Gyopáros Alpár szerint a magyarság lelke vidéken él. Mit szólnak ehhez majd a fővárosban lakó magyarok?

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

- mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombaton a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábaszentmiklóson.

Ezen ki fognak akadni a Budapesten élő magyarok, a fideszes kormánybiztos nem kímélte őket

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a felújított Árpád-kori Szent Miklós kerektemplom az átadásán és megáldásán Rábaszentmiklóson 2024. április 13-án. MTI/Krizsán Csaba

Gyopáros Alpár, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is az Árpád-kori Szent Miklós kerektemplom felújításának megáldásán kifejtette: "a Jóistenbe vetett hit, a természet közelsége, ennek okán a természet tisztelete, az egymás iránti szolidaritás és a közösség" azok az értékek, amelyek segítették a magyarságot ezer éven át.

Hozzátette: a falvakon belül is az épített örökséget tekintve leginkább a templomokban lakik a magyarság lelke, ezért vigyázni kell rájuk.

Elmondta, hogy a Rábaközben és Sorokóalján közel 70 kistelepülés van, amelyek templomai közül az elmúlt tíz évben negyven újult meg több mint egymilliárd forintból.

Ezen túl a Magyar falu program részeként az elmúlt öt évben több mint 60 településen plébániákat – kisebb részben parókiákat, nagyobb részben római katolikus plébániákat – is felújítottak, szintén mintegy egymilliárd forintból.

Gyopáros Alpár szerint "olyan időszakban élünk, amikor a keresztény gyökereken nyugvó értékeinket mindennap szem előtt kell tartanunk, mert sajnálatos módon támadják Magyarországon és támadják a világban".

"Ha meg akarjuk védeni ezeket az értékeket, akkor nem lehetünk elégedettek ezekkel a templom és plébánia felújításokkal, hanem továbbra is őriznünk és vigyáznunk kell a falvainkat, azok lakóit és ezen az úton kell tovább haladnunk rendületlenül" – mondta.

Németh Szabolcs polgármester elmondta, hogy az Árpád-kori kerektemplom felújítására a Magyar falu programon nyertek 15 millió forint támogatást, amelyet a Győri Egyházmegye másfél millió forinttal egészített ki.

Megújult a templom tornya és lefestették a zsindelyt. A munkálatokat a környező települések szakemberei végezték – tette hozzá.

A polgármester megjegyezte: a templom már méltó megállóhelye a Sacravelo kerékpáros zarándokút-hálózatnak és kezdeményezi, hogy felvegyék a Győr-Moson-Sopron vármegyei értéktárba.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Na ezek miatt a szemétládák miatt van olyan,hogy keverik a Budapestet Bukaresttel!Lassan ott lesz olyan a rendszer,mint ami itt volt a rendszarváltás előtt!köszönjétek meg nemzethy keresztlényeknek,hogy a hűbéri társadalom legalávalóbb rendszerét a pedofiliánuszokat támogatjátok!Bezzeg a Kórházakra nincs szakember aki időt és pénzt szánna!A hűlyítés megy már ezerrel a kultúrhák országában!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Na ezek miatt a szemétládák miatt van olyan,hogy keverik a Budapestet Bukaresttel!Lassan ott lesz olyan a rendszer,mint ami itt volt a rendszarváltás előtt!köszönjétek meg nemzethy keresztlényeknek,hogy a hűbéri társadalom legalávalóbb rendszerét a pedofiliánuszokat támogatjátok!Bezzeg a Kórházakra nincs szakember aki időt és pénzt szánna!A hűlyítés megy már ezerrel a kultúrhák országában!
Nessy
A lekük ott él, dea testük elvágyik onnan, ahpl nincs orvos, nincs iskola, nin volt, posta, patika és még sok más, ami a normális élethez kellene!Épp most bontja le a vidék egészségügy ellátását a Pintér, Takács duó! A közlekedés pár éve takarékon működik.
rücsü41
Alpári volt Gyopáros szövege , aki a katolikusok templomának felújítására tartott üünepségen mondott beszédet.Hogy vatkozhat be egy állami tisztviselő a katolikusok dolgába?Miért nem tartja távpl magát az állam az egyházi eseményektől, és Gyopárosom miért beszél hülyeségeket , hogy a magyar lélek hol laki?Mi ő , egy lélek búvár, aki tudja hogy a magyar lélek egyáltalán milyen és az hol lakik.Ha nem tudná minden emberben van lélek, ami ott található ahol az ember lakik.Budapesten mintegy két millió ember lakik és kétmillió lélek található,és szerintem ők mind magyar lélekkel rendelkeznek, mert lakó helyként Magyarországot , Budapestet választották.Senkinek nincs joga ,Gyopárosnak
meg különösen nincs mert nincs arra feljogosítva, hogy ezt a kérdést vizsgálja , hogy valakinek ki e hazába lakik a magyarságát elvitassa.Abból hogy valaki nem FIDESZ vagy a KDNP szavazója és mást támogat az e,berek lelkületére hogy magyar -e az vagy nem , nem lehet és szabad következtetni.
Géza
Megint azok okoskodnak a dolgainkba, aki távolról sem nevezhetők a nemzet részeinek.
Nyírfa
Nem gondoltam, hogy este 11-kor fog el a röhögés. Aszonygya, a természet tisztelete, meg szolidaritás, és persze a közösség megtartó ereje. Biztos, hogy nem állok neki felsorolni a természetrombolás ezernyi példáját, csak a legutóbbit: Sátoralajaújhelyen egy hülye függőhíd miatt, amely egyébként sok-sok milliárdba kerül, letaroltak két hegyoldalt. A szolidaritást hagyjuk is, elég a végsőkig lerohasztott egészségügyet, a primitív szintre butított oktatást, a nem létező szociálpolitikát említeni.
De ne sírjunk, annyi templom épül-szépül, hogy a vidék lelkeinek lesz hol imádkozni kenyérért és vízért. Gyopáros meg hazarobog az éppen aktuális szentbeszéde után, és bezabálja a csülökpörköltet. Szolidárisan.
jáger laszló
Vidéken is van élet 8 millió embernek!!
Budapesten+ 1,6milliónak!
csak ennyi
barátilag
J.L.
RonaGyuri
igen egyértelmű elszólás: orbánnak és híveinek semmi keresnivalója a polgári Európában! =))
Sakk Matt
"A magyarság lelke vidéken él"

