A politikus szerint Orbán világkörüli útja a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás.

A DK-s politikus azt írta a Facebook oldalára: 

Az elmúlt héten Orbán Viktor fogta magát, felhuppant „honvédségi” magánrepülőjére, és a szó szoros értelmében világkörüli útra ment. Senki se kérte meg, hogy így tegyen. Sem itthon, sem Európában. Magánakcióját azonnal elítélte az EU minden vezetője. A jutalma megvetés és gúny. Nekünk, magyaroknak, pedig megint nem marad más, mint a szégyen.

Amit Orbán tett, azt nem a nemzet érdekében tette. Nem is a békéért. Elérni nem ért el semmit, esélye sem volt rá. Csak el akarta nekünk játszani a világpolitikust. Egyben szívességet akart tenni a gazdájának, Vlagyimir Putyinnak, és üzletfelének, a kínai elnöknek. És gyerekes módon fel akart vágni a világban egy olyan tisztséggel, ami sosem volt, és sosem lesz az övé. Orbán Viktor nem képviseli az Európai Uniót.

Dobrev úgy érvelt:  következő hat hónapban Magyarország lett volna az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Ennek a feladatnak semmi köze a világpolitikához. De ritka, különleges alkalom lett volna arra, hogy a kormány felébressze az európaiakban a jóindulatot hazánk iránt, és hogy elérjen számunkra fontos döntéseket Brüsszelben. Hát ezt most fújhatjuk. A magyar elnökségnek vége, befellegzett neki, még mielőtt elkezdődött volna. Orbánnal ezek után senki nem fog tárgyalni, semmiről. És nem lesz senki kíváncsi arra sem, hogy mit szeretnénk mi, magyarok.

Váratlanul megszólalt Dobrev Klára – Árulást emleget, ami szerinte megvetést és gúnyt okozott

Dobrev Klára Fotó: Facebook/Dobrev Klára 

Orbán világkörüli útja ezért a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás. Egy most már hivatalosan is szélsőjobboldali miniszterelnök hiábavaló vergődése a figyelemért és az elismerésért. Kínos szereptévesztés, mellyel lerombolja a hazánk iránti megbecsülés utolsó maradékát, és szándékosan gyengíti azokat a szövetségesi kötelékeket, amelyek egyedül biztosítják Magyarország békéjét és biztonságát. Nem, Orbán Viktor nem képviseli Európát. És nem képviselhet bennünket, európai magyarokat sem

- tette hozzá a Demokratikus Koalíció politikusa 

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Nagyapád (a vén spicli) Moszkvába járt árulkodni, te meg most Brüsszelbe ármánykodni! Ugyan má', Klári!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...dobraklárikánál én azt tartom árulásnak amikor a zuniós alelnöksége alatt lopással kenőpénz elfogadásával korrupcióval vádolt alelnöki társát védte...és ugyancsak nem az az áruló aki a békéért lobbizik hanem az aki a zunió kedvéért a háborút pártolja úgy hogy azzal a saját hazáját is veszélybe sorolhatja...idegenérdek szolgálóleánya..
C_3PO
FIDEL CASTRO helyéről könnyű...
Nyírfa
Osztom. Ezért is olyan fájó, hogy 14 év alatt sem tudtatok ellenzékként érdemit alkotni. Belőled nagyon jó miniszterelnök lett volna, de az odáig vezető út telis teli volt akadályokkal, és azok egy részét ti magatok állítottátok. Az MSZP-t egy életre felejtsétek el, kezdjetek utcai politizálásba, és minden demagóg politikusotoktól és politikai eszközötöktől szabaduljatok meg. Orientálódjatok a Momentum és Kovács Gergelyék felé, mert ők képviselik azt a jövőt, amelyet ti vindikáltatok magatoknak. Jegyezzétek meg, Klára, egyszer s mindenkorra, hogy a hatalom nem szólhat a hatalmaskodásról, sem országosan, sem helyi szinten. Még valami: vedd át a DK irányítását, és frissíts tehetséges fiatalokkal. Ferenc főzzön, írjon, elmélkedjen, sokkal közkedveltebb lesz, és lényegesen megkönnyíti a dolgodat egy intelligens visszavonulással.
Sikert kívánok neked, nektek, magunknak és ezáltal a hazánknak!
FLETÓ
@nezelodo: Béke ügyében kell most Moszkvába járni! Meg is teszi a jelenlegi vezetés!
Apropó! Ha végre béke lesz, nem kell háborús vészhelyzet, rendeleti kormányzás, meg "háborús propaganda" - merthogy ez ügyben kapják a legtöbb kritikát!!!
nezelodo
Istenem, Te komolyan veszed, hogy a békét Orbán, a Kekec, mint világpolitikai tényező fogja elhozni?! Miért nem szól a "barátjának", Putyinnak, hogy hagyja abba az öldöklést a szomszéd országban! Háborús vészhelyzet... Na az megint megér egy misét, hogy ezt beveszi a nyáj. A következő Lengyelország kiátkozása lesz, mert a baráti országok közül, (ha még van igazi barátja), a vezér "Simicskája" lett? Agykurkászért kiált ez a békegalambos NER színház!
FLETÓ
@nezelodo: Szólíts meg! Bátran! Azaz: legyetek bát(o)rak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.