tehetségtelen, adófizetők pénzén kitartott fideszes kretén Rákay Kálman folyik a csapból is. Megmutatja, hogy ez az ember mindig is egy szar alak volt. Íme a Kálmánka féle fifeszes nívó...
twitter.com/i/status/1666499687480696855
Géza
@Eladott Ország: Egyetlen dolgot árulták el, hogy hihetetlenül gyűlölöd a magyarokat!
szép új világ
Az IMDb-n már utolérte az Elk*rtuk-at, az igen magas 1,2 ponttal.
Aki Én
@Géza: @Pegero: qrva egy világ az, ahol ingyenélő, szervilis, hiteltelen, ostoba, hazaárulásban, korrupcióban (ez a film maga is az) szorgosan részt vevő csicskák mondják meg mi a hazaszeretet. Különösem március 15. kapcsán, ahol pont a fajtája ellen keltek fel.

m.youtube.com/watch?v=siPLE7eLahw

m.youtube.com/watch?v=tvSB2Fcj5mI
Géza
@Aki Én: Az állam megbízott egy személyt, hogy készítsen egy hazafias filmet, ami elkészült. Te pedig itt köpködsz átkozva mindent, ami kapcsolatos vele. Ez téged minősít és az elveidet.
Nyírfa
@SÍva: tegnap, 21.31

Miért nem @Péter2: -nek írod az ellenbizonyítékodat? :) Ő azt állítja, hogy ilyen még az átkosban sem volt. Én "csak" egyet értek vele.
Jelzem, a gimiben többször is voltunk moziban az osztályommal, de úgy, hogy a magyartanárnőnk megkérdezte, van-e kedvünk, és mit néznénk meg. Így került sor a Fényes szelekre és a Ha című angol filmre is, amelyeket a következő órán , igen hevesen, meg is vitattunk. Nyilván nem mindegy, az ember hová születik, milyen körülmények között nevelkedik, kik és milyen szemlélettel veszik körül. Nekem nagyon jó gyermek- és fiatalkorom volt, nemcsak a szüleim felvilágosult szellemisége miatt, hanem a tanáraim okán is. Már az általános iskolában olyan magyar- és történelemtanár oktatott minket, aki számára a szabadság jelentette a természetes létállapotot.
Ami a demográfiát illeti, miért is ne gyarapodott volna a létszámunk? Biztonságban éltünk, addig tanulhattunk, ameddig csak akartunk, volt otthonunk, a pultok roskadoztak az élelemtől, nem jelentett gondot a nyaralás, a színházjegy, az egészségügyi ellátásról nem is beszélve.
A Kádár-érában aranykorát élte a magyarság, ezt lehet tagadni, lehet finnyáskodni, de attól még igaz.
SÍva
@Nyírfa: Ne haragudj valószínűleg tévesen jelöltelek meg! Az utolsó mondatodra reagálva nem finnyáskodom és tudom ha valaki olvassa az írásom köpködni fog de egyet értek veled!
szaboria1
@Eladott Ország: Telitalálat a bejátszás ez volt a seg vakarós, csúnya szájú Kálmánkából lett philipinó.
Pegero
@vacsi: 06:34
Nagy baromságot firkáltál. Neked az RTL Klub a színvonalad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.