A férfi 2023. július 5-től állt ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet alatt, amelynek szabályait megszegte.

A rendőrség elfogta, a Budakörnyéki Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki március 4-én elszökött a házi őrizetből. A férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolják – közölte a Budapest Környéki Törvényszék. Mint írták, a szökésben lévő férfit a rendőrök célzott keresés alapján Budapesten fogták el, és vasárnap a Budakörnyéki Járásbíróság ügyeletes bírája elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A döntés ellen a vádlott fellebbezéssel élt, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Elfogták a nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított férfit! De hogy lehetett háziőrizetben a gyilkos?

Fotó: police.hu

A férfi egy ismerősével 2022. október 2-án szórakozott, italozott egy dohányboltban, ahová vásárolni érkezett egy férfi, aki – miután kiszállt az autójából – nem állította azt le. Ezt kihasználva a két vádlott beült az őrizetlenül hagyott járműbe. A most elfogott férfi ült a vezető ülésbe, majd tolatni kezdett.

Amikor ezt a sértett észrevette, kiszaladt és a motorháztetőre hasalt, hogy megakadályozza a kocsi elvitelét. Ekkor a férfi nagy sebességgel egy útpadkára hajtott, így a sértett a lendülettől leesett a motorháztetőről. Ezután a sofőr irányt váltott, és nekiütközött először egy fának, aztán egy villanyoszlopnak. A balesetet követően az elkövetők kiszálltak az autóból és távoztak a helyszínről.

Az autó tulajdonosát a mentők kórházba szállították, azonban a férfi olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy két nappal később életét vesztette. Az elkövető ismerősét a Budapest Környéki Törvényszék első fokon hozott ítéletében bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvétele miatt, ezért 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

A most elfogott férfi nyereségvágyból elkövetett emberölés elsőrendű vádlottjaként áll bíróság elé, emellett ellene a fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt újabb büntetőeljárást indul – olvasható a közleményben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Mi az isten van ebben az országban, hogy gyilkosokat, pedofilokat háziőrizetbe helyeznek?
Sakk Matt
Gondolom, ez a tetű is akkor téblábolt, amikor leállt a rendőrségi rendszer.

Az pedig hülye, aki egy autóra felugrik! Mit gondolhatott? Hogy meg tudja állítani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.