Sajtóértesülések alapján a magyar miniszterelnök július 2-án Ukrajnába látogat. Orbán Viktor egy nappal azt követően érkezne oda, hogy hazánk átvette az EU soros elnökségét.

Három, a tervekkel tisztában levő forrásra hivatkozva állítja a Guardian lap: Orbán Viktor Ukrajnába utazik, egy nappal azután, hogy Magyarország átvette az EU soros elnökségét – tudatta a 24.hu.

A brit lap a magyar miniszterelnököt az egyik leginkább oroszbarát vezetőjeként említi.

A Guardian értesülései szerint Orbán Viktor találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Első lépések a háború ellen? Orbán Viktor Kijevbe megy a Guardian szerint

Úgy hírlik, Orbán Viktor Kijevbe látogat – Fotó: Facebook.com/orbanviktor

A legutóbb Brüsszelben, az uniós csúcson találkozott egymással a két miniszterelnök, amikor hivatalosan is kezdetüket vették az EU-csatlakozási tárgyalások Ukrajnával – írta a 24.hu.

A Guardian forrása szerint Zelenkszij tanácsadója, Mihajlo Podoljak nem szeretett volna nyilatkozni Orbán Viktor esetleg látogatása kapcsán, egy másik kijevi forrás azonban megerősítette, hogy Orbán ott lesz, ha csak az utolsó pillanatban nem változik valami.

Az Átlátszó július elsején ugyancsak utalt arra, hogy Orbán Viktor Kijevbe érkezik, ukrajnai források alapján – de biztonsági okokból a hírzárlatot nem szegte meg – tudatta a 24.hu.

Az Átlátszó arról is beszámolt, hogy a magyar miniszterelnök látogatására több alkalommal utalt az ukrajnai sajtó, például a Jevropejska Pravda is – utóbbi azt írta, Orbán elkezdte hangolni a magyar közvéleményt a találkozóra.

Orbán Viktor pedig maga is utalt ukrajnai látogatására, amikor a köztévé interjújában július elsején elhintette, hogy valami készül.

Arra a kérdésre, hogy hazánk az EU soros elnökeként mit tehet a háború lezárásáért, a miniszterelnök azt válaszolta: „a holnapi sajtót, ha figyeli, már látni is fogja az első lépéseket” – írta a 24.hu.

Amennyiben a kijevi látogatás valóban megvalósul, ez lesz az első eset, hogy Orbán Viktor a háborús Ukrajnába utazik – korábban a volt államfő, Novák Katalin járt Kijevben, 2022-ben, majd 2023-ban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
lOPTAM:
MOST:
"Noia Para
Zelenszkij nálatok háború van, néha eltűnnek emberek, nem tennétek egy kis szívességet?"
Pusztai
Telex szerint TITOKBAN " ment Ukrajnába.
Ja.
Olvasom: tegnap óta tele a média ezzel.
Telex is lezűllött..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok