Százezer főre vetítve arányaiban Magyarországon vannak a legtöbben börtönben a legfrissebb adatok alapján. Ennek a fényében nem meglepő, hogy hatalmas börtön épül az országban.

Döbbenet, miben lettünk elsők az EU-ban – Nem éppen pozitív

Illusztráció: freepik.com

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint 2022-ben közel félmillió ember ült börtönben az Európai Unióban, ami 100 ezer lakosra vetítve 108 elítéltet jelent. Ez az érték enyhe növekedést mutat az előző évhez képest – idézi a haszon.hu.

Magyarország kiemelkedik, hiszen itt a legmagasabb a fogvatartottak aránya (200/100 ezer fő) az EU-ban. Minket követnek a V4 országok: Lengyelország (190), Csehország és Szlovákia (egyaránt 181). A legalacsonyabb értékek pedig Finnországban (52), Hollandiában (64) és Szlovéniában (65) mérhetők.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) férőhelybővítési programjának részeként új, kiemelt biztonságú börtön épül Csengeren. Az objektum Magyarország legmodernebb büntetés-végrehajtási intézménye lehet.

A közel 50 milliárd forintos beruházás öt és fél hektárra terjed ki, és 1500 elítéltet lesz képes elhelyezni, akikre 663 fős személyzet felügyel majd.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A korrupciós index listán is elsők vagyunk. Ez sem éppen "pozitiv".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Lesz hova bezárni a pedofilsimogató föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk tagjait és haszonélvezőit.
csak úgy....
még jó,hogy a pedók kegyelmet kaptak és a a több ezer embercsempészt szabadon eresztették,különben stadionok helyett még börtönöket kéne építeni 0rbanisztánba!
Aki Én
@Őrnagy: ne hazudozz, te tájékozatlan, ostoba suttyó!
jáger laszló
Csengerre pedig nem megyek.
csak ennyi
barátilag
J,L.
balos
A szabadon engedett embercsempészek vajh hány szavazatot érnek!
Szegény Dzsoni és Árnika
Két hét múlva örökké...

2010 08, 12: "Két hét múlva rend lesz - mondta kinevezésekor az Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor. Azóta eltelt több hónap, de csak annyi történt, hogy két rendőr bűncselekmény áldozata lett, s lelőttek egy igazoltatás alatt álló, húsz év körüli gyereket, aki nyilván rosszkor volt rossz helyen. Illetve Pintér Sándor volt cége még néhány komolyabb állami megbízatáshoz jutott."

magyarnarancs.hu/publicisztika/ket_het_mulva_rend_lesz-74333

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.