Szijjártó Péter vagy csúnyán tévedett, vagy erősen félretájékoztatták a Rákosrendezőre tervezett Mini-Dubaj projekt előkészítésének jelen állásával kapcsolatban, ugyanis a tárcavezető nemrég az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével, Abdalláh bin Tuk ál-Marrival tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta, „a cél az, hogy már idén szeptemberben át tudják adni a területet a fejlesztő számára fejlesztésre alkalmas állapotban”. Ám ettől nagyon messze vannak.

Rákosrendezői Mini-Dubaj – Szijjártó Péter valamit félreértett

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Abdulla bin Tuk am-Marrival, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. június 20-án – Fotó: MTI/Purger Tamás

A tárcavezető azt is mondta, hogy „a területet újjáélesztik és visszaadjuk a budapestieknek, összetett, sport-, turisztikai, lakossági, gazdasági, üzleti funkciókkal rendelkező, új, modern zöld városrész jön majd létre” – idézi a Népszava.

Csakhogy az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) Népszava kérdéseire küldött válaszából az derül ki, hogy egyelőre semmit sem tudnak arról, hogy pontosan mi is épül majd a területen: „a beépítési tervek jelenleg még nem állnak rendelkezésünkre” – írták. Sőt, egyelőre az sem tiszta, hogy a két ország államközi szerződésében szereplő infrastrukturális fejlesztések alatt pontosan mit értenek a felek.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium leszögezte, hogy a tárca feladata egyelőre csak „a terület kiürítésére és kármentesítésére” terjed ki. Azt is tisztázták, hogy az arab ingatlanfejlesztők legkorábban 2025 szeptemberében kaphatják meg a munkaterületet.

Forrás: Népszava

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
Kakadu improvizál, össze-vissza beszél hülyeségeket, valótlanságokat. Nem ez az első eset, ennyire futja a tehetségéből.
Billibácsi
Kakadu improvizál, össze-vissza beszél hülyeségeket, valótlanságokat. Nem ez az első eset, ennyire futja a tehetségéből.
jesz
Sima ügy...Lázár várja, hogy megtegyék tétjeiket. A külügyes ebből nem kap semmit.
balos
Miről ismerszik meg egy nemzethyleg fontos projekt?Még a tervezés előtt nyereséges lesz a támogató csinovnyikoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.