Elitpedagógus-képzést hoznának létre az NKE-n, míg a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolákban tanító tanárok képzését az egyházi felsőoktatási intézmények végeznék

Most jelentette be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), hogy 2025 szeptemberétől tanárképzést indítanak és hogy a kormány tervei szerint a jövőben a tanártovábbképzés módszertani alapjának és szakmai programjának kialakításáért felelős központot, illetve a tanártovábbképzés lebonyolításért felelős szervezési egységet is az NKE-n alakítják ki.

Ez is a kormány gyerekvédelmi politikája  – Elitpedagógusok tanítanák a gazdag szülők gyermekeit, a többi tanáré lenne a szegény gyerekek sokasága

Gazdag gyerekeknek elitpedagógust képeznek     Fotó: Pixabay

A Jelen információi szerint azonban a tanárképzés komolyabb átszervezéséről is szó van. A hetilap kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a kormány tervei szerint egy elitpedagógus-képzést hoznának létre az NKE-n és az itt végző tanárok a tehetősebb családok gyerekeivel foglalkoznának.

A társadalmi felzárkóztatást viszont az egyházakra bíznák, ami azt jelenti, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolákban tanító tanárok képzését az egyházi felsőoktatási intézmények végeznék. Emellett a térségi tanárképzési igényeket a modellváltott egyetemek szolgálnák ki. Az erre vonatkozó tervezetet már két körben tárgyalta a kormány – állítja a Jelen.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Az elkülönítést eddig, szegregációnak hívták.
Mostantól elitképzés...
Hitler elismerően csettintene egyet, hogy ez igen, így kell ezt csinálni.
Mindig csak előre, a demokrácia rögös útján...
Tényleg ez kell a magyarnak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@zenebohóc: Tévedsz, ők a pedagógusok!
Nyírfa
@vacsi: tegnap, 16.40

Ha kifejtenéd...
vacsi
@Nyírfa: "Lassan nem is a magyarokon csodálkozom, ez a lomha, nemtörődöm , önállóság helyett vezérért lihegő nép valószínűleg ennyit is ér. De az EU-n, igen. Hogy megtűri ezt az intellektuálisan és erkölcsileg félanalfabéta társaságot."
Akkor ugyanabban a témában mindketten máson csodálkozunk...
kereső
@KisTehen: tegnap 09:33 Központi felvételi követelmények vannak - ugye nem zavar a magyar valóság boci? Minden középiskolába jelentkező felvételi eljáráson vesz részt mostanság. De ez nem arról szól, hanem a társadalmi mobilitás teljes befagyasztásáról, a suba-subához, guba-guba gubához rendszerről- ami még csak nem is "szegregáció"- annál súlyosabb dolog.
Nyírfa
@vacsi: 08.51

Kedvesem, mire gondolsz, konkrétan, azzal a kijelentéseddel, hogy az EU a nyomunkba sem ér? Netán a hátrafelé nyilazás képessége jár az eszedben?
Tehát, mégegyszer: ha kifejtenéd a kérésemnek megfelelően, hogy miben nem ér a magyarok nyomába az EU, azt megköszönném. Kifejtés: tudod, mit jelent, ugye?
zenebohóc
@Sakk Matt: Elitt lesz ő is csak 2 t-vel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.