Egy voksolásra hívott halásztelki nagymama 2017-ben halt meg, egy másik ember majd 40 éve elhagyta Magyarországot és ha élne, 116 éves lenne.

A választási irodához fordult egy halásztelki család, mert a júniusi önkormányzati és EP-választásról kiértesítették 2017-ben elhunyt nagymamájukat is. Ráadásul az 1980-as években külföldre távozó szomszédjuk is kapott választási küldeményt, aki 116 éves lenne – írja a hvg.hu.

A Nemzeti Választási Iroda válasza szerint az adatok a Belügyminisztérium által vezetett személyi adat- és lakcímnyilvánításban szerepeltek hibásan. Mivel „az értesítők és a szavazóköri névjegyzék adattartalmát a Nemzeti Választási Iroda ez alapján állítja össze”, ők automatikusan küldték a kötelező postát – derül ki a Választási Információs Szolgálat tájékoztatásából.

Eljött a feltámadás ideje – Évekkel ezelőtt elhunyt emberek kaptak értesítést, hogy mehetnek szavazni

Annyira fontos a június 9-i szavazás, hogy még a holtak is visszatérnek a fülkékbe    Fotó: MTI/Vajda János

Az NVI felvette a kapcsolatot a Belügyminisztérium munkatársaival, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy mindkét ügyben pontosítani fogják a nyilvántartásukat. Végül törölték is a helytelen adatokat a nyilvántartásból – számolt be a 24.hu.

A panaszos ugyanakkor továbbra sem érti, hogyan bukkant fel váratlanul a nagymama a választói adatbázisban ennyi évvel a halála után. Ugyanis elmondása szerint eddig egyszer sem fordult elő, hogy az elhunyt rokont bármelyik bármelyik választásra meginvitálták volna, vagy a belügyi – ezek szerint hibás – adatok alapján más szervezet kereste volna.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A dakota pártnak hasznos, ha kicsit a Bibliát is átírják, a szájuk íze és az érdekük szerint. Lehet, hogy a választási eredményekből tudjuk meg, hogy nem csak Jézus támadt fel husvétkor, hanam több ezernyi külhoni szavazó is, ahogy korábban is reinkarnálódtak a levélszavazók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szitafotó
Nagyon akar a fidesz nyerni!Reméljük nem sikerül végre észnél lesznek a szavazók!
Ezodabasz
A halottak tartják életben a fideSS-t?...meg az ellenőrizhetetlen levélszavazatok
nezelodo
@Őrnagy: ma 10:33. Melyik szavazókörben számolják a levélszavazatokat, és melyikben ellenőrzik összevetve a népesség nyilvántartás adataival, hogy létező, élő személy-e és szavazásra jogosult-e az illető. Esetleg feltűnik-e valakinek, hogy ellenszavazat nincs közöttük, mert az odakint kilóra felvásárolt góbék már jó magyar forint milliókért elfüstölték azok levélszavazatait, akiknek odaát is van egy pici erkölcsi érzéke és a dakoták ellen merészelnek szavazni?! Én is ismerek olyan honfitársaimat, akiknek a határon túli ingatlanjaikra is, és az itthonira is érkezik a listára kerülésükről az értesítés. Ez vajon hogyan történhet meg ismétlődve az esedékes voksolások idején?
bence
Így lett a fidesznek minden választásnál 2/3 a !
Yoda69
Ketseg ne legyen, az osszes halott fideSS szavazo.
Mert a pedofilok nem csalnak a valasztason...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.