A milliárdokból felújított geszti Tisza-kastélyban mondott beszédet a Nemzeti Összetartozás Napján Orbán Viktor, akinek a trianoni békeszerződés évfordulóján is a jelenleg fenyegető háború volt a legfőbb témája így, a kampányhajrában. „Magyar az, akinek a Trianonban kapott nemzeti seb a legjobban fáj” – mondta a kormányfő, aki párhuzamot vont aközött, ahogy akkor birodalmi érdekből ránk kényszerítették a háborút és ahogy jelenleg is ez fenyeget. De szerinte többé nem leszünk "hadba küldhető vazallusok a sakktáblán”, se Brüsszel, se Soros György kedvéért, magunk döntünk a sorsunkról öt nap múlva.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Tudjuk Simicskától, hogy te mag vagy, azaz szaporítóanyag O1G.
CsipkeRózsa
"„Magyar az, akinek a Trianonban kapott nemzeti seb a legjobban fáj” – mondta a kormányfő, "

Nem ez az a kormányfő, aki az Antall kormány trianoni megemlékezésén kivonult a teremből, és az egész fidesz ment a vezér után.
CsipkeRózsa
Dr. Karsai Dániel
Június 4., 23:52 ·
POSZT PRO PATRIA ET LIBERTATE VIII. - Ki a magyar most?
Hát, nem rút sibarita váz. Mint azt Orbán Viktortól tegnap a Nemzeti Összetartozás Napján megtudtuk, magyar szerinte az, akinek legjobban fáj Trianon. A formális logika szabályai szerint ez azt jelenti, hogy a világon mindösszesen egy magyar ember van, mert csak egynek fájhat a legjobban.
A viccet félretéve, unom, hogy mások akarják megmondani, mikor vagyok magyar. Nem kicsit, nagyon unom. Az ilyen kirekesztő beszéd a magyar történelem legsötétebb időszakát idézi fel, melynek vége 500 ezer magyar munkaszolgálaton és haláltáborokba való pusztulása volt. Az sem volt éppen fájdalommentes.
Legalább a Nemzeti Összetartozás Napján a magyar nemzet sokszínűségét kellene ünnepelni. Nem azt nézni, hogy mi az, ami elválaszt, hanem azt, hogy mi az, ami összeköt. Sokadszor erősödik meg bennem a döntés: vasárnap csak a Fideszt ne!
Minden magát magyarnak érző embertársamnak - függetlenül attól, hogy a tatárjárást, Mohácsot, 56-ot, vagy a mexikói 0-6-ot, vagy a tegnapi 1-2-t tartja a legnagyobb nemzettragédiának - nagyon szép és sokszínűségben gazdag napot kívánok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.