Ferencvárosban újabb politikai vihar kerekedett, miután a két momentumos képviselő, Takács Krisztián és Takács Zoltán, váratlanul kiléptek a pártból. A hirtelen szakítás hátterében állítólag Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere áll, akinek vezetését bírálják, és kifogásolják közeledését a Fideszhez. Közben Karácsony Gergely rejtélyes módon rákerült a Baranyi Krisztina ellen formálódó ferencvárosi ellenzéki szövetség szórólapjára.

Óriási balhé van a Momentumban, "NER-hez kötődő, álellenzéki" kerületi polgármesterről kiabálnak – Karácsony cáfolja, hogy nem Baranyit támogatja

Fotó: Baranyi Krisztina Facebook-oldala

Pénteken olyan szórólap jelent meg Ferencvárosban, amelyen Takács Krisztián és Takács Zoltán neve és arcképe is szerepel, és amelyen az olvasható, hogy „létrejött az összefogás Ferencváros fejlődéséért!”.

A szórólap a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd szövetségét hirdeti, és ott van rajta a Momentumból a Baranyi akadályozásáért márciusban kizárt Jancsó Andrea, a Jobbikot képviselő Szilágyi Zsolt, valamint azok a képviselők, akik DK–MSZP Szövetség Ferencváros néven már több kérdésben is Baranyi ellen mentek. A hirdetményen azt is állítják, hogy Baranyi „nem az ellenzéki pártok színeiben” vesz majd részt a választáson – írja a HVG.

Torzsa Sándor, a szórólapon hirdetett összefogás jelöltjeként induló képviselő elmondta, hogy ők közösen indultak volna Baranyival, aki azonban nem ült le tárgyalni velük.

Torzsa később a Facebook-oldalán azt írta: „Ma reggel hivatalosan is eldőlt, hogy a Momentum színeiben megválasztott képviselők, Jancsó Andrea és Takács Krisztán a DK-MSZP-Párbeszéd színeben indulnak pártoktól függetlenként a választáson. Takács Zoltán pedig a mi kampányunkat fogja segíteni. Így a jelenleg megválasztott 11 ellenzéki képviselő közül 8 a DK-MSZP-Párbeszéd és Karácsony Gergely kampányát fogja támogatni. Ferencvárosban ezzel létrejött a lehető legszélesebb körül összefogás.”

A 444.hu eközben megírta, hogy az összefogást hirdető szórólapon Karácsony Gergely főpolgármester fotója és a Párbeszéd logója s szerepel, pedig Baranyi szerint megállapodtak abban, hogy őt fogják támogatni. A lapnak megkeresésére a sajtósa azt válaszolta, hogy „Karácsony Gergely és a Párbeszéd Baranyi Krisztina jelenlegi polgármestert támogatja, sajnálják, hogy a képviselőjelöltekről egyelőre nem sikerült megállapodni”.

Forrás: hvg.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Philip Marlowe
Az a baj a momentummal, hogy kevés bajnai kordont bontottak...:)
Béla333
"A szórólap a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd szövetségét hirdeti, és ott van rajta a Momentumból a Baranyi akadályozásáért márciusban kizárt Jancsó Andrea, a Jobbikot képviselő Szilágyi Zsolt, valamint azok a képviselők, akik DK–MSZP Szövetség Ferencváros néven már több kérdésben is Baranyi ellen mentek."

Magyarra lefordítva: A DK, - mint jelenleg legerősebb ellenzéki párt - igyekszik megpuccsolni Baranyi Krisztinát és ehhez az áruló Momentumosokat is felhasználják, Karácsonnyal együtt!
Szar szemét dolog az, amit ez a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség művel!
jáger laszló
Momentán áll bál,de legyen az ő bajuk!
Ők akarták a balhét!
csak ennyi
barátilag
CsipkeRózsa
Baranyi az egyik legjobb, és legtisztább kezű polgármester, mindegy, hogy a férje hol dolgozik.
Én őrá fogok szavazni!
KisTehen
@Béla333: ne bánts a dk-át ... csak a létükért küzdenek

