Szinte megfizethetetlenek, pedig egészségesek.

Egyre többen fordulnak a tudatos, egészséges étkezés felé. A bio élelmiszerek egyre népszerűbbé váltak a fogyasztók körében. Ugyanakkor a termékek egyre drágábbak, sőt, sokszor aranyárban mérik – írta az agrarszektor.hu. A bio jelzőt az elé az élelmiszer elé teheti a gyártó, amely közel 100 százalékban ökológiai gazdálkodásból származik. Vagyis semmilyen műtrágyát, toxikus, szintetikus anyagot nem használtak a termesztés, gondozás során. Nem használható semmilyen génmanipulált szervezet és mag sem, a termőföldnek pedig három éve vegyszermentes állapotban kell lennie.

Ez egészen durva támadás a pénztárcánk ellen – Csillagászati összeget kérnek itthon ezekért az élelmiszerekért

A bioélelmiszerek aranyárban vannak/Fotó: Stockfotó

Ezeket a termékeket kisebb mennyiségben tudják előállítani, mint a vegyszerrel kezelteket, ugyanakkor sokak szerint egészségesebbek és jobb minőségűek. Az áruházakban, és még a szállítás során is el kell őket különíteni a többi terméktől. De a szigor nemcsak a növény-, hanem az állattenyésztésre is vonatkozik. Itt a takarmányozásra nem hangsúlyt fektetnek.

Az utóbbi években rohamtempóban nőtt a világon az öko területek nagysága, és ehhez igazodott a hazai termesztés is. A KSH adatai szerint 2022-ben 1 320 hektáron zajlott ökológiai gazdálkodás, ez a mezőgazdasági területek 6,3 százaléka.

Forrás: agrarszektor.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Kérdésem pl 40 évvel ezelőtt kétfajta krumpli volt a Rózsa és az Ella mára már annyifajta van, hogy követni sem tudjuk. Ugyan ez van a gabona félékkel is. Ez csak úgy lehet, hogy módosították. 1960-években Martonvásár agár kutató intézetben jártam már akkor is módosítottási kísérletek voltak.
simmering73
Megjegyzem, az egészségtelen is méregdrága. Például az egyik 2 literes üdítő 169 ft-ról 249 ft-ra emelkedett.
fideszes gyökér
Szerintem a gyurcsány a bűnös.
A Miniszterelnökúr, aki egy buzi migráncs, az csak jót akar.

Punktum.
Cigány faszt a magyar szájba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.