Kiadta a német hatóság Magyarországnak a tavaly februárban Budapesten elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények egyik feltételezett elkövetőjét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.

A tájékoztatás szerint a 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján tavaly decemberben fogták el Berlinben.

A BRFK életvédelmi osztályának nyomozói pénteken az osztrák-magyar határon vették át a férfit, majd Budapestre szállították – ismertette a rendőrség.

Közölték, hogy életveszélyt okozó testi sértés kísérletének és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a vallomástételt megtagadta.

Hozzátették, a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2023 februárjában elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények kapcsán a budapesti rendőrök három embert azonnal elfogtak. További tizennégy elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük eddig hármat fogtak el külföldön, az egyikük kiadatása történt meg pénteken.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Vajon ebből is EU-s főmuftit csinálnak, mint abból az olasz nőből?!
jancsipapa
Majd ezzel is évekig szerencsétlenkednek ,aztán megválasztják EP képviselőnek és már nem tettleg támad bennünket...
Nessy
"Feltételezett elkövető". Valami minimális bizonyíték??? Majd keresnek? Krapancsák Hugó emlékszik rá, hogy mintha látta volna verekedni.???
jesz
Egy kicsit szöszmötölnek vele, aztán jól elengedik a német-magyar barátság jegyében

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.