Kiemelte: olyan világot kell teremteni, ahol a tőke éppolyan jól érzi magát, mind a munkavállaló.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Rendben. Javaslat? Amit ajánlasz, támogatom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Rendben. Javaslat? Amit ajánlasz, támogatom.
Béla333
@Nyírfa: 15.31
Támogattad 2018-ban a Szél Bernadett - Hadházy Ákos csapatot?
Akkor kell átmenni a hídon, amikor odaérünk. Nem utána 6 évvel!
Nyírfa
@Béla333: 15.40

Ákost azóta támogatom, amióta otthagyta az LMP gittegyletét, és bizonyította a tisztességét. 2018-ban ott voltál a Batthyány téren, hogy aláírd az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást?
kereső
@Nyírfa: Jó, néhány héttel ezelőtt már felvázolta... az első lépés a választási törvény módositása- a tisztességes, egyenlő feltételek közötti választás lehetőségének kikövetelése., azután folytatta is, , megkeresem majd Neked ezt a posztját...
csak úgy....
Nem elég a célt látni;

járható útja kell!

Nem elég útra lelni,

az úton menni kell!

Egyedül is! Elsőnek,

elől indulni el!

Nem elég elindulni,

de mást is hívni kell!

S csak az hívjon magával,

aki vezetni mer!



Nem elég jóra vágyni:

a jót akarni kell!

És nem elég akarni:

de tenni, tenni kell!

A jószándék kevés!

Több kell: - az értelem!

Mit ér a hűvös ész?!

Több kell: - az érzelem!

Ám nemcsak holmi érzés,

de seb és szenvedély,

keresni, hogy miért élj,

szeress, szenvedj, remélj!
Nyírfa
@kereső: Köszi, ezt olvastam. Engem a hogyan érdekel. Hogyan?
Béla333
@Nyírfa: 15.51
Hadházyval már akkor sikerült kicsit elbeszélgetnem, amikor az LMP társelnöke volt. Állítom, hogy akkor is ugyanaz az ember volt, mint amikor kilépett az LMP-ből. Nem volt jó a DK-s, MSZP-s fanatikusoknak 2017-ben, 2018-ban? Miért?
Akkor ellenség volt, mert néhány kérdésben mást gondolt, mint Gyurcsány?
Mindig van aktuális ellensége a DK-nak - no nem a Fidesz oldalán, hiszen azokkal elvannak, hanem az ellenzéki oldalon! Nem vetted még észre?
Kilépett az MSZP-ből, mert ugye azok tele voltak korrupcióval, összejátszással a maffiózókkal, hogy aztán 12-13 év után összeálljanak újra?
És a hívek még csak meg sem kérdezik, hogy ez meg mi a fene?
Nyírfa
@csak úgy...: 16.03

Micsoda mozgósító ereje van! Ha ebben a pillanatban hívna az ellenzék ezzel a verssel kormányt dönteni, mennék, pedig pocsékul érzem magam.
kereső
@Nyírfa: Ezt olvastad?
2024 is nehéz és fontos év lesz, de egyáltalán nem a közelgő választások miatt - azok ugyanis nem lesznek valódi választások. Az majd csak akkor lesz újra Magyarországon, ha kikényszerítjük annak a hét pontnak a megvalósulását, amit tavaly a Karmelita kapujára kitettünk. Az, hogy ezt tavaly nem értük el, nem azt jelenti, hogy nem elérhető el, csak azt jelenti, hogy még nem tettünk érte eleget.
1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.
2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.
3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!
4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!
6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.
7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!
Január 1-én irta.
Egyébként Ő volt az, aki 2018-ben javasolta, hogy ne vegyék fel a madátumot. Gyurcsányék támogatták...azután kilibben kunhalmi a kis trottőrjében" becsekkoltunk""...pedig, ha akkor egységesek, és a szavazók is támogatják Őket, akkor most nem tartanánk itt.
csak úgy....
@Őrnagy: tévedsz bugris paraszt, a nap (siralmas) röhelye te és a macsska!
csak úgy....
@Nyírfa: pihend ki magad, az ellenzék egyelöre így is csak egymást döntögeti...
kereső
@Nyírfa: 166:09 Mi a baj? Beteg vagy?
Nyírfa
@kereső: 16.12