magyar bedarálja őket

HAHAHA
kereső
@Béla333: Mi van @Béla? Most éppen van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka? Neked oszt treljesen mindegy- ugye az nem probléma, hogy aktuális messiásotok nevezte "állellenzékinek" Baranyi Krisztát- a szórólapon meg ott szerepelnek a Jancsó Adrien( aki hetekkel korábban lépett ki a momentumból), és a takáts testvérek- akik csatlakoznak MP-hez. Meg a két hülye dk-s( a dk-sok 13 %-a csatlakozik MP -hez a republikon felmérése szerint).Ugye nem zavar, hogy Karácsony kategórikusan kijelentette, hogy Baranyit támogatja. Ugye nem zavar, hogy syem gyurcsány, sem dobrev- sem molnár csaba nem nyilatkozott méh az ügyben?
Vagy mostan nem az a cél- , hogy mindenki MP mögé? Vagy mi is?? Téged olvasva má nem is tudom...
KisTehen
@Sakk Matt: magyar péter is a NERnél dolgozott és még vannak NERes kapcsolatai ... őt miért nem baszogatjátok?
CsipkeRózsa
@kereső: 14:03

Nem nekem szóltál, de én is Magyar mellé állok, és Baranyira szavazok az önkorm. választáson.
Nekem a kettő nem zárja ki egymást.
Béla333
@kereső: 14.03
Zivataros beírásodból nekem nem derül ki, hogy mi a fene bajod van velem.
Pl.Ki is lenne az én "aktuális messiás"-om? Írtam én olyat, hogy kit tekintek messiásnak?
2./ A Takáts testvérek a cikk szerint Baranyi Krisztina ellen, a DK-MSZP-Párbeszéd színeiben indulnak.
3./ Karácsony - mint a Párbeszéd egyik vezetője - a szórólapon úgy szerepel, mint aki Baranyi ellen, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség érdekében kampányol.

Talán a saját fejetekben kellene először is rendet tenni: mit szeretnétek? Hogy az ellenzék győzzön pl. Ferencvárosban, vagy hogy a DK lesöpörjön a kerületben mindenkit, aki nem tagja a DK_MSZP_Párbeszéd szövetségnek?
Pálinkás Pál
@KisTehen: néhányszor már ki lett fejtve, amíg a NER-t, puhost gyepálja, fúrja, addig mp támogatást élvez, ..azt hiszem én személyesen mondtam neked párszor , akár az ördöggel is, ha eltapossa a homloknyalogató kevlárkocát...
kereső
@Béla333: Akkor olvasd el ismét figyelmesen a cikket...a Takáts testvérek momentumosok,(voltak) és ők inditottak támadást Baranyi ellen- ill. támadják a momentum elnökségét, mert az kitart Baranyi mellett. A szórólapot most készitették, felhasználva a 2019-es önkorm. választásön összefogott pártok logóját-és Karácsony Gergelyt. Ha te mást látsz-------------az a te bajod.
telex.hu/belfold/2024/04/05/takacs-zoltan-takacs-krisztian-momentum-kilepes-baranyi-krisztina-fidesz-vad
kereső
@CsipkeRózsa: Nekem nem jelent problémát, hogy ki, ki mellett áll- , vagy éppen ki mellé akar állni. Mindenkinek szive joga azt támogatni, akit akar- és ez jogot fenntartom magamnak is.
kereső
@Béla333: Majd, ha dk vezetősége bejelenti- hogy "lesöpör" mindenkit Ferencvárosban, meg nem akar "összefogni"/megegyezni...bár ezt kétlem, hisze választási szövetség van a pm-mel, KG, pedig Baranyit támogatja...csak egy kicsit kéne gondolkozni.
Béla333
@kereső: 14.50
Ez nálad mit jelent vajon?:
Idézet a cikkből:
"...„Ma reggel hivatalosan is eldőlt, hogy a Momentum színeiben megválasztott képviselők, Jancsó Andrea és Takács Krisztán a DK-MSZP-Párbeszéd színeben indulnak "??
Ebben mi nem tiszta neked?
Komolyan: tiszta zizik vagytok, ha DK-ról van szó...???!!!
Béla333
@kereső: 14.57
A DK vezetősége nem fog egyenesen bejelenteni semmit, csak éppen sumák módon úgy csinál mindent, hogy senki ne nyerhessen, mindenki bukjon az ellenzéki térfélen, csak a DK maradjon! (még Baranyi Krisztina sem)
kereső
@Béla333:" A MOMENTUM SZÍNEIBEN MEGVÁLASZTOTT KÉPVISELŐK IS A DK-MSZP-PÁRBESZÉD SZÖVETSÉG SZÍNEIBEN INDULNAK ÚJRA A VÁLASZTÁSON
500 nappal ezelőtt 2022. decemberében kezdeményeztük először Baranyi Krisztinánál, hogy kezdődjenek meg az ellenzéki tárgyalások. Ezt követően még további 6 alkalommal jeleztük, hogy el kellene kezdeni a közös felkészülést. Baranyi Krisztina nem ült le tárgyalni az ellenzéki képviselőkkel, pedig vezetőként az Ő feladata és kötelessége lett volna megszervezni az ellenzéki összefogást Ferencvárosban.
Ezért 2024. februárjában aláírásgyűjtésbe kezdtünk: több, mint 1000 Ferencvárosi aláírásával fejezte ki akaratát, azt szeretnék hogy a IX. kerületben is jöjjön létre a lehető legszélesebb körű összefogás. De ez az 1000 választó egyben fel is hatalmazta a DK-MSZP szövetséget, hogy szervezze meg az ellenzéket a választásokra.
Az elmúlt hetekben megállapodtunk a Párbeszéddel és a Jobbikkal.
Ma reggel hivatalosan is eldőlt, hogy a Momentum színeiben megválasztott képviselők, Jancsó Andrea és Takács Krisztán a DK-MSZP-Párbeszéd színeben indulnak pártoktól függetlenként!!! a választáson. Takács Zoltán pedig a mi kampányunkat fogja segíteni.
Így a jelenleg megválasztott 11 ellenzéki képviselő közül 8 a DK-MSZP-Párbeszéd és Karácsony Gergely kampányát fogja támogatni. Ferencvárosban ezzel létrejött a lehető legszélesebb körül összefogás."- irta ezt torzsa (mszp)az fb-n.

