A külgazdasági és külügyminiszter törvényjavaslata értelmében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar állampolgárságú állandó és egyéni teljes jogú tagja részére nagyköveti kinevezés járna. 

Szijjártó Péter mindent is odaadna Fürjes Balázsnak: nagyköveti címet, államtitkári fizetést és titkárságot

Fotó: Fürjes Balázs Facebook-oldala

Ám ennél is többről lenne szó. Szijjártó Péter nem csak nagyköveti címet, de államtitkári fizetést és titkárságot is adna Fürjes Balázsnak, aki 2023 őszén lett a NOB állandó tagja.

„Magyarország sportdiplomáciai tevékenységének, illetve a magyar sport nemzetközi kapcsolatainak elősegítése érdekében” államtitkári díjazás jár, valamint a tárca által fizetett titkárság a Külügyminisztériumban. A kinevezésre a miniszter tehet javaslatot, és az Sulyok Tamás köztársasági elnök határozataként jelenik meg, ha erre sor kerül.

Érdekesség kedvéért nagyköveti rangot Gyurta Dániel is kapott 2022-ben, aki 2016-ban nyolc évre a NOB sportolói bizottságának tagja lett.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Még, még... soha nem elég, sportból élősködőkből bőven van még.
Ocsmányok. Gondolom eddig se minimálbért kapott. Remélem a diplomata útlevele régen megvan. Mert ami jár az jár!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Se egyik, se másik, de ez miért is lenne oka annak, hogy egy balfék, gátlástalan marha kinevezze nagykövetnek, akárminek ? Aztán együtt kineveznek majd még további titkárokat, futárokat, felvesznek testőröket, pénzeket, felszerelést, rezidenciát, még nagyobb arcot ...a pór meg fizet, mi az anyja kínját tehetne mást ?
Horizont
Még, még... soha nem elég, sportból élősködőkből bőven van még.
Ocsmányok. Gondolom eddig se minimálbért kapott. Remélem a diplomata útlevele régen megvan. Mert ami jár az jár!
Nyírfa
Fürjesről már az mindent elmond, hogy el is fogadja.
Pusztai
@Horizont: Ne feledd a NOB - Nemzetközi.. - tagja onnan kap rakat repcsi, szálloda, költőpénzt, mindenhová a Föld egyik legnagyobb maffiájának pénzéből repked az a pénz meg arszágoktól van, tőlünk is,- és itthonról is kap egy valag közpénzt és asse feledd, ha vége mekkora nyugdíjakat kapnak ezak a soha nem dogozottak.
A világ egyik legjobb bulija sportvezetőnek lenni!!
teuton
Mi az, hogy "csak" nagykövet es diplomatautlevel meg titkarsag??? Nem kellene neki rögtön 2-3 varmegyet ajandekozni, mint hithü csicska maffiatag???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.