Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter amerikai kollégájának üzent Facebook-posztjában. Szerinte Antony Blinken csúnyán betámadta hazánkat azzal, hogy a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát. Szijjártó szerint nem folytatnak a magyar „tisztésgviselők” antiszemita retorikát.

Szijjártó Péter rendesen kiakadt az amerikai külügyminiszterre. A magyar külgazdasági- és külügyminiszter Facebook-posztjában írta ki magából a dühét. Szerinte Antony Blinken – aki félig magyar gyökerekkel is rendelkezik – az USA külügyi tárcavezetője igazságtalanul támadta Magyarországot az antiszemitizmus vádjával.

Szijjártó Péter betámadva érzi magát, amit dühösen kikért magának: „nonszensz ez a vád”

Szijjártó Péter külügyminiszter kiakadt amerikai kollégájára, Antony Blinkenre/Fotó: MTI/Purger Tamás

„Antony Blinken kollégám most a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát hazánkkal szemben, mondván, hogy a “tisztségviselők” antiszemita retorikát használnak. Különösen nonszensz ez a vád egy olyan ország külügyminiszterétől, ahol az elmúlt időszakban kirívóan megemelkedett a zsidó emberekkel szembeni félelemkeltő támadások száma és ahol az egyetemeken antiszemita lázadásokra került sor. Mindeközben Izrael futballválogatottja és klubcsapatai a következő szezonban újra Magyarországon játsszák mérkőzéseiket. Mert nálunk biztonságban érzik magukat…”

- szögezte le a politikus.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
Szegény tarajos ! Nem bírja elviselni az igazságot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.