Igen, ezt olvastam. Csak nem tudom, miként tudnánk megvalósítani, pláne úgy, hogy Magyar rátelepedett az ellenzéki szavazókra.
kereső
@csak úgy...: Nem lesz ellenzék. A fidesz viszi Budapestet is, vele a 300 milliárdos eu-s támogatást.
verőce21
@kereső: 16:42) Úgy legyen...! :)
kereső
@Nyírfa: Ez volt a cél. Az ellenzék felszámolása...meg lesz.
csak úgy....
@kereső: ne jósolgass, az a veröce21 dolga! ;) javaslom, hogy inkább lepödjünk majd meg kellemesen!
csak úgy....
@kereső: nicsak,már itt is a jósdás @verőce21: ! :)
Nyírfa
@csak úgy...: @kereső: Nem tudom, valami nem stimmel. Állandóan csak aludnék, nehezemre esik még a házimunka is. Tény, hogy elfáradtam, és időnként kilátástalannak érzem a helyzetünket, s mert kilátástalanságot érzek, fokozódik a fáradtság is, de ezek elsősorban érzelmek, amik viszont megviselik az emésztésemet is.
Elkezdtem magam rendbe szedni, de, azt hiszem, kell egy-két hét, mire visszanyerem az erőmet.
Köszi a törődést! :)
Nyírfa
@kereső: 16.46

Nagyon fáj. Valószínűleg a bánat vágott taccsra.
csak úgy....
@Nyírfa: semmiség, itt a tavasz és a velejáró tavaszi fáradtság!
Nyírfa
@csak úgy...: 16.54

Nem szoktam így lemerülni. Jó-jó, a 71-diket taposom, de akkor is: én, aki imádok gyalogolni, lassan két hete csak a pékhez sétálok le, az meg mozgásként lótúró a kilométerekhez képest.
De legyen igazad, most szabad! :))
csak úgy....
@Nyírfa: ott a sok akksigyár és te lemerülve,ez szégyen!- ki kell tenned a napelemeidet az ablakba! ;)
kereső
@csak úgy...: 16:46 Bármennyire is "fáj", ez a realitás...mer ugye a nagyon gerinces mihazánk javaslatára a fideSS tavaly november 30.-án módositotta a választási eljárásról szóló törvényt, amely főként Bpest vonatkozásában érdekes...a megválasztott kerületi polgármesterek nem lesznek ezek után automatikusan a fővárosi közgyúlés tagjai, hanem párt listákról kell be kerüljenek a közgyúlésbe...adódhat olyan, simán matematika, hogy nem lesz a kerületnek képviselete a közgyúlésben. A másik buktatója a dolognak, következményként, hogy hiába nyer esetleg Karácsony, ha a közgyúlésben nem lesz többsége, a fideSS meg teljesen ellehetlenitheti a közgyúlés munkáját, természetesen koalicióban a tisza párttal. Mer ugye ez a cél...Bpestet vissza fideSS-nek. Na, minden esély megvan rá...a balf@xok miatt.
csak úgy....
@kereső: u.i.: aki a politikusok miatt szomorkodik,az meg is érdemel némi lemerülést! :)
Nyírfa
@Béla333: 06.08

Bélám, szerintem nem személy szerint Ákossal volt baja akkoriban az ellenzéknek, hanem az LMP-vel. Hogy kiugrott, és függetlenként látványossá vált a tevékenysége, nagyon hamar kivívta a közmegbecsülést.
Azt mondod, mindig van aktuális ellensége a DK-nak, de ez meg is fordítható, mindig van párt, politikus, akinek a DK az aktuális ellensége.
Mintha nem tudnánk ellenségkép nélkül létezni. Pedig ez a politika nagyon fárasztó, cserébe sehová nem vezet.
Nyírfa
@csak úgy...: 17.09

Jóvanna! :))
kereső
@Nyírfa: Sajnálom. Ne vedd ezt a szivedre...inkább dühöngjél, csapjál valamit a falhoz. Az segit ezen a "tehetetlenség" érzésen.- ami a "fáradtságodat" okozza. Én tegnap dühömben neki estem a 400 négyszögöles udvarnak, és egy huzamban levágtam a füvet. Elfáradtam, miközben le is higgadtam. Tudom, te ezt nem tudod megtenni...nekem a fizikai munka mindig segit oldani a feszültséget, elterelni a gondolataimat. Régebben fát hasogattam...apró szilánkokra, hogy még gyujtósnak sem volt jó a végén, csak hurkapálcikának. Nevess már egy kicsit...))))
kereső
@csak úgy...: Félre értesz, nekem nem fáj egyik politikus sem, ahogy szeretni sem szeretem egyiket sem. Nekem az "fáj", hogy még csak fel sem ismerik a változtatás szükségességét...és az lesz eredmény, hogy nem lesz " Budapest köztársaság"...a demokrácia kis szigete is elveszik.
kereső
@Nyírfa: 17:16 Érdekes dolog ez, itt nekem kellett hadakozni Hadházyiért, amikor MP megtámadta. Mindenki majd meg kukult úgy hallgatott, még @Béla is.inkább MP mellett szólt. Hát milyen emberek ezek, akik nem állnak ki a magyar politikusi gárda egyik legtisztességesebb/ha nem a legtisztességesebb / tagja mellett, a "messiás" kedvéért...mert azt aztán nem szabad kritizálni.
Nyírfa
@kereső: 17,11