Megvárom, amig a hivatalos pártközi tárgyalások befejeződnek- mert megállapodás még nincs, és a momentum, valamint a kutyák valahogy kimaradtak...pedig Baranyi a kutyák jelöltje. Szóval, nem biztos ez még- ami biztos, hogy az mszp-s keveri a keverni valót. Nem biztos, hogy gyurcsányék a három kiugrott momentumos miatt- összerúgnák a port a momentummal, mert az veszélyeztetné a többi megállapodást, amit már megkötöttek. És, Baranyinak is nyilatkozni kéne már, hogy kinek a támogatását fogadja el egyáltalán, és kiét nem...
kereső
@Béla333: Csodálkozom, hogy nem vagy a "nemzeti meneten"...
Béla333
@kereső: 15.26
Az, hogy az évekkel ezelőtt, a Momentum szineiben megválasztott képviselők most átálltak a DK-hoz és az ő színeiben indulnak, az már megint csak a DK aknamunkája, hogy az ellenzéki térfelet letarolja, a képviselőit betagozza saját magához.
Baranyi tudtommal 2019-ben is előválasztáson nyert és így függetlenként indult.
Miért nem lehet ezt most is elfogadni?
Amit én látok, hogy a DK folytatja az ellenzéki térfél leuralását, a többiek kicsinálását, hogy csak ő és az MSZP_Párbeszéd képviselői maradhassanak.
Nem ez az ország érdeke, ez csak a DK-sok önző érdeke!
A DK-soknak meg nem hőbörögni kellene a többi ellenzéki pártra/politikusra, hanem a maffia ellen minden erővel fellépni.
Mert amit most csinál a DK-MSZP-Párbeszéd, az a maffiának jó, az ő érdekükben történik!
Béla333
@kereső: 15.27
Mondtam valaha, hogy Magyar Péter az én messiásom? Ne próbálj minden saját gondolatodat rákenni a másikra!
Szurkolok Magyar Péternek, hogy buktassa meg a maffiát, de nem az én politikusom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.