A hétfői ebéd hányást és hasmenést okozott számos beteg és egészségügyi dolgozó körébe a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban.

Több tucatnyian lettek rosszul a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, miután ettek a P. Dussmann Kft. által biztosított ebédből. A tünetek egyidejű megjelenése a különböző osztályok betegeinél és dolgozóinál arra utal, hogy az esetek összefüggésben állnak az étellel, és nem más fertőzés okozta őket.

Mert csak úgy dübörög az egészségügy – Tömeges ételmérgezés a Szent Imrében

Fotó: Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház

A Szent Imre Kórházban 678 ágy található, és ha az átlagos 65%-os kihasználtságot vesszük alapul, akkor körülbelül 440 beteg és néhány alkalmazott is romlott ebédet kaphatott. A P. Dussmann Kft. a Bajcsy-Zsilinszky Kórház konyhájáról szállítja az ételt a felújítás alatt álló Szent Imre Kórház számára. Varga Krisztián, a cég élelmezési igazgatója szerint az étel szállítás közben vagy azt követően romolhatott meg.

Tájékoztatom, hogy az érintett napon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent Imre Kórház részére egyaránt ugyanazt a melegételt készítettük. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházból bármilyen nemű élelmezéssel összefüggő megbetegedésről jelzés a mai napig nem érkezett

- mondta Varga Krisztián és azt is hozzátette, hogy a vizsgálat zajlik.

Annak ellenére, hogy a kórház gyorsan lépett, néhány beteg már evett a kérdéses ételből. A különböző osztályokon fekvő 36 beteg enyhe hasmenést szenvedett. Diétás étrendet kaptak, és most már mindenki jól van. Az esetet a kórház higiénikusa jelentette, és a vizsgálat folyamatban van.

Forrás: https://rtl.hu/belfold/2024/04/09/szent-imre-korhaz-etelmergezes-tobb-szar-ember

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
És akkor eszembe jut a Kádár-rendszer egészségügye...hát, igen, van különbség, jelentős , az anno javára.
Egészségügy, oktatás, sport, kultúra, szociálpolitika, létbiztonság...ez már mind a múlté. És rohadtul nem becsültük. A magyaroknak az Orbán-félék kellettek, a szélhámosok, a karrierizmus kalandorai, a hatalomra éhes politikai analfabéták, a műveletlen akarnokok. És jöttek is, jönnek ma is. Ez lett a szép új világ, szocializmusból a fasizmusba.
A demokrácia felnőtteknek való játék, de hol vannak itt felnőttek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Ha tyurcsányi lenne hatalmon százak haltak volna meg!
balos
@Pusztai: Az a baj,hogy politika a "JÓ" embereket lehúzza a geciket felemeli!Szóval papnak kell menni,mert ott biztos,hogy karriered útjába legfeljebb a vaginátusz tagadása biztos!
Billibácsi
Hát ezzel a finomsággal a pintért is meg kellett volna kínálni!
Nyírfa
@Billibácsi: Légy, szí', az egész kormányt, hadd lássam legalább a képzeletemben, ahogy versenyt futnak a klóig, és nem engedik maguk elé a Viktort! :)
Nyírfa
@Billibácsi: 15.02

Hálás köszönet, indulhat a film! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.