Noha Hankó Balázs kedden letette a miniszteri esküt, mégsem miniszter még, majd csak június 30-a után. 

Ahogy a Propeller korábban megírta, Hankó Balázs lett az innovációs és kulturális miniszter és úgy tűnik, már az utódja is megvan az innovációs minisztérium államtitkári pozíciójára. 

Hiába a kinevezés, nem miniszter Hankó Balázs

Forrás: MTI/Mónus Márton

Csák János június 10-én, hétfőn mondott le az innovációs és kulturális miniszteri posztról, Hankó Balázs pedig kedden tette le a miniszteri esküt, át is vette a kinevezését Sulyok Tamás államfőtől a Sándor-palotában, ám mégsem miniszter még – írja a 24.hu

A Magyar Közlönyben megjelent a köztársasági elnök határozata, amely szerint hétfői lemondása ellenére Csák János csak a hónap végén távozik a tárca éléről. Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Sulyok Tamás megállapította, hogy a kultúráért és innovációért felelős miniszter megbízatása június 30-ai hatállyal szűnik meg. Aznap szűnik meg Hankó Balázs államtitkári megbízatása. Az új miniszter tegnap átvett kinevezése csak július 1-jei hatállyal lesz érvényes.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Utána is csak úgy fogják hívni ...
RonaGyuri
Ez kezd szokássá válni?

A derék kackiás Csák sem volt piskóta, de Hankónak már az entre-ja sem semmi

Azt írja derék matyar média, hogy miután Csák János június 10-én, hétfőn lemondott, Őfensége már ripsz-ropsz meg is találta az utódját, Sőt Hankó Balázs kedden le is tette a miniszteri esküt. Az már egy másik kérdés, hogy egyelőre: mégsem miniszter még, majd csak június 30-a után léphet hivatalba. Persze ez sem zavarja abban, hogy megcsillogtassa a saját és a Párt
img.hvg.hu/Img/da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30/5f42a3ff-da57-4aca-b994-1e65ad601ead.jpg
színvonalát.
Ahogy a hvg.hu egy olvasója hívta fel rá a figyelmüket, s tőlük mostanság elég ritka módon meg is írták: a korábban a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedő, új kulturális és innovációs miniszterré előlépő Hankó rendszeresen „KULTÚRÁLIS és Innovációs Minisztérium”-ként említette hivatalos iratokban a munkahelyét! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.