A miniszterelnök kijelentette, nem állunk hadban az oroszokkal, és el kell kerülni a világháború kitörését.

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjújában azt mondta: a brüsszeli politikusok úgy viselkednek, mintha háborúban állnának Oroszországgal, mi viszont nem.

Orbán Viktornak még mindig Soros a legnagyobb gondja, és az, vajon hogyan foglaljuk el Brüsszelt

Orbán Viktor szerint vigyázni kell, nehogy világháború robbanjon ki/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Arra a kérdésre, hogy vajon milyen következménye lenne, ha szárazföldi csapatokat küldenénk Ukrajnába, a kormányfő visszautalt hogyan kezdődött a háború, majd kijelentette: most már fegyverekről, szárazföldi csapatok küldésről van szó – írta a telex.hu.

„Ez nem egy videójáték, minden szónak súlya van”

- szögezte le. Szerinte a megoldás a tűzszünet és a béketárgyalás lenne. Nagyon kell figyelnünk arra, hogy Magyarországot nehogy behúzzák a háborúba.

Az ukrán gabonával kapcsolatban azt mondta, hogy a baj gyökere az, hogy az Európai Unió szigorú szabályai csökkentik az európai gazdák termelékenységét. Ha az ukrán gazdák olcsóbban tudják eladni a termékeiket, mint a magyarok, akkor az gondot okoz.

„Amikor bejön az olcsó ukrán gabona, akkor a nyugati vevő azt fogja megvenni, a magyar és a többi 7-8 ország gabonája pedig bent marad a raktárakban. Ettől szenvedünk”

- mondta a miniszterelnök.

Úgy véli, az Európai Unió alapításakor béke és jólét volt, most viszont háború van és rosszlét. Sokat gondolkodik azon, „hogyan kellene elfoglalni Brüsszelt”. Szerinte nem az a lényeg, hogy jobboldali vagy baloldali logika dominál, hanem az, hogy ki háború és békepárti.

Brüsszel valójában Soros György hálózatának a foglya, a Soros-féle hálózat beépült az európai intézményekbe – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő rámutatott: a Soros-féle hálózat olyannyira beépült, hogy az európai intézmények pénzt adnak neki. 

Nem egyszerűen vélemény-befolyásoló pozícióik vannak a Soros-birodalom embereinek, hanem olyan erős alkupozícióik, hogy a saját maguk fenntartásához szükséges pénz egy részét ki tudják venni a brüsszeli kasszából: bent vannak a bizottságban, az Európai Parlamentben és "jó néhány miniszterelnök egyértelműen Soros által kitartott ember" – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: az európai emberek véleményét, annak érvényesítését az is nehezíti, hogy Brüsszel egyre inkább foglyává válik a Soros György által "nagy munkával az elmúlt 30 évben felépített" nemzetközi aktivista hálózatnak.

Orbán Viktor szerint háborús pszichózis van az unióban, amit meg kell állítani. Óvatosnak kell lenni, „nehogy kialakuljon egy világháború”, pedig szerinte az ember nehezen mondja ki ezt a szót.

Forrás: telex.hu

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Ennek zárt intézetben, rácsok mögött a helye. Fegyház, vagy elmegyogyó mindegy is, csak ne engedjék ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: 19.35

Azt a kétharmadot már nagyon át kéne világítani! Hogy mi minden derülne ki!
teuton
Ugy hülye ez, ahogy van. Idaig azt hazudta, hogy Soros lefizette az EU vezetöit, mostmeg arröl böfög, hogy penz kap az EUtol. Neki csak az faj, hogy mar nem Soros csöcsen logva kap ingyenpenzt, az EU is megnezi, hogy mire ad, nem mindent lophatnak el a haverjaival...
csak úgy....
@Nyírfa: - semmi! - hiszen a választási irodákat ,helyiségeket a szavazó urnákat is ök uralják!
csak úgy....
0rbán egy fantáziaszegény, a sorosnál (a hívei miatt) egy leragadt faß, aki elbaszta focira az eu.s pénzek felét a másikat meg ellopta és köll neki a bünbak!
viki ,a finkelstein fényeskedjék fölötted!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 21.12

Mondom: át kéne világítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.