A legnagyobb hajózási társaságok egymás után jelentik be, hogy kénytelenek elkerülni a Vörös-tengert.

Nagy bajban lehet a világkereskedelem, elkezdtek teherhajókat támadni a Hámász szövetségesei

Illusztráció: Pixabay.com

A világ legnagyobb hajózási társaságai sorra jelentik be, hogy elkerülik a Vörös-tengert – írja a hvg.hu. A BBC-t idézve arról számol be a lap, hogy egy nappal azután, hogy a dán Maersk, illetve a német Hapag-Lloyd ideiglenesen beszüntette konténerszállítóik közlekedését a Vörös-tengeren, ugyanígy döntött a francia CMA CGM cég és a Mediterranean Shipping Company (MSC) is.

A világ legnagyobb tengeri szállítással foglalkozó vállalatai azután döntötték el, hogy elkerülik a Vörös-tengert, a világ egyik legfontosabb kereskedelmi útszakaszát, hogy a térségben sorozatosak lettek az Irán által támogatott jemeni húti mozgalom felkelőinek támadásai.

A hútik (más átírás szerint húszik) kijelentették, hogy az Izraellel való háborújában a Hamászt támogatják, és állításuk szerint csak azokat a teherhajókat veszik célba, amelyek Izraelbe tartanak. Ám a Maersk csütörtöki közleménye mást mutat: Gibraltár nevű hajójuk az ománi Szalalahból a szaúd-arábiai Dzsiddába tartott, amikor rakétatalálat érte. Szombaton pedig már egy brit hadihajót próbáltak meg eltalálni a jemeni felkelők.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kérdezzük meg Kósa nertársat. Hutik, huszik, tuszik vagy huszituszik?
simmering73
@Horizont: Amikor pedig háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rettenjetek meg, mert ezeknek előbb meg kell történniük, de ez még nem a vég. Azután így folytatta: Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen. Lukács 21, 9-11

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.