A múlt heti időjárás igen mozgalmasnak bizonyult. Spoiler: ez a hét sem lesz sokban különböző. 

A heti időjárás legelső figyelmeztetése az UV-B sugárzás, amelyre különös tekintettel kell lennünk, ugyanis hétfőn az ország döntő többségében az UV-index 7-es felett lesz. 

Mire számíthatunk a hét többi napján? 

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb kezdetben délnyugaton fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. Az élénk, keleten helyenként erős északi-északkeleti szélben 26 és 31 fok közé melegszik délutánra a levegő. Friss lesz a hajnal, 15-21 fok közötti minimumokkal.

Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Napközben egy-egy futó zápor, zivatar néhol délen, délnyugaton fordulhat elő, estétől több helyen. Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul – írja az idokep.hu

Időjárás: egy pillanatra nyár lesz, majd megint leszakad az ég

Forrás: Pixabay

Szerdára virradóan már zivatarok ébreszthetnek, a rövid szünet után ezen a napon egyre többfelé alalkulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok felhőszakadásal, jégesővel, viharos széllökéssel. Zivatartól függetlenül többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 24-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, egyes tájainkon ismét kialakulhatnak hevesebb viharok. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat. Pénteken, majd hétvégén egyre kevesebb zivatar valószínű.

Forrás: Időkép

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.