Éppen ma intéztem Gergely felé egy "anyai" intést, ugyanis úton-útfélen hirdeti, hogy tutira legyőz mindenkit.
Tartok tőle, hogy elbízza magát, pontosan azokat a momentumokat nem veszi figyelembe, amelyeket te most felidéztél.
Azt tudom, hogy a diákszervezetek mellette tették le a voksukat, és ők nagy erőt képviselnek. Azt is tudom, hogy most elszánt, nagyon meg akarja mutatni, hogy ebben a velejéig romlott orbániában van egy oázis, egy kis köztársaság, amely azonban csak területében kicsi. Ami miatt én is új esélyt adok a számára, az az a haladó szellemiség, amely ötvözi magában a jóllét minden elemét. Tehát, adott a siker lehetősége. Csak, sajnos, az ördög nem alszik, neve is van: szélsőjobboldal, Dúrótól Orbánon át Magyarig.
Nyírfa
@kereső: 17.18

Igen, tudom, négyes vagy! :)))
Fáj a hátam is. Meg a lábaim. Jut eszembe, egy hétig köhögtem, az múlóban van. Ennyi! :))
Míg olvastalak, eszembe jutott, hogy meg kéne ölelni egy fát. Nagyon szeretem őket. És lehet, hogy nevelhetnék egy sajátot, régen, amíg volt helyem, hatalmas aráliáim voltak, mindig el akarták kinyerálni valamelyiket, de nem adtam!
No, panaszkodtam egy kicsit, máris jobb. :)))
kereső
@Nyírfa: Van erkélyed? Ekég néhány cserép virág a balkonra...öntözgetni, beszélgetni velük, dicsérni őket, hogy milyen szépek...és akkor nagyon szépek is lesznek. Látnád a diszpipacsaimat most a kis virágos kertemben...már az is öröm, ha gyönyörködöm bennük. (egy hónappal előbbre jár a természet... a kerti májusi szegfőim is nyilnak). Próbáld meg!
Nyírfa
@kereső: Az élet gyönyörű, a fiam hozott gesztenyepürét, már be is flammoltam. :)
Van erkélyünk, de már nem én használom. A "kicsimnek" néhány éve átadtam a nagyszobát, hogy tudjon terjeszkedni, elvégre már felnőtt ember. Természetesen nem járok át rajta, tiszteletben tartjuk egymás közegét.
Rengeteg virágom volt, a begóniáktól a dáliákig, muskátlik, álló, csüngő, levendula és gyöngyvirág, a kecskerágót elajándékoztam , mert úgy kinőtte a balkont, hogy már én nem fértem ki. :)
De volt Tiszafám, futtattam babot...
Igen, hiányzik az a színpompa, az a dús élet, amit jelentettek, és, persze, az az egy lépés, amellyel kiléptem a szabadba.
Nem tudom, ki mit érez, de minden átalakul, a saját és a közösségi életünkben is...és, a csodába is, nem látok mindent előre! :))
verőce21
@Nyírfa: Mindenkit megvisel a tavaszi fáradtság, de most az okokat elsősorban a tavaszi óraátállításban keresd...! Az óraátállítás hatással van a biológiai óránk működésére...! :)
Nyírfa
@verőce21: Köszi, ez is igaz. Tulajdonképpen, mikor is volt? Márc. 31. Na, nem sokkal utána kezdődött. És úgy összejött minden.
kereső
@Nyírfa: 18:02 Akkor most lásd magad előtt a "szinkavalkádomat": a rózsaszin májusi szegfú, fölötte a birbor piros futó rózsa, a fehér-lila-két féle sárga nőszirom, a petúniák a fehértől egészen a bordói sötétig, kezd nyilni a tüdő szinű csöngettyű virág, alant meg a fehér gyöngyvirágok a sok-sok zöldben. Az ablak alatt meg a májusi rózsa rózsaszin virágai ontják az illatot. Na, látod már? Jobb a kedved?/ a tulipánok, nárciszok, nőszirmok már elnyiltak/.
verőce21
@Nyírfa: 18:11) Persze a kisebb légtérhasználat is jelentősen hozzájárul a fáradtsághoz. Éjszakára érdemes megbuktatni az ablakot, a jó alváshoz sok levegőre van szükség...! :)
Nyírfa
@kereső: Hogy jobb-e a kedvem? Fájdítod itt a szívem! :)))
Azon gondolkodtam mostanság, hogy, mivel, hiába is tervezzük, hogy nevelünk paradicsomot meg paprikát a balkonon, úgysem vágunk bele, kéne akácot ültetni, meg olajfát. Utána kell járni, milyen súlyt bír el az erkély, mennyi idő alatt nő meg egy akácfa, Nyilván a gondozásuk a gyerekre maradna, és ő viselné az illatokat, de abból jutna neklem is, meg a szomszédoknak.
Igazából, persze egy kert kéne - imádnám! - mezítláb mászkálni a füvön, leülni a fa tövébe, és csak lenni, napon szárítani a mosott ruhát...megannyi öröm. És ott lenne olajfám, meg akácom és orgonám, meg gyümölcsfám is.