Viszont a szíve Budapesten él!
Géza
A belvárosi magyarellenesek ismét találva érzik magukat.
simmering73
Alpári Gyapláb felmondta a kötelezőt.
Sakk Matt
@Géza: Neked ehhez a témához nem osztottunk lapot, te román szardarab!
Sakk Matt
@jáger laszló: Aztán mégis a fővárost sarcolják, mert a vidék életképtelen! Budapestnek erősen be kell szállnia, hogy a vidék életben maradjon.
Géza
@Sakk Matt: Kizárólag magyarokkal beszélgetek. Te soha nem leszel magyar így, Hess! Tudod hova!
Sakk Matt
@Géza: Kispofám, bozgor senkiházi vagy, a magyarokhoz semmi közöd :P
Sakk Matt
@Maccska: Egy szar fasiszta hazaáruló mit is ugathatott volna?!
Géza
@Maccska: Helyes! Osztani kell ezt a gőgös, ostoba, beképzelt belvárosi hordát. Pimaszkodjanak a beteg lelkű rokonaikkal.
viccesvigságok
még a legnagyobb átkosnak nevezettben is arról szólt az élet vidék megtermelte a 2 milliós fővároson élőknek a napi havi éves szükségletét. Az almát káposztát Zöldárut.A fővárosi gyárak meg a vidéki fejlődéshez a kapát kaszát, ekevasat gépi berendezéseket. A malomiparhoz szükséges eszközöket a gyógyszert A vidéki nagyvárosok a vasuti közúti közlekedést látták elgépekkel. ma itt mi nem lett kiárusitva eladva? tán egyetlen nyilvános W C sem maradt. ÉS HOL A PÉNZ ezekből lehet a választ körbenyalni akár.dubajozzatok , miniben maxiban
m73
@Maccska: te nem Pesti vagy barom?:-)
m73
@Géza: csikariiiiiii:-) már megint nem szopott le a szájer haverod?:-) nagyon frusztrált vagy buzikám:-)
izéke
de akkor ne vegyék el a pestiek befizetéseit sem,hanem tartsa el magát az öntudatos magyar,fejlődjön,tanuljon,hogy legyen bevétele és ne a máséra támaszkodjon mindig...
namihami
Kopáros Gyopár, mint a.""...modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos...""
És ez a Gyopi, aki a modern település fejlesztéséért kapja az egyébként szánalmas fizetését, éppen az elmaradottságot isteníti?
csak úgy....
ha a magyarság lelke vidéken él,akkor frankón leszarják a lelkecskéiket !
Átmenetileg bezár a szülészet a Keszthelyi Kórházban,közben már Jászberényben, Szolnokon, Szentesen, Mosonmagyaróváron és Mohácson sem lehet szülni.
444.hu/2024/04/14/atmenetileg-bezar-a-szuleszet-a-keszthelyi-korhazban
csalánbarát kurmány...
m73
@Géza: az a baj te faszopó köcsög, hogy a jó emberek elmennek. Az ilyen retkes mocskos férgek,mint te, meg nem döglenek meg!
Géza
@m73: Ilyen egy liberális-kommunista mocsok!
m73
@Géza: akiről írsz te faszopó,az az orbánod te kommunista hazaáruló féreg:-) mind a kettő volt a kurvaanyádat:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.