Működik ma a demokrácia? Valóban ez az, amit mi értünk alatta? Vagy csak egy ügyes marketinges trükk, amellyel igazolják kizsákmányolásunkat? A többség akaratának érvényesülését nevezzük általában demokráciának. De mi történik akkor, amikor ennek a többségnek a rövidtávú érdekei az emberiség vesztét okozzák?

Forrás: nanena.blog.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alexandrosz
itt nálunk?csak majd ha egy ember lesz a földön...
menasagh
A demokrácia mindig is melegágya volt a korrupciónak, a széthúzásnak, a megosztásnak. A demokráciában mindenki azt tehet amit akar, ami mindig csak rosszat jelent, mert5 mindenki csak magának akar jót. Ahol megjelenik a demokrácia, ott kezdetét veszi a pusztulás.
reallatas
@hladonne: Nem jó válasz az is szemenköpi a tükörbe saját magát előbb utóbb.
reallatas
@menasagh: Látod itt a demokrácia szó kificamodott értelmezése, tudniillik soha nem azt jelenti, hogy mindent szabad. Ezt a liberálisoknak köszönhetjük elsősorban. A szabadság fogalmát soha nem szabad a szabadossággal összetéveszteni. A demokrácia mint álltalában a közös konszenzusos döntések hozatolát célozza, de főltétlen törvénytisztelő, jogkövető fegyelmezett magatartás betartásával . A látencia az amit írsz, de ez nem az igazi, nem valódi így ahogy most csináljuk.
grti7336
A társadalom akár demokratikusan, akár nem demokratikusan működik szükséges, hogy abban
kompromisszumok alakuljanak ki, ellenkező esetben a működés ellehetetlenül, vagy zavarok keletkeznek.
A kompromisszum kötés képességét a mindenkori "morál"
állapota dönti el. A társadalom morális helyzete függ az uralkodó osztály (rétegek) alkalmasságától, áttételesen
pedig a kialakított elosztási viszonyok igazságosságától.
Sajnos mi ezektől nagyon messze vagyunk.
furfang
@nanena: Orbánék azért nem az inaktívakat preferálták, sőt! Ha emlékszel, a családi pótlékot csak annak adták, aki igazolta, hogy iskolába jár a gyerek, a kedveszmények jó részét is adóból lehetett leírni,ami feltételezte a munkaviszonyt, felemelték a minimálbért, ez persze a feketén dolgoztatóknak nagyon csípte a szemét, a munkahely teremtés volt állandóan, a vesszőparipájuk és ma is az. Ez aztán nem is tetszett a szoci szavazó tábor nagy részének, sikerült is őket befolyásolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.