Elitpedagógus-képzést hoznának létre az NKE-n, míg a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolákban tanító tanárok képzését az egyházi felsőoktatási intézmények végeznék

Most jelentette be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), hogy 2025 szeptemberétől tanárképzést indítanak és hogy a kormány tervei szerint a jövőben a tanártovábbképzés módszertani alapjának és szakmai programjának kialakításáért felelős központot, illetve a tanártovábbképzés lebonyolításért felelős szervezési egységet is az NKE-n alakítják ki.

Ez is a kormány gyerekvédelmi politikája  – Elitpedagógusok tanítanák a gazdag szülők gyermekeit, a többi tanáré lenne a szegény gyerekek sokasága

Gazdag gyerekeknek elitpedagógust képeznek     Fotó: Pixabay

A Jelen információi szerint azonban a tanárképzés komolyabb átszervezéséről is szó van. A hetilap kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a kormány tervei szerint egy elitpedagógus-képzést hoznának létre az NKE-n és az itt végző tanárok a tehetősebb családok gyerekeivel foglalkoznának.

A társadalmi felzárkóztatást viszont az egyházakra bíznák, ami azt jelenti, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolákban tanító tanárok képzését az egyházi felsőoktatási intézmények végeznék. Emellett a térségi tanárképzési igényeket a modellváltott egyetemek szolgálnák ki. Az erre vonatkozó tervezetet már két körben tárgyalta a kormány – állítja a Jelen.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Az elkülönítést eddig, szegregációnak hívták.
Mostantól elitképzés...
Hitler elismerően csettintene egyet, hogy ez igen, így kell ezt csinálni.
Mindig csak előre, a demokrácia rögös útján...
Tényleg ez kell a magyarnak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
gondoljátok, hogy most másképp van ez
nejlontacskó
Az elkülönítést eddig, szegregációnak hívták.
Mostantól elitképzés...
Hitler elismerően csettintene egyet, hogy ez igen, így kell ezt csinálni.
Mindig csak előre, a demokrácia rögös útján...
Tényleg ez kell a magyarnak?
Nessy
Pár száz éve is így volt! Előre megyünk, nem hátra, csak éppen rossz irányba! Az egyházak, legalább is egyik, másik sport akadémiát épít, iskolát meg elvesz az önkormányzatoktól.
KisTehen
@nejlontacskó: az elit iskolákba felvételi követelmény van ... amit nem tud megugrani mindenki ... ha akarod, ezt nevezheted szegregációnak
Sakk Matt
A rubeljobbágyok gyerekeinek nem is kell magas szintű oktatás, elég számukra egy alapképzés összeszerelő üzemi munkához.
KisTehen
A dollárbaloldal gyerekeinek nem is kell magas szintű oktatás, elég számukra egy alapképzés ... külföldön a mosogatáshoz nem kell több..
Sakk Matt
@KisTehen: Azért "konyhanyelven" nem árt a mosogatáshoz is angolul beszélni :P Egy akkumulátorgyárban legfeljebb a filippínók kézjeleit kell értelmezniük a rubeljobbágy csemetéknek, hiszen ők lesznek a főnökeik!
KisTehen
@Sakk Matt: ezt karácsonyék is megoldották probléma nélkül
SÍva
Ez elég érdekes dolog mert! A falusi iskolában legyen az állami vagy egyházi, tanuló gyerekek között is van aki súlyosan elmaradott a többi gyerekhez képest. Az, hogy ezeket a gyerekeket bekényszerítik a náluk fokozatokkal jobb képességű gyerekek közé akiknek a haladását hátráltatják senkit sem érdekelt vagy az általuk jogosnak tartott integrációnak hívták. Hát most követeljük, hogy ezekbe az általuk preferált iskolákba is vegyék fel ezeket a rosszabb alapokkal induló, kezelhetetlen, összeférhetetlen gyerekeket. Legyen egy kis összehasonlítási alapjuk arról, hogy mit is kell elviselnie a gyerekeinknek a következő rejtett erőforrás generációtól! (Természtesen tisztelet a kivételnek!)
Nyírfa
Fajelmélet Orbán-módra. Lassan nem is a magyarokon csodálkozom, ez a lomha, nemtörődöm , önállóság helyett vezérért lihegő nép valószínűleg ennyit is ér. De az EU-n, igen. Hogy megtűri ezt az intellektuálisan és erkölcsileg félanalfabéta társaságot.
Sakk Matt
@zenebohóc: Az olyan, hogy nagyon szereti a gyerekeket és ha lebukik, kegyelmet ad neki a KE :P
csak úgy....
@Nyírfa: no de mit és hogyan tehetne ez ellen az eu. ,ha a magyarok úgy döntöttek (2/3),hogy
nekik ez kell!? a bünbak keresés nem vezet semmire...
Nyírfa
@csak úgy...: 10.41

