Több mint száz általános iskolában kezdik el használni szeptembertől azt a háromezer laptopot, amelyeket a Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (HEFOP) egyik pályázatán nyertek el az oktatási intézmények.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

symboltech
Ha már az átlag ember pénzéből finanszírozzák az ilyen kakaóbiztos projektetek, akkor valamelyik hírportálon (ahol megjelenni kis túlzással ingyenes, azaz nem kell milliós reklámkampány), illene elmagyarázni egy konkrét példával, hogy ez mire lesz jó a gyerekeknek.

A digitális tábla is jópofa, de amig csak koncpeció szintjén létezik, azaz "Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle", illetve "Kell egy kis felzárkóztatás, ahhoz pedig a nulladik lépés egy számítógép", addig azért kicsit feleslegesnek tűnik.

A családok is néha vesznek kvázi felesleges dolgokat, mert ez a társadalmi fejlődés egyik mozgatója: "Nem létszükséglet, de jól jöhet", például morzsaporszívó, botmixer, stb. De ezeket nem válságban vesszük. Nem akkor próbélkozunk az új műszaki érdekességek, koncepciók kipróbálásával.
ugyeugye
@symboltech: bocs, de a botmixerem az egyik legtöbbet használt háztartási eszközöm.
A többivel egyetértek.
zsolti
@symboltech: szerintem éppen válságban kell az oktatásra még többet fordítani, hogy majd ha újra elkezd pörögni minden, ne analfabétaként nézzük végig.

millió más van, amit az adófizetők pénzéből finanszíroznak, ha valami, akkor egy ilyen számítógépes dolog pont nem olyan, amit kifogásolni kellene. főleg, hogy a HEFOP EU-s támogátásokból valósul meg, kvázi "talált pénz".
symboltech
@zsolti: a hangvételem egy kicsit helytelenre sikerült. A hozzászólást azért írtam, mert a 3 soros cikk mellé elférne még 3 sorban valamilyen leírás arról, milyen célja van a projektnek.
Tele vagyunk ilyen műhírekkel: "Elkezdték építeni a világ legnagyobb...". És mi lesz a célja? Mi az üzleti terv mögötte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.