Új campust nyit a Debreceni Egyetem (DE), az erről szóló megállapodást pénteken írták alá a felsőoktatási intézmény és a város vezetői.

Új campust nyit a Debreceni Egyetem – Nem is akárhol

Illusztráció: 123rf.com

A DE sajtóközpontja az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Siófok önkormányzatával és a Siófoki Szakképzési Centrummal kötött megállapodás alapján Debrecen, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza és Szolnok után Siófokon létesül a Debreceni Egyetem legújabb campusa. Az együttműködés célja Siófok bekapcsolása a hazai felsőoktatásba – közölte a hirado.hu.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a Debreceni Egyetemmel kötött együttműködést mérföldkőnek nevezte Siófok életében, mivel elsősorban a városban és vonzáskörzetében élő több ezer középiskolásnak kiváló továbbtanulási lehetőséget jelent.

Emellett fontos abból a szempontból is, hogy az ott végzett magasan képzett munkaerő megfelelő utánpótlást biztosíthat Siófok és a térség cégeinek, vállalkozásainak

– tette hozzá a polgármester.

Forrás: hirado.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Sem a jogállamisági eljárásban, sem pedig az Erasmus programról szóló tárgyalásokon nem történt lényeges előrelépés a magyar kormány és az Európai Bizottság között az elmúlt hónapokban, így nemcsak a modellváltó egyetemek futhatnak ki az időből, hanem pénzt is veszíthet Magyarország az uniós alapokból. ” A magyar egyetemisták és a kutatók majd mennek a világhírű moszkvai és leningrádi egyetemekre. Minek ide Erasmus? Akku gyári munkához nem kell diploma, nyelvvizsga, PhD. Nincs mese, a Fudan Egyetemnek meg kell épülnie Budapesten vagy meg kell állapodni velük diákcseréről. Akik lemaradnak az ERASMUS-ról, azok járhassanak a Kínai Kommunista párt egyetemére. Emlékeim szerint úgyis ez volt a mester terv. Helyes, nem kell a rothadó nyugaton kutatgatni. Baku és Moszkva szeretettel vár mindenkit. Majd az akkugyárakban megtanulják a közjószágok amit tudni köll.
uploads.disquscdn.com/images/6932a3634330e01c8421153888b6f29c01bde3377e6a3e16bf76a81aa0831f46.jpg?w=800&h=628
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 09:43
"Az üzleti adminisztráció doktora vagy üzleti adminisztrációs végzettség. A DBA kutatási doktori vagy szakmai doktori fokozatnak minősül, attól függően, hogy melyik egyetem és az ország, ahol a fokozatot odaítélték."
Magasan képzett, diplomás titkárok és titkárnők lesznek az itt végzettek? Vagy ügyintézők a kormányablakokban vállalkozások indítása, engedélyezése vonalon?
Nem is titkár lesz, hanem főmunkatárs.
Eladott Ország
A UK kilépve az unióból elvesztette a programhoz való hozzáférést, de vért izzadtak , hogy visszakerüljenek , mindent megtettek érte. Ez a tróger banda meg le se szarja! Gyakorlatilag elpusztítják a felsőoktatást ezzel. Szégyen ez a modellváltó egyetemekre nézve, hogy behódoltak a NER-nek. A tudományos közösségnek kellene példát mutatniuk az ellenállásra, de tutyimutyi szarjankó az összes. Behódol a NERnek?! De hisz a modellvátló egyetem a NERnek köszönheti a létét! A feudalizmusban a jobbágyok ne tanulni akarjanak hanem engedelmeskedni, oszt jónapot !
uploads.disquscdn.com/images/a204e724b1dd0dccd09181cc72e4f0dcd39f9cd0a2950e1609b71fc5db1d12ef.gif?w=800&h=279
Nyírfa
@Giovanni Alba: 10.21

Számomra sem egyértelmű. A nagyfiam elvégezte a doktori iskolát mint történész, tehát, először lediplomázott.
Itt viszont a középiskolából kerülnek be a diákok. Gyorstalpaló?
Nyírfa
@Eladott Ország: 10.28

Széchenyi, ha visszatérne egy rövid időre, hogy mi lett az országból, nagyon szomorú lenne. A tudományos akadémia és maga a társadalom egy elmaradott kormánynak rendeli alá magát...
Kéne egy új reformkor.
Pusztai
@Nyírfa: ".. egy elmaradott kormánynak rendeli alá magát..."

Ez nem elmaradott, hanem tömeggyilkos, hazaáruló, hazug, tolvaj gazemberek gyülevész csürhéje!!
Nyírfa
@Pusztai: 11.10

Ez mind: IS. Elmaradott is, tömeggyilkos is, hazaáruló is, hazug is, tolvaj gazemberek gyülevész csürhéje is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.