Szijjártó Péter bejelentette, hogy Magyarország az Egyesült Arab Emírségekhez fűződő kapcsolatok fejlesztésén is dolgozni fog az EU-elnökség során.

Magyarország a közelgő európai uniós elnökségi féléve alatt azon is dolgozni fog, hogy a közösség még szorosabbra tudja fűzni a viszonyát az Egyesült Arab Emírségekkel

- közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az egyesült arab emírségekbeli kollégáját, Abdullah bin Zajed al-Nahjant üdvözölve arról számolt be, hogy hivatali partnere legutóbb nyolc éve, vagyis 2016-ban járt Magyarországon, a mostani látogatásnak pedig több szempontból is különös jelentősége van.

Szijjártó Péter örömhírt hozott: "Kedves testvérem, nyolc év elteltével újra üdvözöllek itt"

Szijjártó Péter hivatalában fogadta Abdalláh bin Zajid an-Nahajan sejket  Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Kiemelte, hogy a jelenlegi súlyos globális kihívások közepette nagy szükség van az olyan felelősségteljes országokra, mint az Egyesült Arab Emírségek, amelyek stabilizáló szerepet játszanak saját térségükben.

Ennek kapcsán az ország szerepét méltatta az Ábrahám-megállapodások tető alá hozásában, reményét fejezve ki, hogy hamarosan visszatérhet a közel-keleti régió az egyezmény szelleméhez.

Szijjártó Péter ezután elismerően szólt arról is, hogy Abu-Dzabi mostanra csatlakozott az atomenergiát használók klubjához, ami új horizontokat nyit a kétoldalú együttműködésben, egyebek mellett a képzés és a kutatás területén is, hiszen hazánkban már több mint ötven éve üzemelnek nukleáris reaktorok.

Illetve kitért arra is, hogy Magyarország mindig is nagyra becsülte az Egyesült Arab Emírségek szerepét a terrorizmus elleni küzdelemben, ez igen fontos a térség és a világ biztonsága szempontjából egyaránt.

A miniszter végezetül érintette az idei magyar európai uniós elnökséget is, amelynek szavai szerint "bár nem mindenki örül, de erről szól a rotációs rendszer".

"Bízom benne, hogy az elnökség hat hónapja alatt még szorosabbra tudjuk majd fűzni az Egyesült Arab Emírségek és az Európai Unió közötti kapcsolatokat" – jelentette ki.

Kedves testvérem, nyolc év elteltével újra üdvözöllek itt, Budapesten, ahol megvitathatjuk a legfontosabb, legaktuálisabb kérdéseket

- összegzett.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Gondolom, hogy a kedves testvérét (egy vérből valók???) biztosította arról, hogy a maxidubaj megépítése milyen jó üzlet az araboknak is, na és főleg a budapestieknek is, akik ezt kifejezetten akarják, és hát 0rbán ígéretéhez híven "nem fognak olyan beruházást befejezni, amit a budapestiek nem akarnak".
Tehát a maxidubajt ezek szerint a budapestiek nagyon akarják? És? Elkezdik, és be is fejezik?
Menőmanó
Ez a testvéred bammeg? Anyád jól félreQrt.
Apád meg a legnagyobb hazai kartellbotrány főkolomposa volt, aki a társai feldobásával úszta meg a börtönt.
Szép kis család ez, méltó a fideszhez.
csak úgy....
pötyi nyalásból diplomázott...,undorító!
Dr. Proktor
Hívják már oda a testvért külügyérnek!
Ingyért lenne az üzemanyag a repkedéshez és nem nálunk keverné a barnamacit...
Sakk Matt
Uhh! Ki ez a rusnya féreg Abdalláh bin Zajid mellett?!
viccesvigságok
ebből lesz egy maxi meg 7 mini du baj ? megy ez neked pedró aztán nehogy pofára ess.Mert a pestiek sem fognak engedni
Nyírfa
."..kedves testvérem..."

Ez a fazon újból és újból bizonyságot ad arról, hogy nem normális. Hogy miért jó néhány millió embernek egy totál idióta kormány, annak csak egy oka lehet: a hasonló a hasonlóhoz vonzódik. Ennyi.
jáger laszló
Peti testvérré fogadta Abu-Dzabi sejkjét!
Hát ez van!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
hú ,vazze.. De rühellem az arabokat..!!
Béla333
Mocskos Tarajos! Ha a szír menekültek jönnek, akkor kerítést húztok a határon és mocskos migránsoztok? Amikor meg pénzes ab jön, akkor meg az a testvéred?
Mocskos, hazug, tolvaj, hazaárulók vagytok, az országunk ellenségei!
balos
@Béla333: Kiegészítést teszek:a NORMÁLIS VILÁG ellenségei,de sajnos egyre kisebb része normális a világ "közepének kultúrha szintjén" vezetett a lángoktól övezett "kicsinyre" szabott országunk!
Cherry
Meleg testvéred te buzi barom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.