Az osztrák lánc vezetője nyomásgyakorlásról beszélt, miután kiderült: a cég panaszt tett az Európai Bizottságnál a kormány ellen. Ezt nem hagyta szó nélkül Nagy Márton tárcája. A SPAR-nak a magyar fogyasztók érdekeit kellene szem előtt tartania – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium, hozzátéve: visszautasítja a vállalat valótlan állításait. A tárca közleményéből az nem derül ki, mire is reagál, hangvételéből azonban arra lehet következtetni, nem csak az a múlt heti értesülés háborította fel őket, amely szerint az üzletlánc osztrák anyacége az Európai Bizottságnál tett panaszt a cég eredményességét nagyban rontó kiskereskedelmi különadó miatt, de az a hétvégi interjú is, amelyről a hvg360 arról számolt be a Die Presse alapján. Az osztrák lapban Hans Reisch, az osztrák SPAR vezérigazgatója arról beszélt, hogy az Orbán-kormány részéről azt közölték velük: a magyarországi leányvállalat gondjai nagy mértékben enyhülnének, ha magyarok részesedést kapnának a cégben. Reisch hozzátette: a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nagy Márton tárcája szerint: „A SPAR rosszul gazdálkodik”??

Sőt ahhoz is volt bőr a pofájukon, hogy: „A SPAR-nak a magyar fogyasztók érdekeit kellene szem előtt tartania”

Hogy rosszul gazdálkodik? Van benne valami, ha összehasonlítjuk a „matyar” üzletekkel, akik lényegesen drágábbak a mocsok multiknál. Ráadásul – mint ismert – bűntető adókkal és kötelező akciókkal is súlytják őket. Arról nem is beszélve milliárdokat fektettek az üzletekbe és gyakran a környezetükbe. Ami egyértelműen az üzlet hasznának a kárára megy! =))
De ez a bírkáknak szól. Na de, hogy az olcsóbbságuk – s ezzel mell-döngetnek az infláció csökkenéseként – nem magyar fogyasztók érdeke lenne??? Akkor mi a „magyar fogyasztók érdeke”??? =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rücsü41
Miért nem szólalt meg még Orbán Viktor is az esetről, hiszen a Spar vezér őt említette meg ,hogy rokonának részt kért a Sparból?Úgy gondolja hogy ha hallgat,, mint aki beszart, akkor az emberek nem kérdezik meg hogy melyik rokonnak kértél Viktor "egy kicsikét" ?Vagy talán a kormány ezekre is tud válaszolni, mert ők is ott voltak az egyezkedésen?
RonaGyuri
@rücsü41: mert ócska gyáva tróger! =))
CsipkeRózsa
"rosszul gazdálkodik" ,
Akkor miért kapnak Orbán jóvoltából + adókat? .
RonaGyuri
Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkárhelyettese: „Nem akarom védeni a multinacionális cégeket, de egyetlen olyan hipermarketláncot sem láttam, amelyiknek az árbevétel-arányos eredménye elérte volna a négy százalékot””
nejlontacskó
@KisTehen: kisajátítás?
Mint például Debrecen városában, a termőföldekkel csinálta a Fidesz-Kdnp Nemzethy keresztény, turbómagyar kormány, az akkumulátorgyár érdekében, a kínaiak kénye kedve szerint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.