A miniszterelnök a parlamentben egy ellenzéki kérdésre reagálva, a Schadl-Völner ügyet érintve megjegyezte, hogy az ilyen esetek nem maradnak következmények nélkül.

Toroczkai László (Mi Hazánk) a parlament hétfői ülésén, az azonnali kérdések órájában hangoztatta, hogy a Völner-Schadl ügy a kormány körmére ég. Orbán Viktor miniszterelnöknek feltett kérdésében arra volt kíváncsi, mikor kapnak kompenzációt azok, akiket a végrehajtók jogtalanul sújtottak. Javaslatot tett arra, hogy az "oligarcháktól" elkobzott összegeket használják fel erre a célra, és hangsúlyozta a végrehajtói rendszer átfogó reformjának és államosításának szükségességét.

Orbán végre megszólalt a Schadl-Völner ügyről: "Nem ég a kormány körmére..."

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Orbán válaszában, amely az azonnali kérdésre reagált, miszerint mikor nyújt végre segítséget a magyar embereknek, kijelentette, hogy ezen folyamatosan dolgozik. A Mi Hazánk elnökének arra vonatkozó észrevételére, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) új elnöke, Lupkovics Beáta, Varga Judit egyetemi évfolyamtársa, a miniszterelnök leszögezte, hogy senkit sem zárnak ki hivatali pozíciókból csupán azért, mert egy miniszter korábbi osztálytársa. Hozzátette, hogy ha a Mi Hazánknak vannak ötletei a kari rendszer reformjára, akkor nyújtsák be, mert "minden javaslatot szívesen megvizsgálunk".

Toroczkai válaszában kiemelte, hogy a Mi Hazánk kész újra javaslatot tenni, ahogyan azt korábban is megtették, annak ellenére, hogy a kormánypártok rendre elutasították ezeket. Azt javasolják, hogy a végrehajtói rendszer ismét állami és nonprofit alapokon működjön, és kártalanítást kapjanak azok, akiket korábban jogtalanul érintett a végrehajtás, hasonlóan a 1991-es gyakorlathoz. Orbán miniszterelnök reakciójában hangsúlyozta, hogy nem érzi úgy, hogy a Schadl-Völner ügy a kormányra ég. Hozzáfűzte, hogy az MBVK jelenlegi elnöke és az érintett államtitkár a bíróság előtt állnak, ami azt jelenti, hogy a kormányban az ilyen ügyek nem maradnak következmények nélkül.

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20240408_orban-schadl-volner-parlament

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
Biztos úgy van, ahogy az igazmondásról híres cigány mondja.
BÉKEPÁRTI CIGÁNY FASZT A MAGYAROK RETKES PICSÁJÁBA!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feller_Peti
Azt se feledjük, hogy az országát védő Toroczkai László,
egy abszolút jobboldali HAZAFI kellett,
hogy ezt a cikket (is) megírják a balos Soros nemzetáruló csicskák!
Clavigo
@Feller_Peti: beteg vagy te,,öreg.
Feller_Peti
@Clavigo: Érdekes. Pont Ilyen szöveget nyomtok amikor épp állatok módjára kordont bontotok a Karmelitánál. Balos csürhe. És még dollár hazaárulók is. Ti akarjátok átvenni a magyar emberektől a hatalmat?
fideszes gyökér
Biztos úgy van, ahogy az igazmondásról híres cigány mondja.
BÉKEPÁRTI CIGÁNY FASZT A MAGYAROK RETKES PICSÁJÁBA!
fideszes gyökér
Emiatt a faszfej miatt nincs pénz Cigányiában.
Cherry
Retkes alja cigány, de te a nép körmére égsz mocskos emberi véglény
Ezodabasz
Dr miniminiszter úr "hangsúlyozta, hogy nem érzi úgy, hogy a Schadl-Völner ügy a kormányra ég. Hozzáfűzte, hogy az MBVK jelenlegi elnöke és az érintett államtitkár a bíróság előtt állnak,"
...Már rég odaégett dr úr! Ez csak a két áldozati bárány! Mi van a többivel? Nehogy aszongya már, hogy ezek ketten csinálták ezt a sok disznyóságot! Ennél azért több lábon áll az 0rbanisztáni piramisrendszer ugye?
Ezodabasz
@Feller_Peti: Géza te kőfejű barom.
Aki Én
@Feller_Peti: nem Shikari. A magyar emberek veszik át tőletek, elmebeteg hazaárulóktól.
balos
@RonaGyuri: Remélem,hogy az ide pénzért hányó hűbéresek,megkapják a jussukat a pottyantós uruktól!Mivel nem s-írok nekik ezért kérlek jelezd nekik,hogy ne szatyrót zacskót vigyenek az "ebédjükhöz" az úr asztalához!Ma fossal etetik öket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.