Kilián Csaba, a magyar ügynökség, az ITD Hungary befektetési igazgatója elmondta, hogy a múlt héten kedden aláírt szándéknyilatkozat szerint, várhatóan 2009 második félévében nyitó budapesti iroda feladata, hogy kínai befektetéseket vonzzon Magyarországra. Az ITD Hungary közlése szerint a kínai befektetésekért jelenleg erős a verseny a közép-kelet-európai régióban, de a konkurensekhez képest előnyt jelent Magyarország számára a központi földrajzi elhelyezkedés, a kelet- és nyugat-európai piacok megközelíthetősége, a közvetlen Budapest-Peking repülőjárat, valamint a képzett munkaerő. A budapesti iroda nyitását indokolja továbbá, hogy a régióban csak Magyarországon van jelen a Bank of China, valamint a környező országokkal összehasonlítva, Magyarországon él a legnagyobb kínai közösség.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: idetektiv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

idetektiv
Különben az is érdekes, hogy nálunk egyszerűen nem létezik a kínai nemzetiségűek halandósága, mint demográfiai mutató: értsd - nem halnak meg kínaiak Magyarországon. Persze, lehet, hogy ez csak legenda, illetve az is, hogy kizárólag aktív kínaiak érkeznek hozzánk, akik nagyon jó egészségnek örvendenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.