Orbánék átverték a népet, nem győzték le a brutális inflációt

Újabb áremelkedések várhatók, mivel Orbánéknak nem sikerült térdre kényszeríteniük az inflációt.

Csak átmenetileg állt meg az utóbbi időszakban az élelmiszerek drágulása, a közeljövőben ismét feljebb kúszhatnak az árak. Ezt Raskó György agrárközgazdász jelentette ki az ATV-nek.

Hiába, az infláció mégsem hullott térdre Orbánék előtt – Elő a pénztárcákkal, újabb drágulás jön a boltokban

Egyre többen vannak, akik egyre kevesebbet tudnak csak vásárolni – Fotó: Pixabay

A szakember szerint hazánkban a szegényebb réteg vásárlóereje egyre inkább elválik magas jövedelműekétől. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyre többen keresik a boltokban az akciós termékeket, ami arra utalhat, hogy egyre nagyobb réteg él egyre kevesebb pénzből. A közgazdász kiemelte: a következő hónapokban még rosszabb lehet a helyzet, mert jelentős áremelkedésre kell számítani.

Mindezt a kereskedők is tapasztalják. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója azt nyilatkozta: soha nem tapasztaltak még olyan nagy érdeklődést az akciós termékek iránt, mint most, és egyre több az olyan vásárló, aki az akciós termékeket keresi.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Miért? A hülyemagyar maffiahívőkön kívül bárki is elhitte, hogy ez a hozzá nem értő, amatőr csapat befolyásolni tudja az inflációt?
Hiszen a lopáson kívül semmi máshoz nem értenek...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Aki nap mint nap jár vásárolni azelőtt nem titok, hogy folyamatosan mennek fel az árak. Aki meg beszopta az egyszámjegyű inflációról szóló fideszes népmesét, az nézesse meg magát orvosával vagy pszichiáterével.
Aki Én
A brutális orbáni-infláció erős és békepárti.
Nem hagyja magát legyőzni.
balos
@simmering73: Szerintem ezt inkább az fogja igénybe venni,aki még hisz a nemzethy tömeggyilkosainknak!Amit kérdeznek is hazugságra épül,mert a génjeik erre vannak "nevesítve"!
emerencia
@colibri: Nem véletlen, hogy tegnap este tíz darab tojásból isteni kaszinótojást készítettem titkos összetevővel. Nagyon finom lett! (-:
emerencia
@simmering73: ma:06:51 Nagyon sok élelmiszer ára drágul vagy magasan maradt de gyakran a reklámok az ellenkezőjét sugallják.)-: Nagy tömegek vásárlóereje jelentősen csökkent ezért a sok megmaradt közeli lejárati idejű eladatlan ennivalót már csak 50-70 százalékos leértékeléssel sikerül eladni. A szerencsésebb szegények így néha olyan kajához/alapanyaghoz is hozzájuthatnak amit még az infláció felgyorsulása előtt sem engedhettek meg maguknak. Ez a kis öröm viszont nem feledteti el velük, hogy Magyarországon a valóságos jövedelmekhez képest az élelmiszer összességében nagyon drága! Mintha ki akarnák a lakosság nagy részét éheztetni...
sokanvagyunk
Plusz még most fog majd igazán visszaütni a KSH előző évi "sikeres" inflációszámítása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.