Gyopáros Alpár szerint a magyarság lelke vidéken él. Mit szólnak ehhez majd a fővárosban lakó magyarok?

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

- mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombaton a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábaszentmiklóson.

Ezen ki fognak akadni a Budapesten élő magyarok, a fideszes kormánybiztos nem kímélte őket

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a felújított Árpád-kori Szent Miklós kerektemplom az átadásán és megáldásán Rábaszentmiklóson 2024. április 13-án. MTI/Krizsán Csaba

Gyopáros Alpár, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is az Árpád-kori Szent Miklós kerektemplom felújításának megáldásán kifejtette: "a Jóistenbe vetett hit, a természet közelsége, ennek okán a természet tisztelete, az egymás iránti szolidaritás és a közösség" azok az értékek, amelyek segítették a magyarságot ezer éven át.

Hozzátette: a falvakon belül is az épített örökséget tekintve leginkább a templomokban lakik a magyarság lelke, ezért vigyázni kell rájuk.

Elmondta, hogy a Rábaközben és Sorokóalján közel 70 kistelepülés van, amelyek templomai közül az elmúlt tíz évben negyven újult meg több mint egymilliárd forintból.

Ezen túl a Magyar falu program részeként az elmúlt öt évben több mint 60 településen plébániákat – kisebb részben parókiákat, nagyobb részben római katolikus plébániákat – is felújítottak, szintén mintegy egymilliárd forintból.

Gyopáros Alpár szerint "olyan időszakban élünk, amikor a keresztény gyökereken nyugvó értékeinket mindennap szem előtt kell tartanunk, mert sajnálatos módon támadják Magyarországon és támadják a világban".

"Ha meg akarjuk védeni ezeket az értékeket, akkor nem lehetünk elégedettek ezekkel a templom és plébánia felújításokkal, hanem továbbra is őriznünk és vigyáznunk kell a falvainkat, azok lakóit és ezen az úton kell tovább haladnunk rendületlenül" – mondta.

Németh Szabolcs polgármester elmondta, hogy az Árpád-kori kerektemplom felújítására a Magyar falu programon nyertek 15 millió forint támogatást, amelyet a Győri Egyházmegye másfél millió forinttal egészített ki.

Megújult a templom tornya és lefestették a zsindelyt. A munkálatokat a környező települések szakemberei végezték – tette hozzá.

A polgármester megjegyezte: a templom már méltó megállóhelye a Sacravelo kerékpáros zarándokút-hálózatnak és kezdeményezi, hogy felvegyék a Győr-Moson-Sopron vármegyei értéktárba.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Na ezek miatt a szemétládák miatt van olyan,hogy keverik a Budapestet Bukaresttel!Lassan ott lesz olyan a rendszer,mint ami itt volt a rendszarváltás előtt!köszönjétek meg nemzethy keresztlényeknek,hogy a hűbéri társadalom legalávalóbb rendszerét a pedofiliánuszokat támogatjátok!Bezzeg a Kórházakra nincs szakember aki időt és pénzt szánna!A hűlyítés megy már ezerrel a kultúrhák országában!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Kopáros Gyopár, mint a.""...modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos...""
És ez a Gyopi, aki a modern település fejlesztéséért kapja az egyébként szánalmas fizetését, éppen az elmaradottságot isteníti?
csak úgy....
ha a magyarság lelke vidéken él,akkor frankón leszarják a lelkecskéiket !
Átmenetileg bezár a szülészet a Keszthelyi Kórházban,közben már Jászberényben, Szolnokon, Szentesen, Mosonmagyaróváron és Mohácson sem lehet szülni.
444.hu/2024/04/14/atmenetileg-bezar-a-szuleszet-a-keszthelyi-korhazban
csalánbarát kurmány...
m73
@Géza: az a baj te faszopó köcsög, hogy a jó emberek elmennek. Az ilyen retkes mocskos férgek,mint te, meg nem döglenek meg!
Géza
@m73: Ilyen egy liberális-kommunista mocsok!
m73
@Géza: akiről írsz te faszopó,az az orbánod te kommunista hazaáruló féreg:-) mind a kettő volt a kurvaanyádat:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.