A minimum a szavazati jog megvonása, a kormány felé a források teljeskörű befagyasztása, az uniós elnökségből való kizárás. Egyelőre ennyi. Már, ha valóban fontosak azok az európai értékek.
Clavigo
@KisTehen: 9.37. Jól beleégett az agyadba ez a " mosogatás külföldön.."..:):) Szerintem te egy pohár vizet sem tudnál kérni magadnak,,,50 méterre a hatàrtól,,osztrák oldalon.,annyira buta vagy.
csak úgy....
@Nyírfa: gondolod,hogy ettöl megsemmisülne 0rbán és bandája? - szerintem még meg is erösödne, hiszen ez miatt még több szélsöjobbos hiveket toborozhatnának, akik azt akarják állítani és már sokan közülük állítják , hogy az eu. egy diktatórikus szervezet, ami nem is igaz!
ördögi kör, - vikiteket magatoknak kell kilöni a zürbe! ;)
Nyírfa
@csak úgy...: 12.08

Egyet nem veszel számításba: a diplomácia, miszerint az ellenségedet tartsd közelebb magadhoz, mint a barátodat, és a félelem, amely a zsarolásnak is enged, és egyre nagyobb teret követel magának , nem ugyanaz.
A diktátorok senkit nem becsülnek le jobban, mint a gyávának és engedékenynek tartott demokratákat, akikkel közben üzletelnek, ideig-óráig szövetséget kötnek. Csak a határozottságot és az eltökéltséget tisztelik, már amennyiben képesek egyáltalán a tiszteletre.
A pedagógia egyik alapvetése, hogy a renitenskedő gyerek maga csodálkozik a legjobban, ha következmények nélkül garázdálkodhat, tehát, kell, hogy legyen következmény, mindig a tettel arányosan, egyértelműen, de soha nem megalázva. Ez a módszer még a javára is válhat, a mindenkori közösség pedig profitál belőle.
namihami
A szegénygyerekiskola tananyaga csupán a fideszlogo felismerésére és az X elsajátítására fog korlátozódni!
Fideszszavazónak több már sok lenne! Aláírás helyett tőle a három kereszt is elfogadható!
Menőmanó
Bevezetésre kerül a kasztrendszer, ahol az ember társadalmi helyét egész életre meghatározza, hova született.
Jön megint a guba a gubához, suba a subához, mert a kasztok közt nincs átjárás. Majd egymás közt házasodnak, aztán lesz sok idióta a vérrokoni elfajzás miatt.
csak úgy....
@Nyírfa: 0rbán + a diplomácia,ez csak egy vicc! a megszállottakat trónfosztani kell és örökre diliházba dugni !
gondolj csak sztalinra,mussolinira,hitlerre, maora...
vacsi
@Nessy: No, és ne feledkezzünk meg a református egyház szégyenéről sem. Amit ráadásul egy pap hozott rá...
vacsi
@Nyírfa: Az EU épp most bizonyítja, hogy nyomába sem ér a magyaroknak...
namihami
@KisTehen: 09.33: Csak nem pl a MOL gyerek vizsgájára gondolsz? A (volt) szovjet elv- és NERtárs gyermekének a vizsgamódszere lesz a fideszelitképző iskolapéldája?
09.37: A mosogatásnál legalább a tiszta végeredmény elvárható, vajon ez az extovaris-csemete képes lenne ezt megugorni? Vagy a rubelbaloldalság erre is írként szolgál és felmentési alap?
zenebohóc
@Sakk Matt: Akkor jó! Megnyugodtam! Azt hittem, ő a nemzet napszámosa: szarér' húgyé' dolgozik, s cserébe 200%-ot produkál!
Sakk Matt
@zenebohóc: Tévedsz, ők a pedagógusok!
Nyírfa
@vacsi: tegnap, 16.40

Ha kifejtenéd...
vacsi
@Nyírfa: "Lassan nem is a magyarokon csodálkozom, ez a lomha, nemtörődöm , önállóság helyett vezérért lihegő nép valószínűleg ennyit is ér. De az EU-n, igen. Hogy megtűri ezt az intellektuálisan és erkölcsileg félanalfabéta társaságot."
Akkor ugyanabban a témában mindketten máson csodálkozunk...
kereső
@KisTehen: tegnap 09:33 Központi felvételi követelmények vannak - ugye nem zavar a magyar valóság boci? Minden középiskolába jelentkező felvételi eljáráson vesz részt mostanság. De ez nem arról szól, hanem a társadalmi mobilitás teljes befagyasztásáról, a suba-subához, guba-guba gubához rendszerről- ami még csak nem is "szegregáció"- annál súlyosabb dolog.
Nyírfa
@vacsi: 08.51

Kedvesem, mire gondolsz, konkrétan, azzal a kijelentéseddel, hogy az EU a nyomunkba sem ér? Netán a hátrafelé nyilazás képessége jár az eszedben?
Tehát, mégegyszer: ha kifejtenéd a kérésemnek megfelelően, hogy miben nem ér a magyarok nyomába az EU, azt megköszönném. Kifejtés: tudod, mit jelent, ugye?
zenebohóc
@Sakk Matt: Elitt lesz ő is csak 2 t-vel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.