A Schadl György letartóztatását megelőző napokban különös események sorozata bontakozott ki, amelyek főszereplői: egy államtitkár, egy miniszterhelyettes, és a végrehajtók elnöke. A történet 2021 november 3-án kezdődött, amikor Rogán Antal és csapata behívatta Völner Pál igazságügyi államtitkárt a Karmelitába, hogy figyelmeztessék: Schadlt lehallgatják és megfigyelik. A kormányzati kommunikáció azonban ezt tagadja.

Akár még igazak is lehetnek Magyar Péter vádjai – A Schadl-ügy kulisszatitkai

Schadl György. Fotó: RTL Híradó

2021. november 3-án, két nappal Schadl György őrizetbe vétele előtt Rogánék behívatták Völner Pál igazságügyiminiszter-helyettest a Karmelitába, ahol személyesen figyelmeztethették, hogy Schadlt lehallgatják és megfigyelik – írta meg a telex.hu. Azonban a kormányzati állásfoglalás szerint „…az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban”, valamint „senki nem avatkozott be a több hónapon át zajló nyomozati eljárásba”.

Schadl György ellen már 2021 tavaszán nyomoztak a hatóságok, akik arra jutottak, hogy a végrehajtók elnöke korrupciós kapcsolatban lehet Völner Pál igazságügyiminiszter-helyettessel, ezért a nyár folyamán már mindkettejük telefonját lehallgatták, személyes találkozóikat pedig a nyomozók titokban követték.

A megfigyelésekből kiderült, hogy a két férfi már október 14-én is személyes találkozót folytattak egymással, azonban nem derült ki, miről folyt a szó. Október 29-én viszont újabb személyes találkozót beszéltek meg november 3-ára.

A nyomozati anyagokból rekonstruálható események alapján november 3-án Schadl sms-t küldött Völnernek, ám választ nem kapott. Délután fel is hívta Völnert, ám az aznap a Karmelitát is megjárt miniszterhelyettes úgy tett, mintha nem tudná, hogy aznapra találkozót beszéltek meg.

November 4-én Schadl az Igazságügyi Minisztériumhoz ment, ahova mindössze öt perccel korábban érkezett meg Völner is, tehát találkozhattak. A minisztériumból Schadl Takács Katalinnal, a végrehajtói kar hivatalvezetőjével távozott, és a megfigylések alapján vitatkoztak egymással.

November 5-én reggel Schadl elküldte a sofőrjét, hogy hatmillió forint készpénzt váltson neki euróra, ami arra utalhat, hogy ekkor már tudott a nyomozásról. Még aznap a Schadl házaspár a repülőtéren került letartóztatásra, jelentős összegű készpénzt és Dubajba szóló repülőjegyeket találtak náluk, amelyek arra engednek következtetni, hogy el akartak menekülni az országból.

A nyomozati anyagok alapján úgy tűnik, hogy Völner október 29-én még nem tudott a nyomozásról, november 3-án viszont már igen. Közben az is látszik, hogy Schadl 3-án délután még nem tudott semmiről, 5-én kora reggel viszont már elküldte pénzt váltani sofőrjét, hogy a feleségével egy olyan országba utazzon, aminek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal.

Forrás: telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
És mi a kérdés? Persze, hogy igazak a vádak, iszen a legmagasabb helyről jönnek, az gazságügyi misztériumból származó információk alapján. Magyar csak tudhatja, mert a kedves felesége volt a felelőse a lehallgatásoknak. Bele láthatott, percre pontosan. Nekem már kínos, de gondolom a fideszbirkák örülnek, hogy ilyen jól tudnak lopni odafönt.
RonaGyuri
Már ahhoz is kell egy nagyon nagy adag bírkaság, hogy a legkisebb kétséged is legyen, hogy ez így történt, s az is egyértelmű - hisz egyeduralkodó -, hogy a dagadék is benne van, de az hogy ennek bármi következménye is lenn, na az erősen kétséges! =)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.