A Pintér Sándor vezette tárca nyilvánosságra hozta, hogy az állam 9 áldozatnak összesen 154 milliós kártérítést nyújtottak, holott titoktartási szerződést írt alá az érdekeltekkel.

Kilenc fővel kötött peren kívüli megállapodást a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, akiknek összesen 154 millió forintot fizettek ki – közölte a Belügyminisztérium a Blikk kérdésére. Még 2020-ban írta meg a sajtó, hogy a bicskei gyermekotthon volt lakói elindítják polgári peres eljárásukat az összes intézmény ellen, amely nem akadályozta meg, hogy az otthon volt igazgatója, Vásárhelyi János napi szinten gyerekeket szexuálisan zaklasson és megerőszakoljon. Kártérítési pert indítanak a pedofil intézményvezető ellen is. Ebben az évben kilenc áldozat egyezett meg az állammal, akik végül kaptak kártérítést.

Jogi következményekkel fenyegetik a bicskei áldozatok a szószegő Belügyminisztériumot

A bicskei áldozatok visszavághatnak a Belügyminisztérium szószegéséért    Fotó: Google Maps

Nos, a Pintér Sándor vezette tárca ezt nem hozhatta volna nyilvánosságra, miután titoktartási szerződést írt alá az érdekeltekkel. Az áldozatok kötbér terhe mellett így soha nem beszélhettek volna erről. Ugyanakkor ez a másik szerződő félre is igaz.

Ennek ellenére a Belügyminisztérium az ATV Híradó kérdésére közölte: a tárca álláspontja szerint az egyezségi megállapodás és az ahhoz kapcsolódó nyilatkozatok nem sérültek azzal, hogy a minisztérium újságírói kérdésre a mindösszesen kifizetett kártérítésről tájékoztatást adott.

"Ez egy indokolatlan jogi lépés volt álláspontom szerint, ami egyébként tovább mélyíti azt a bizalmi válságot, ami az állammal kapcsolatban felmerül a pedofil ügy kapcsán” – vélekedik az ügyvédkör elnöke, Horváth Lóránt a nyilvánosságra hozott kártérítéssel kapcsolatban. Kiemelte a peren kívüli egyezség azt jelenti, hogy az állam elismerte a kártérítési felelősségét. Ezeknél a szerződéseknél ugyanakkor a titoktartásnak jellemzően az egész szerződésre vonatkoznia kell – emelte ki Horváth Lóránt.

"Biztos, hogy lehet következménye a titoktartásoknak általában oda-vissza hatása van jellemzően nem szoktunk egy oldalra titoktartást kötni, ami azt jelenti, hogy mind a két fél irányába hatályosnak kell lenni és mind a két fél irányába ugyan azt a jogkövetkezményt kell hordoznia vagyis a kötbért" – nyilatkozta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"a Belügyminisztérium az ATV Híradó kérdésére közölte: a tárca álláspontja szerint az egyezségi megállapodás és az ahhoz kapcsolódó nyilatkozatok nem sérültek azzal, hogy a minisztérium újságírói kérdésre a mindösszesen kifizetett kártérítésről tájékoztatást adott." -
Akkor miért volt fontos titoktartási szerződést kötniük az áldozatoknak?!
Havanagi
@Maccska: Hát te egy utolsó gané vagy!Azt kívánom,hogy tegye tönkre valaki az életedet a családodéval együtt,ha van egyáltalán családod ,úgy ahogy ezeknek a gyerekeknek tönkretették .Hordozd egész szaros életedben a bűn terhét,de még a sírodban sem tudj megnyugodni!!Jó pénzért szopassanak meg,úgy hogy megfulladj,te retkes csicska!!!
csak úgy....
jogi következmények 0rbanisztánba? -polt volt polt nem volt ,polt egyszer egy másik ,szintén a katihoz köthetö eset :
Novák Katalin sógornője és egy öt éve tartó nyomozás a szegény donorok petesejtjeit gazdagoknak áruló budapesti klinika ügyében
444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-petesejtjeit-gazdagoknak-arulo-budapesti-klinika-ugyeben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.