A külgazdasági és külügyminiszter törvényjavaslata értelmében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar állampolgárságú állandó és egyéni teljes jogú tagja részére nagyköveti kinevezés járna. 

Szijjártó Péter mindent is odaadna Fürjes Balázsnak: nagyköveti címet, államtitkári fizetést és titkárságot

Fotó: Fürjes Balázs Facebook-oldala

Ám ennél is többről lenne szó. Szijjártó Péter nem csak nagyköveti címet, de államtitkári fizetést és titkárságot is adna Fürjes Balázsnak, aki 2023 őszén lett a NOB állandó tagja.

„Magyarország sportdiplomáciai tevékenységének, illetve a magyar sport nemzetközi kapcsolatainak elősegítése érdekében” államtitkári díjazás jár, valamint a tárca által fizetett titkárság a Külügyminisztériumban. A kinevezésre a miniszter tehet javaslatot, és az Sulyok Tamás köztársasági elnök határozataként jelenik meg, ha erre sor kerül.

Érdekesség kedvéért nagyköveti rangot Gyurta Dániel is kapott 2022-ben, aki 2016-ban nyolc évre a NOB sportolói bizottságának tagja lett.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Még, még... soha nem elég, sportból élősködőkből bőven van még.
Ocsmányok. Gondolom eddig se minimálbért kapott. Remélem a diplomata útlevele régen megvan. Mert ami jár az jár!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
0rbánék nem tanultak a komcsik kárán...
Toller Béla
Se egyik, se másik, de ez miért is lenne oka annak, hogy egy balfék, gátlástalan marha kinevezze nagykövetnek, akárminek ? Aztán együtt kineveznek majd még további titkárokat, futárokat, felvesznek testőröket, pénzeket, felszerelést, rezidenciát, még nagyobb arcot ...a pór meg fizet, mi az anyja kínját tehetne mást ?
Horizont
Még, még... soha nem elég, sportból élősködőkből bőven van még.
Ocsmányok. Gondolom eddig se minimálbért kapott. Remélem a diplomata útlevele régen megvan. Mert ami jár az jár!
Nyírfa
Fürjesről már az mindent elmond, hogy el is fogadja.
Pusztai
@Horizont: Ne feledd a NOB - Nemzetközi.. - tagja onnan kap rakat repcsi, szálloda, költőpénzt, mindenhová a Föld egyik legnagyobb maffiájának pénzéből repked az a pénz meg arszágoktól van, tőlünk is,- és itthonról is kap egy valag közpénzt és asse feledd, ha vége mekkora nyugdíjakat kapnak ezak a soha nem dogozottak.
A világ egyik legjobb bulija sportvezetőnek lenni!!
teuton
Mi az, hogy "csak" nagykövet es diplomatautlevel meg titkarsag??? Nem kellene neki rögtön 2-3 varmegyet ajandekozni, mint hithü csicska maffiatag???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.