A Dining Guide 2024-es TOP10+2 Rántotthús Ranglistája alapján a Kollázs Brasserieben szolgálják fel a legjobb rántotthúst. A sikernek azonban komoly ára is van. Ennyibe kerül itt egy menü.

Tizenháromezerbe kerül az ország legjobb rántotthúsa – De van ennél drágább is

Fotó: 123rf.com

A múlt héten megjelent 2024 TOP100 Dining Guide Étteremkalauz 10+2 olyan vendéglátóhelyet találhatunk, ahol a gasztroszakértők szerint az ország legjobb rántotthúsait szolgálják fel. Ahogy a korábbi években, a Pénzcentrum idén is utána járt, mennyit kérnek ezek az éttermek a közkedvelt fogásért.

A 2024-es Dining Guide TOP100 Étteremkalauz közzétette a listát, szerintük mely éttermekben szolgálják fel a legjobb rántotthúsokat. Íme a lista:

1. Kollázs Brasserie

2. Anyukám mondta (Encs)

3. Buja Disznó(K)

4. Déryné

5. Hableány (Badacsony)

6. Kistücsök (Balatonszemes)

7. Kollázs Brasserie & Bar (Nem elírás, hogy a hetedik helyen ugyancsak a Kollázs szerepel, a hivatalos étteremkalauzban írták ezt a sorrendet.)

8. Rosenstein Vendéglő

9. Sauska 48 (Villány)

10. Spago Budapest

11. STAND25

12. MoszkvaTér Bisztró

2022-ben is a Kollázsban volt a legdrágább a borjú bécsi, ez tavaly tovább drágult, 2024-ben ismét, idén a bécsi szelet + szívsaláta + Francia Vinaigrette már 12 900 forint.

Az Anyukám mondta encsi étteremben 6 490 forint az aranypecsenye vajban sütve krémes burgonyaával, ubisalival.

A Buja Disznó(K) nagyjából 4000 forintból kihozta a fogást még 2023-ban – több éttermük és többféle rántotthúsuk is van, ezért a Pénzcentrum nem tudott egy konkrét árat mondani. A Déryné esetében a lap nem talált friss étlapot és árakat.

A badacsonyi Hableány étteremben a borjú bécsi jelenleg 7 250 forint, a balatonszemesi Kistücsökben a rántott pecsenyehús burgonyapürével 5 490 forint.

A Rosenstein Vendéglőben a bécsi szelet borjúból petrezselymes burgonyával 5 500 forint, a villányi Sauska 48 esetében nem derültek ki az árak.

A 10. helyet elfoglaló Spago Budapest – 2022-ben még az első volt a Rntotthús Ranglistán! – volt a tavalyi évben a mezőny legdrágábbja a maga 14 500 forintos rántotthúsával. Ezt a címét feltehetően megőrizte, hiszen az osztrák borjú filéből készült bécsi szelet (220 g) osztrák burgonyasalátával 16 500 forint jelenleg.

A STAND25 által felszolgált Mangalica Cordon Bleu szűzpecsenyéből, paraszt sonkával és sajttal töltve + burgonyapüré, uborkasaláta ára 8 500 forint. A MoszkvaTér Bisztró, melynek kijevi csirkemellje tavaly az első helyet szerezte meg az étteremnek továbbra ott szerepel az étlapon, jelenleg (burgonyapürével) 7 900 forint.

Forrás: penzcentrum.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
túszulejtettország
Felháborító, hogy még csak nagy-Magyarország formája sincs!:))))
Nyírfa
@balos: tegnap, 18.02

Ne is mondd! Édesszájú vagyok, a piték szerelmese! :)
Bánatomra édesanyámnak nem állt rá a keze, de anyósom mellett mindent bepótoltam, a zserbói, a mézesei , a bájglik ...még emlékezni is jó rájuk! :)
A homeopata dokim egyszer intett, hogy nem kéne annyi sütit ennem, de mákos pitét muszáj, mondtam én, mert a mákban együtt van a kalcium, a vas és a magnézium, és néztem nagy komolyan, hogy akkor ugye a mákos pite maradhat...a hahotánktól zengett a rendelője. :)
Nyírfa
@túszulejtettország: tegnap, 19.53

:)))) Lehetne pedig a logónk piros-fehér-zöldben. Esetleg a zászlónk közepén díszeleghetne a nagymagyar rántott hús. Így is röhögnek rajtunk, de ezzel feltehetnénk az ire a pontot.
balos
@Nyírfa: Imádom a mákot minden sütiben,de a korom miatt már sajnos vannak problémáim a kis huncut szemekkel!
Nyírfa
@balos: 16.57

:)) Azt hiszem, tudom, miről beszélsz! :)
csak úgy....
akiknek 28 000 a havi özvegyi nyugdíjuk azoknak fussa kettöre is és még marad is...
0rbánéknál pofátlanabb, cinikusabb keresztényi bandát még sosem láttam az életemben, nem csoda ha a fiatalok még idöben lelépnek elölük, a nagyszüleik és a szüleik megnyomorítóik elöl ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.