Balázs Péter szerint a kettős állampolgárságot csak egyénileg lehet elbírálni, emiatt nem a legjobb eszköz tömeges problémák kezelésére; a külügyminiszter hétfőn, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában úgy vélekedett, hogy amikor a szomszédos országokban élő határon túli magyarokról beszélünk, akkor a belpolitikai szempontok háttérbe szorítják a lényeget, "itthoni szavazatszerzésre megy a dolog, olykor a versengés".

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsbela
Az előző választás előtt Mikola István mondott valami olyat, hogy ha megnyerjük a választásokat, akkor a határon túli magyaroknak megadjuk a magyar állampolgárságot, ezzel legalább 15 évre meg lesz oldva a választások kimenetele.
A származás alapon megadott állampolgárságot Én sem támogatom!
gondolkodo
@zsbela: Végső soron nem is lehet támogatni!
Az EU nem politikai, hanem gazdasági únió, tehát az alkotó államok mindegyike önálló társadalmi és politikai döntéseket hozhatnak.
1.: A Román Köztársaság -ami úgye egy szuverén állam- törvényei nem engedik a kettős állampolgárságot, mi, magyar állampolgárok hiába is szavaznánk meg, az a román államot nem kötelezi törvénymódosításra,
2.: a szájtépők hogyan képzelik el a vegyes-házasságban élők jogait, amikor netán az egyik házastárs nem tud magyarul,
3.: személy szerint én nem vagyok híve annak, hogy aki kényszerből vagy önszántából más országban él, az szavazhasson arról, mi hogyan éljünk itt!
Vera1944
Miért mindig Erdélyben gondolkodnak. Van Délvidék, Felvidék, Ukrajna, na és az Osztrák terület.
Vagy azok nem a "mi kutyánk kölkei"?
gondolkodo
@Vera1944: Nem hiszem, hogy a burgenlandi magyarok irígykednének ránk! Gazdasági (megélhetési) okok játszanak legfőképp közre. Szerintem.
Vera1944
De ott is élnek magyarok, az máslapra tartozik, hogy alig beszélnek már magyarul.A leszármazottak meg egyáltalán.
Nagy irigykedésre egyiknek sincs oka a jelenlegi helyzetben.
zsbela
Nagyon furán nézne ki ha a világ bármely országában élő magyar ősökkel rendelkező személy szavazna Magyarország politikai, gazdasági, stb. rendszeréről. Mondhatnám kibicnek semmi sem drága. Az állampolgársággal jogok és kötelezettségek is járnak, a külföldön élőktől, hogy lehet számon kérni, illetve megadni ezeket? Szóval nagyon sok kérdést vet fel ez a téma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.