Az erdélyi származású üzletember teljes körű szponzori és továbbtanulási támogatást ajánlott fel a románok által megvert fiúnak.

Döbbenetes rasszizmus: két román tornász megverte a válogatottbeli magyar társát, akit a szövetség kizárt a nemzeti csapatból – Nagy Elek a bántalmazott fiú mellé állt

Fotó: Facebook – Méhes György – Nagy Elek Alapítvány

Erdélyben közeleg a junior tornász Európa-bajnokság, ám még ez is képes nemzetiségi villongásokat okozni az összefogás helyett. A felkészülési edzőtáborban ugyanis két román nemzetiségű tornászfiú súlyosan bántalmazta Z. K. fiatal erdélyi sportolót annak magyarsága miatt. Mindezt a fiú több társa tétlenül nézte.

A Román Tornaszövetség végrehajtó bizottsága, bár volt ülése, nem tárgyalta az ügyet, viszont arra szakítottak időt, hogy az ifjú tornászt kizárják az Európa-bajnokságra utazó keretből.

Nagy Elek, szintén erdélyi származású üzletember, BÁV, az INFORG és a Főtaxi tulajdonosa, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke reagált az eseményekre, és

teljes körű támogatást ajánlott fel a szponzorálás és a továbbtanulás terén a bántalmazott fiúnak.

Amennyiben a tornász úgy gondolja, hogy Magyarországon folytatná a sportot, egy jó esély és alternatíva lehet az eredményes sportkarrierje megvalósításához, mivel a történtek akadályozhatják Romániában a sikeres fejlődésében.

„A többségnek a kisebbséget bármi módon és okból történő bántalmazó viselkedése megengedhetetlen, és nem lehet következmények nélkül hagyni. Fiatal koromban engem is értek Erdélyben atrocitások a magyarságom miatt. Ezeket szüleimnek, barátaimnak, az iskolámnak köszönhetően fel tudtam dolgozni, és megerősödtem.

A bántalmazott fiatalembernek éreznie kell, hogy van egy közösség, aki mögötte áll, és segíti őt.

Édesapám 1944 szeptemberében, még a német megszállás alatt levő Kolozsváron, így az életét is kockáztatva írta meg a Románok és magyarok című híres cikkét, amelyben az évszázadok óta, bármilyen hatalom alatt egymás mellett élő két nép békés együttélése mellett tette le voksát. Ebben a szellemben nevelt bennünket, és én is így cselekszem. Szeretnék segíteni a fiatalembernek, hogy ő is megerősödve kerüljön ki ebből a helyzetből” – jelentette ki Nagy Elek.

Forrás: index.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
elek nem hülyegyerek ,egy kis állítólagos magyarellenes rasszista reklámmal a fideszéktöl milliókat zsebelhet be,- miközben a terhes magyar csajnak hétvégén
tilos a toló fájdalom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
elek nem hülyegyerek ,egy kis állítólagos magyarellenes rasszista reklámmal a fideszéktöl milliókat zsebelhet be,- miközben a terhes magyar csajnak hétvégén
tilos a toló fájdalom!
Dr. Proktor
Ha két magyar verte volna meg az egy románt akkor azok hazafiak lettek volna...
izéke
gézakutya gyere gyorsan,báncsák a magyarokat more! hamar üzenj hadat!
lampa laz
Mi a fßért kell mindenből politikai ügyet csinálni? Lehet, hogy csak egy csajon vagy egy pohár sörön vesztek össze.
Eladott Ország
Nos megéri a magyar adófizetői milliárdokat ides' Erdélybe vinni?! A helyzet változatlan, „1918. december 1-jében tehát nem az jelenti az igazi tragédiát, hogy a románság kinyilvánította elszakadási szándékát, hiszen ez az igény hosszú ideje a magyar kormányzat számára is ismert volt. A valódi tragédiát az jelentette, hogy a nemzetállami ambícióit valóra váltó Nagy-Románia később egy pillanat alatt elfelejtette a Gyulafehérváron tett nemes ígéreteket, és sokkal inkább arra törekedett, hogy a magyarság rovására élhesse ki vélt vagy valós nemzeti nagyságát, illetve törlessze korábbi sérelmeit. Elszakított nemzettársainkra 1918. december 1-je után – etnikai kisebbségként – keserves világ szakadt, melyben identitásuk legapróbb morzsájáért is kénytelenek voltak elkeseredett harcot vívni.” Semmi nem változott!
Menőmanó
Mindez a rohadt nacionalista tetves politikusok miatt van, akik politikai haznot húznak a gyűlölködésből.
Sajnos nálunk is ilyenek vannak hatalmon.
Nekem mindegy, hogy ki honnan származik, csak legyen EMBER.
balos
@Menőmanó: Akkor már ketten vagyunk!Nálam aki oda van a fajtájával az annyit is ér!Ha EMBER tud maradni,ebben a szarok irányította Földön akkor respekt!Nem attól lesz valaki valaki,ha dagadtra keresi magát,hanem ha azt olyanra fordítja,ami jobbítja a helyzetet!Persze ez nem mindig kifizetődő,ismerve a felhozatalt!A mai nemzethy maffia vezette orszunk megfelelő sebességgel halad a szakadék felé Ismét!Némi hittestvéri segítséggel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.