Miniszterelnöki jótanács: miután megfőtt, nem szabad egyből kiemelni a vízből, hagyjuk, hogy a saját vizében hűljön ki.
Orbán Viktor a TikTok-oldalára feltöltött videójában megmutatta, hogyan készíti ő és családja a húsvéti sonkát. Igaz, a felvétel már hatéves és a kormányfő veje, Tiborcz István édesapjának birtokán készült.
Orbán Viktor sonkafőzés közben Fotó: TikTok/Orbán Viktor/PestiSrácok
– A sonka a következőképpen készül: a vizet felforraljuk éppen csak annyira, hogy mindig buggyanjon egyet-egyet – mondta a videóban a miniszterelnök. Úgy folytatta: A vízbe beletesszük a sonkát, a fokhagymát, a babérlevelet és a borsot, ha van otthon egy kis borókabogyó, akkor az is mehet bele. Ezután órákon át főzzük, őrizzük, akár 4-5-6 órán keresztül is, attól függően, hogy mekkora sonkáról van szó. Miután megfőtt, nem szabad egyből kiemelni a vízből, hagyjuk, hogy a saját vizében hűljön ki – hangsúlyozta a kormányfő.
Remélem, ezt Lucifer is fogja tudni, amikor majd főzi a vikkancsot...