Látom a színkavalkádodat, gyönyörű a kerted! Elképzelem napsütésben, tiszta kék ég alatt. És mondja valaki, hogy nincs isten, mikor maga az élet az.
Nyírfa
@verőce21: 18.32

Biztosan. Őszintén szólva kissé félek éjszakára ablakot nyitni, mert volt rá példa, hogy a háló ellenére bejött ez meg az. :) Nap közben minden nyitva van, átszellőzik a lakás, de villanygyújtásra becsukom az ablakokat. Egy legyet, és egy repülő valamit így is levadásztam, ráadásul a konyhában.
kereső
@Maccska: A biodiverzitást biztositják az udvart félig körbevevő akácok...már hatalmasra nőttek. Most virágzik.és méhek ezrei látogatják nap-mint nap, gyújteni a virágport. 4-5 család foglalkozil méhészettel a faluban, úgy túnik mosz lesz akácméz, mert a fák roskadoznak a virágtól...az időjárás is kedvez, ez a langymeleg napocska, enyhe széllel. Szóval biztositva van itt minden.A szépség, a hasznosság..., ja és imádom a mézet, csakis a termelőit. Budapestre is szállit az egyik család a Kempinskynek, és más szállodáknsk...különféle izesitésúeket. Én a natúrt szeretem.,..dióval.
kereső
@Nyírfa: 18:34 Az akác nem való erkélyre, ne is álmodj róla...ez botorság.Inkább tényleg gondolkozz virágokban...évelőkben is akár.
kereső
@Nyírfa: MARCZINGÓS LÁSZLÓ - ügyvéd
"Ha egy kiadós gyurcsányozásból kellene kiindulni, azt mondhatom, soha nem járt eszükbe a jogállamot lebontani és mindent magába olvasztó maffiaállamot kiépíteni.
Természetesen elítélem a kisebb korrupciókat is, és megvetem a bűnt.
Akik azt mondják, a gyurcsány-gyűlölet miatt elfogadják a szervezett bűnözést és a lopott javak újraelosztását követelik, azok nem demokraták, nincsen érdekük létrehozni a jogállamot.
A morális defekt mellett mély logikai hibákat mutatnak fel. Megrémülök, hogy a balf@sz ellenzék helyett kapok a nyakamba egy restaurált maffiállamot!"
Nyírfa
@kereső: 18.51

Marad a paradicsompalánta-terv. :)
kereső
@Nyírfa: Akkor jöhet a "favágás" a karózáshoz...faraghatsz kis baltával, késsel, ráspollyal...micsoda elfoglaltság)))))))))
Nyírfa
@kereső: 18,54

Látnom kell az egész szöveget, így ezt most nem tudom értelmezni.
kereső
@Nyírfa: Ez az egész szöveg...
Nyírfa
@kereső: 19.18

Valamilyen apropója csak volt. Majd megkeresem.
kereső
@Nyírfa: MP volt az apropó...a "restaurált maffia állam"
Béla333
Az itt a DK-ért sirdogáló fanatikusok azt az egyet nem tudják megmondani, hogy az elmúlt 34 évben a közvagyont ellopó és egymást kormányon váltogató pártok és politikusok miért nem számoltatták el egymást sohasem?
Miért csak szövegelnek? Miért maszatolták el egymás korrupciós bűncselekményeit? Miért alakították úgy a politikai berendezkedést, hogy egy ember (Polt) blokkolhassa a politikusi bűncselekmények érdemi kivizsgálását?
Miért attól idegesek, ha a saját oldalukon megjelenik egy új párt/politikus? Miért a saját oldalukon feltűnő pártokat sarazzák a helyett, hogy a másik oldalon levő kormánypártot számoltatnák el?
Gondolkodni kellene, nem szürcsögni és gyűlölködni ha más másként látja a megoldást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.