Vita alakult ki az ellenzéki jelöltek között a költségkifizetés miatt

Milliókba kerülhet a független jelölteknek, ha előválasztáson indulnának – írta a telex.hu az RTL Klubra hivatkozva. A csatorna szerint a pártok megállapodtak abban, hogy az előválasztási költségeket megosztják a jelöltek között, ami a pártok saját jelöltjeinek nem jelentene gondot, de a független jelöltekre aránytalan anyagi terhet róna.

A kapzsi ellenzék! Több mint 3 milliót kérnek egy független jelölttől, hogy indulhasson az előválasztáson

Kovács Alex Gábornak milliókat kellene egyedül fizetnie/Fotó: Facebook/Kovács Alex Gábor

Kovács Alex Gábor az egyedüli jelölt, aki párttámogatás nélkül előválasztáson venne részt, így ez a lépés elsősorban az ő indulását érintené. Kovács a cikket megosztó Facebook-bejegyzésében azt írja, több mint hárommillió forintot kérnek tőle ilyen indokkal ahhoz, hogy indulhasson. Állítása szerint „egy közpénzen kifejlesztett, létező szoftverért cserébe” kellene fizetnie.

„Így kívánják ”megszűrni„ az előválasztáson indulók körét? Micsoda innováció! A Fidesz is megnyalná mind a tíz ujját!”

A másik V. kerületi jelölt, a független, de több párt támogatásával induló Juhász Péter pedig azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy a teljes várható költség nyolc-tíz millió forint, ezt feleznék el.

Az nem világos, hogy Juhász költségeit átvállalják-e a pártok, mert egyrészt ő maga úgy fogalmaz, hogy a költségeket „felesben állják a jelöltek és az őket támogató szervezetek”, amiből arra lehetne következtetni, hogy az ő esetében a pártok fizetnek, de a bejegyzése apropója éppen az volt, hogy pénzbeli támogatás gyűjtésébe kezdett a kampánya fedezéséhez.

Előválasztás jelen állás szerint az V. kerület mellett a XXII. kerületben (Budafok-Budatétényben) lesz, de ott mindkét jelölt pártszínekben indul (a DK Perlai Zoltánt, míg a Momentum Havasi Gábort ajánlja a választóknak), így ott az állítólagos költségmegosztó megállapodás nem zavarna sok vizet.

Forrás: telex.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Fideszéknek nincs ilyen gondjuk. Ők kifizetik a "független" jelöltjeik kampányát közpénzből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rücsü41
Csak nem azt gondolták az emberek hogy az előválasztás is egy ingyen cirkusz?Ha valamilyen eseményt rendez valaki az költségekbe kerül.Ugye ezt mindenki elismeri?Ki fizesse költségeket , akkor már csak ez a kérdés merülhet fel az emberekben?Szerintem az az igazságos hogy az fizessen aki az eseményen, jelen esetben az előválasztáson részt vesz, és egyenlő arányban, mert ugye az egész dolog az ő érdekükben van rendezve.Ebből az következik, hogy olyan akit nem valamelyik párt nem támogat az csak akkor induljon el egy előválasztáson is ha erre jó sok félretett pénze van!
KisTehen
@nemkati: méghogy nincs

HAHAHA

akkor nem lenne az a sok kamu párt :)
jáger laszló
Ha ez az akadály akkor jobb,ha L se indul!!
Ezt javaslom
csak ennyi
barátilag
J.L
Csizmás Kond
Akinek komoly a szándéka az megfizeti, mert tudja hogy ha nyer busásan visszatérül.
CsipkeRózsa
Az előválasztás, a hirdetés, a plakátok elkészítése, kihelyezése, az utazás a helyszínekre, pénzbe kerül. Nem kapzsiság!
terlasz
Ennek bizony költségei vannak, jogos igény az anyagi hozzájárulás.
Nem kapzsiság ez, hanem a cikkíró tudatlansága. Miért firkálgatnak az ilyen ostobák?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.