A rendszerváltás idején volt az akkor még Fidesz nélküli hazai jobboldal mantrája, hogy a „kommunistáknak” azért nem kell, és nem is lehet megbocsátani, mert nem tartottak bűnbánatot, és nem kértek feloldozást. Teológiailag így van, ahogyan a Biblia is írja: „Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek”. A meg nem bánt bűnre nincs bocsánat, ez a keresztény tanítás. Tényleg disszonáns, hogy egy szociáldemokrata lapnak kell emlékeztetnie rá azt a keresztény politizálásban utazó közösséget, amelynek a mostani vezetője bő harmincöt évnyi politikai pályafutása alatt még soha, semmiért nem kért bocsánatot. Ennél már csak az a furcsább, ha a rezsim egyik kitüntetett helyzetben lévő főpapja, a korábban miniszteri posztot is vállaló református püspök szorul emlékezetfrissítésre.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nincs itt semmi meglepő

sem az, hogy és ahogy, sem az nem hogy Hargitai fogalmazta meg a legfrappánsabban

Igen a nepszava.hu publicistája megint fején találta a szöget, ezúttal a „Bocsánat” cikkében.

„Balog tiszteletes szerint ő keresztényi szemszögből jót tett, csupán politikai hibát vétett. És így okoskodik az ’egyatábor’ is: mindenki helyesen járt el – nem is haragszanak az érintettek közül senkire: sem Novákra, sem Vargára, Orbánra meg aztán végképp nem –, csak valahogy politikailag sült el rosszul a dolog.” – írja
Majd később: „úgy van, ahogyan a miniszterelnök beállítani igyekszik: a valódi áldozat Orbán és a rendszere, amelynek önhibáján kívül reccsent meg a támogatottsága. Milliók hiszik így, elfeledkezve róla, hogy a kiindulópont egy nagyon is valóságos bűncselekmény-sorozat volt, amelynek a sértettjei az államnak kiszolgáltatott gyerekek, hatalmi szereplőket pedig leginkább az elkövetők oldalán illetve pártján találni.”!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@Ezodabasz: Nem látok változást. Kicsit még tanítgatlak elvtárs!
Géza
@Ezodabasz: Tanulj paraszt komcsi!
Ezodabasz
@Géza: Tőled? :))))) Mit? Bunkóságot?...Köszönöm nem kérem. Akadj már le rólam, ezt már többször eljátszottuk a többi nick neveden! Meddig égeted még magad?
Géza
@Ezodabasz: A bunkóságod szórod itt szét, trágárkodsz őrjöngve mint minden komcsi. Tipikus, agresszív tahó, a gyilkosok szellemi ivadéka vagy. Az ilyenek tőled megvédjük magunkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.